RUSYA KURTULUŞ GÜNÜ KÜRDİSTANDA KUTLANDI...

Her yıl 9 Mayıs'ta resmi törenlerle Rusya’da kutlanan Kurtuluş Günü yada Zafer Bayramı ilk kez Kürdistan'ın Başkenti Erbil'de de kutlandı.
Bu haber 2018-05-11 06:01:54 eklenmiş ve 1075 kez görüntülenmiştir.

 

RUSYA KURTULUŞ GÜNÜ KÜRDİSTANDA KUTLANDI...

 

Her yıl 9 Mayıs'ta  resmi törenlerle Rusya’da kutlanan Kurtuluş Günü yada Zafer Bayramı ilk kez Kürdistan'ın Başkenti Erbil'de de kutlandı.

 

Rus Zafer Bayramı ilk kez Kürdistan'da, içinde Türk, Arap ve diğer etnik unsurlarında temsilcilerinin olduğu heyetlerle birlikte kutlanırken, Dünyanın farklı bölgelerindeki halklar, Rus toplumu  Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde etkinlikler düzenliyor.

 

Başkent Erbil’de de ilk kez Zafer Bayramı çerçevesinde, organizasyonunu Kürt asıllı Rusya vatandaşlarının düzenlediği,  aralarında, Ukranya, Letonya, Kazakistan, Belarus, Azerbaycan, Kürt ve Türklerin yer aldığı bir grup, Rusya’nın Erbil Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti.

 

 Grup, Konsolosluk Ateşesi Anatoly Salnikov, tarafından karşılandı.

 

 Anatoly Salnikov, Kürdistan Bölgesi’nde ilk defa böyle bir grubun Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirterek, söz konusu ziyaretin kendileri için büyük bir anlam taşıdığını söyledi.

 

 Ziyarete ilişkin Rûdaw’a konuşan organizatörlerden biri olan olan Alyona Konyar ise, “Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan biz Rus asıllılar için tarihi öneme sahip bu günü unutmamak ve buradaki Kürt ve Türk dostlarımızla bu günü hatırlamak amacıyla böyle bir ziyaret gerçekleştirdik. 2. Dünya Savaşı’nda farklı kesimden 93 millet mücadele verdi. Bugün de konsolosluğu Kürt, Rus ve Türk’ü ile ziyaret ettik” dedi.

 

Savaşta büyükbabasını kaybeden Aloyna Konyar, “Dedem de savaşta yaralı kurtuldu” diye konuştu.

 

 Aloyna Konyar, sözlerine şunları ekledi:

 

 “Savaş meydanında sağ dönmeyi başaran dedelerimiz bize, ‘Bu savaşı ve kurbanlarını unuttuğumuz an 3. Dünya Savaşı’nı bekleyin. Bunu çocuklarınıza ve torunlarınızı da aktarın’ diyerek bize vasiyette bulundular. Bizler ikinci kuşak, çocuklarımız da üçüncü kuşak oluyor. Dünyada giderek nasyonalizm düşüncesi artıyor ve bu aslında korkutucu bir şey. Buraya gelen arkadaşlarımızın bir çoğunun eşi Kürt Bizler ayrıca Kürdistan Bölgesi’nde kardeşçe yaşadığımızı ve ilişkilerimizin dostluk içinde yürüttüğünü de göstermek istiyoruz.”

 

 Ziyaretçiler arasında yer alan Reyhan Bakır Akgüvercin de, ziyarete ilişkin, şu ifadeleri kullandı:

 

“Geçen yıl sponten bir şekilde Aloyna arkadaşımız tarafından böyle bir günün Rusya’da Zafer Bayramı olarak kutlandığını öğrendik. Bizde bu yıl için ‘neden Rus Konsolosluğu’da bugünü kutlamak için bir talepte bulunmayalım ki’ diye düşünüp bunu hayata geçirdik. Buna katılırken demokrat kimliğimizle onları birazda kucaklamak için oradaydık.

 

 Çünkü Nazi ordularının, Sovyet Rusya kapılarına kadar dayandığı Avrupa’da işgal edilmememiş şehir ve ülkelerin kalmadığı böylesi trajik bir dönemde, Nazi orduları büyük ve hesaba katmadıkları bir direnişle karşılaştılar. Tabii biz bunu selamlamak istedik aynı zamanda. O günlerde insanlık için tarih direnişin tarihi olarak altın harflerle insanlık tarihine yazıldı. Aksi halde bambaşka bir dünyada yaşıyor olurduk.”

 

 “Bu mücadele tüm dümya halkları için büyük bir umut ve yol gösterici olmuştur. Ve savaşın kaderini değiştirmişlerdir” diyen Reyhan Bakır Akgüvercin, sözlerine şunları ekledi:

 

“Yaşanılan bu büyük trajediyi faşizme karşı insanlık onurunun zaferiyle taçlandıran ve o günlerde canını feda eden bütün insanların ortak değeri olmuştur. Bu yüzdendir ki, o canların hepsinin mücadelelerini, rahmet, saygı ve şükranla yad etmek ve o günün enternasyonel bir gün olduğunu belirtmek için tüm Ortadoğu halkları adına orada bulunduk.”

 

Akgüvercin, ayrıca, “Bizleri kendi bulundukları makamda ağırlama nezaketini gösteren Rusya Konsolosluğu’na tüm katılımcılar adına teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 Zafer Günü nedir?

 

Rusya’da her yıl resmi törenlerle kutlanan 9 Mayıs Zafer Bayramı, II. Dünya Savaşı'nın sonunda 9 Mayıs 1945'te Almanya'nın kayıtsız şartsız teslimiyetini imzaladığı Sovyetler Birliği tarafından ilan edilmiştir.

Sovyet hükümeti Berlin'de imzalanan teslimiyet anlaşmasında 9 Mayıs'ta zaferi ilan etti.

 

Başbakan Neçirvan Barzani’de Rusya Devlet Başkanı’nın resmi davetlisi olarak Moskova’da düzenlenen  “Zafer Bayramı” kutlamalarına katılmıştı.

 

KÜRTLER NEDEN TARİHTEN SİLİNMEYE ÇALIŞILDI....

 

Bilindiği gibi Dünya'da ki, ekonomik kaynakları, bütün ulusların maddi-manevi değerlerini, yer altı-üstü hazinelerini bu anlamda bütün milletleri köleleştirme-soykırım dahil gizliden-açıktan ele geçirmek, yönetmek için millattan önceden günümüze bu işi meslek edinmiş aile ve sülaleler var. Kürdistan -Mezopotamya ise insanlığın madi-manevi hazinelerinin kaynağı...

 

İşte bu katil sürülerinden bazıları yüzyıllardır dünyaya siyonizmi pompalıyor, üstünlük yalan-dolan oyunlarıyla yahudileri kullanıyorlar. Üstünlük yalan dolanıyla yahudileri israile doldurdular. israil tam bir nükleer, genom, biyolojik bomba deposuna  çevrildi. doğal bir afet yada benzeri bir durumda israil komple yok olacak ve dünyaya vereceği zararı bilen yok... Yani yahudiler uyanıp siyonist israili yıkmazlarsa toptan gömülecek bir tuzakla kuşatıldılar...

 

Dünyayla oynayan bu katil sürülerinden marks-lenin vb. ajanları, bilgin diye pompaladıkları ajanlarıyla, fikirleriyle bütün dünya insanlığını kandırıp düşürerek... Avrupa'daki  kraliyet aile  ve sülalelerini düşürdükten sonra 1940 yıllarda Hitler katilini yetiştirdiler. Mon, evangalizm, fetöcülük... vb. tarikatlar kurdular, Osmanlı ve Çarlığı yıkarak Ön Asya ve Ortadoğu'da ki bütün halkları soykırım koşullarına çektiler. Bu katil aile ve firmalar kürtleri atomuna kadar parçalamakla yetinmediler. Böyle bir millet yoktur diyerek tarihten silmeye çalıştılar. Yüzyıllardır kürtlere yapılan bu saldırılar bu katil aile ve sülaleleri bütün dünyada deşifre etdi...

 

Kurdurdukları siyonist-terör devleti israil aracılığıyla da dünyayı köleleştirmek ve düşürmek için hala yahudileri kullanıyorlar. Yüzyıllardır Kürtlerin kaynaklarını sömüren bu katil-soykırımcı sürüleri rokfelerlar gibi Suriyedeki Golan Tepelerindeki tüm petrolleri, Kürdistandaki tüm petrol ve kaynakları savaş ve bin bir oyunla ele geçirip soygun yaparken Bu kaynakların gerçek sahipleri Kürtler, Türkler, Araplar, Farslar... aç, perişan, cahil koyun sürülerine çevrildiler. Kürtler hariç, Sözkonusu milletler ırkçılık, mezhepçilik, binbir gericilik oyun ve bataklığında çürüyen sürülere çevrildiler.

 

Bununla yetinmeyen bu katil sürüleri İslamın ve Müslümanların Başkenti bütün dinlerin başkenti Küdus'ü de işgal etmiştir. Pervasızca tüm insanlıkla, tüm dinlerle, tüm milletlerle dalga geçmektedirler...

 

Hergün Kürdistandan, Golan tepelerinden milyonlarca varil petrolu ve diğer madenleri İsraile taşıyan bu katiller İsrail ve Amerika yıkılmadan pek de duracağa benzemiyorlar...

 

Özetle, soykırım, soygun, köleliği tüm insanlığa dayatan katil-aile ve firmalar, güçler İsrail ve Amerika ile hala bütün dünya ve insanlıkla son hız oynamaktadırlar. Bu iki devlet yıkılmadıkça da oynama son hız devam edecektir...

 

KÜRDİSTAN BÖLGELER

Türkiye tarafında kalan bölgeye(Kuzey Kurdistan)= Bakur

İran tarafında kalan bölgeye(Doğu Kurdistan) =Rojhilat

Irak tarafında kalan bölgeye(Güney Kürdistan)=Başur

Suriye tarafında kalan bölgeye(Batı Kurdistan) =Rojava

 

ETİKETLER : RUSYA KURTULUŞ GÜNÜ KÜRDİSTANDA KUTLANDI...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA