HOÇVAN YAYLA FESTİVALİNİ MURKA ve QIMILİ GERÇEKLEŞTİRİYOR...

Hoçvan Dernekler Federasyonunun (Hoç-Fed) 2 yıldır yapamadığı Hoçvan Yayla Festivalini Hoçvan Dernekleri Fedrasyondan bağımsız kendileri yapmaya başladılar.
Bu haber 2018-05-28 16:52:39 eklenmiş ve 4518 kez görüntülenmiştir.

 

HOÇVAN YAYLA FESTİVALİNİ MURKA ve QIMILİ GERÇEKLEŞTİRİYOR...

 

Hoçvan Dernekler Federasyonunun (Hoç-Fed) 2 yıldır yapamadığı Hoçvan Yayla Festivalini Hoçvan Dernekleri Fedrasyondan bağımsız kendileri yapmaya başladılar.

 

Geçen Yıl Xımıli, Murka birçok dernek  federasyondan bağımsız yayla şenlikleri yapmıştılar.

 

Bu yıl Murka başta olmak üzere birçok Hoçvan derneği Bayramda bölgede buluşuyor.

 

 Hoç-Fed Üyesi  Murka (Binbaşar Köyü) Derneği bayramın 1. ve 2. günü Murka'da, Qımıli Derneği ise Bayramın 4. günü kendi yaylalarında  festival düzenliyor. Hoç-Fede üye diğer bazı derneklerde bölgede benzer etkinlikler yapacaklar.

 

Gerek Qımıli, gerkse Murka Derneği bütün Hoçvan Derneklerini, İstanbul'daki Hoçvanlıları bölgede yapacakları yayla şenliğine davet ettiler.

 

Son 1-2 yıldır Hoç-Fed'in Hoçvan Yayla Festivalini yapmaması Hoç-Fed üyesi dernekleri bu alanda bağımsız hareket etmeye zorladı.

 

Geçen Yıl Hoç-Fed üyesi Qımıli (Otbiçen Köyü) Derneği, Murka gibi dernekler yine yayla festivali yapmışlardı.

 

Bu yıl'da Murka Derneği Bayramın 2. ve 3. Günü kendi köylerinde 2 gün sürecek bir festival yapacaklar.

 

Murka Dernek Başkanı Fikret Aktürk, köyümüzde 2 gün boyunca yapacağımız etkinliğimize tüm Hoçvan halkını ve derneklerini davet ediyoruz dediler.

 

MURKANIN İŞ ADAMI HÜMMET AKTÜRK

 

Murka'nın bu yıl düzenleyeceği 2 günlük festivalin sponsorluğunu Murkalı iş adamları yapmaktadır.

 

Dernek festival kararı alır almaz  New Blue ve Ak Yapı İnşaatın sahibi Hümmet Aktürk sponsor olarak destek sundular.

 

Aktürk'ün  yönetim kurulu başkanı olduğu firmanın genel müdürü de Bülent Deli. Firma tekstil alanında ihracat bakımından ülkemizin önde gelen firmalarından biri. İnşaat sektöründe de onlarca başarılı projeye imza atan bir firma.

 

Dernek Başkanı Fikret Aktürk, iş adamı Hümmet Aktürk'ün Murkalıların yılda bir kez de olsa birbirleriyle buluşup hasret giderecekleri bir etkinlik olan, Murkalıların birbiriyle buluşmasına yaptığı katkılarından dolayı Hümmet Aktürk'e çok teşekkür ediyoruz diyerek,  diğer iş adamlarımızın da kısa zamanda sponsor olmalarını bekliyoruz dediler.

 

Aktürk sponsor olan iş adamlarımızı hem basında hem de bölgede onure edeceğiz, kamuoyu ile paylaşacağız dediler.

 

AKTÜRK ve ŞİT SILA-İ RAHİM DİNİMİZİN EMRİ, İNANCIMIZIN GEREĞİ, KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞAMA VE YAŞTMANIN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİDİR....

 

Murka Dernek Başkanı Fikret Aktürk ve Qımıli Dernek Başkanı Aşkın Şit Doğu Medya'ya yaptıkları açıklamada akrab ziyaretinin dinimizin bir emri olduğunu, Hoçvanın bir bütün olarak büyük bir aile olduğunu, İstanbuldaki Hoçvanlıların imkanları ölçüsünde yılda en az bir kez sıla-i rahim - doğdukları toprakları ziyaret etmeleri hem dinimiz, hem kültürümüz, hem inancımız bakımından elzemdir dediler.

 

Yılda binlerce insanın yüzünü doğdukları topraklara dönmeleri akrabalık bağlarının gelişmesi-pekişmesinin yanı sıra ekonomik anlamda Ardahan'ın gelişmesine de büyük bir katkıdır.

 

Ardahanı  ve bölgeyi sevmek lafla olmaz diyen başkanlar, Sadece Hoçvanlılar değil bütün Ardahanlıların hem Ardahan'daki festivallere ve kendi yayla şenliklerine davet ettiler.

 

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ...

 

ETİKETLER : HOÇVAN YAYLA FESTİVALİNİ MURKA ve QIMILİ GERÇEKLEŞTİRİYOR...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA