Iğdır’da 2 Seçim Bürosu Açan HDP’li Aslan:İsrail’i Tanımayı Geri Çekin

Açılışlarda konuşan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, İsrail’in Filistinlilere uyguladığı zulmü lanetlediklerini söyledi
Bu haber 2018-05-15 10:41:03 eklenmiş ve 3708 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır İl Örgütü iki noktada seçim bürolarının açılışını yaptı. Bir hafta önce faaliyete geçen Dörtyol’daki seçim bürosu ile Rıza Yalçın Caddesi su ambarının karşısındaki seçim bürosunun resmi açılışı bugün gerçekleştirildi.

Açılışlara HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan’nın yanı sıra milletvekili aday adayları il eş başkanları, Yöneticiler, İl genel meclis ve belediye meclis üyeleri ile partililer katıldılar. 

Açılışlarda konuşan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, İsrail’in Filistinlilere uyguladığı zulmü lanetlediklerini söyledi. Vekil Aslan, Hükümeti erken seçim yaptığına pişman edeceklerini belirterek, Türkiye İsrail’i tanımayı geri aslın” çağrısında bulundu.

Eğitimci olan HDP’nin Arap Milletvekili Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Iğdır’ımızda açılışını yaptığımız bu iki seçim bürosunun 2-0 yapmamıza vesile olsun inşallah. Ben Iğdır’a gelmeden önce Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Selahattin Demirtaş ile görüşme imkânım oldu. Hepinize Selamları var (Alkışlar) bir cumhurbaşkanı adayının hapiste olması son derece anormal bir durumdur. Bu durumu yaratanları 24 Haziran’da evlerine göndermenin zamanı gelmiştir. 24 Haziran’da bu anormalliklere tamam dememiz için önemli bir fırsattır. 2019’a kadar süreleri vardı. Erkenden evlerine göndereceğiz. Acele ettiler. Erken seçim yaptıklarına pişman olacaklar.

“Türkiye anlaşmaları iptal etmeli ve İsrail’i tanımayı geri çekmelidir”

Dün emperyalist güçler ve Siyonist İsrail’in dün Gerçekleştirdiği katliamı, barbarlığı lanetliyoruz. Amerika Telaviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıdılar. Ve ellinin üzerinde Filistinli kardeşimiz katlettiler. Biz hem Amerika’nın hem de İsrail’in bu katliamcı, soykırımcı, barbarca, vahşice eylemlerini kınıyoruz, lanetliyoruz. Hükümet sürekli “Ey İsrail” diye nutuk atıyor. Gelin görün ki İsrail ile en fazla askeri anlaşma, en fazla siyasi anlaşma ve en fazla ekonomik, ticari anlaşma bu hükümet döneminde gerçeklemiştir. Bütün bu zulümlere rağmen hükümet İsrail ile olan anlaşmalarını sürdürüyor.  Ve yenilerini ekliyor.

“Dünyayı bir şeyler yapmaya çağırıyor. Kendisi bir şey yapmıyor”

Bir yandan İsrail terör devletidir diyor, bir yandan büyükelçisini Ankara’da tutuyor. İsrail terör devletidir diyor, Diğer yandan askeri siyasi ve ticari anlaşmalarını devam ettiriyor. Yüce Allah Kuran-ı Kerimde “Yapamayacağınız şeyleri neden söylüyorsunuz” diyor. Hükümetin şu anda yaptığı budur.  Dünyayı bir şeyler yapmaya çağırıyor. Kendisi bir şey yapmıyor.

“Bir Venezüella kadar olamadılar, İsrail büyük elçisini sınır dışı etti”

Bir Venezüella kadar olamadılar. Venezüella devlet başkanı İsrail büyük elçisini ülkesinden sınır dışı etti. Türkiye İsrail büyükelçisini derhal sınır dışı etmeli, anlaşmaları iptal etmeli ve İsrail’i tanımayı geri çekmelidir. Siyonist İsrail’i tanıyan ilk İslam ülkesi Türkiye’dir. İsrail’i tanımayı geri çeksinler. Bizim parti grubumuz bugün TBMM’de İsrail ile yapılan anlaşmaların iptali için önerge verecek. İnanın AKP ve MHP önergeyi ret edecekler. Çünkü samimi değiller. Geçen yıl mavi Marmara anlaşmasını imzaladılar. Öldürülen kardeşlerimizin kanından, canından vazgeçtiler. Canından vazgeçtiler. Ve o anlaşmayı da Kudüs’te imzaladılar. Bugün sözde feryadı figan ediyorlar. O anlaşma gelseydi bugün imzalayacaklardı. Şimdi bunu seçim malzemesi yapıyorlar. Bunlar bırakın Filistin’i kendi hükümran oldukları ülkede özgürlükçü ve eşit yönetemiyorlar. KHK’lar ve olağanüstü hallerle yapmadıkları haksızlık kalmadı. 24 Haziran’da 7 Haziran’daki zaferimizden kat be kat yükselteceğiz. Halkımız 24 Haziran’da gereken cevabı sandıkta demokratik meşru bir zeminde verecek. Geldikleri gibi gidecekler” dedi.

(Not: Haber ile ilgili videomuzu Iğdır Doğuş Gazetesinin facebook sayfasından izleyebilrisiniz)       

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA