SURİYE KÜRDİSTAN'INDA Kİ ÇETELER HALKI İSYANA SÜRÜKLÜYOR...

Suriye Kürdistan'ında hırsızlık, soygun, tecavüz olaylarının artması... Halkı sokaklara döktü. El Bab’ta TSK ve muhaliflerin kontrolündeki bölgede halk, soyguncu grupların cezalandırılması için sokaklara döküldü.
Bu haber 2018-05-11 05:44:57 eklenmiş ve 1057 kez görüntülenmiştir.

 

SURİYE KÜRDİSTAN'INDA Kİ ÇETELER HALKI İSYANA SÜRÜKLÜYOR...

 

Suriye Kürdistan'ında hırsızlık, soygun, tecavüz olaylarının artması... Halkı sokaklara döktü. El Bab’ta TSK ve muhaliflerin kontrolündeki bölgede halk, soyguncu grupların cezalandırılması için sokaklara döküldü.

 

Olaylar Hamza Tugayı liderinin kardeşi olan El Yaba-El Vahşi... isimli bir çete liderinin, El Bab’daki bir hastaneye baskın düzenleyerek doktorları tehdit etmesinin ardından patlak verdi. El Yaba, El Bab’daki yerel polis tarafından gözaltına alınmak istendi.

 

Ancak halk kitleleri bunun bir tür koruma şekli olduğunda ısrar ederek El Yaba’yı teslim etmek istemedi. El Yaba liderliğindeki grubun adı, Afrin ve El Bab’da bir çok hırsızlık ve yağlama olayı ile birlikte anılıyor.

 

TSK ve Ahrar el Şarkiye sorumluluğundaki polis merkezi önünde toplanan halk El Yaba’ya yönelik linç girişiminde bulundu.

 

TSK askerinin havaya ateş açması sonucu topluluk dağıldı ancak yaşanan kargaşada Bedir el Talib isimli bir kişi yaralandı.’TSK üssünden çekildi’ iddiası Sokaklarda ciddi bir öfke patlamasının yaşanması ve protestoların yayılmasının ardından, iddiaya göre TSK El Bab’daki üssünden çekilmek zorunda kaldı.

 

Halkın en öncelikli talebi; El Yaba liderliğindeki yağma çetesinin TSK tarafından korunması ve cezalandırılmaması.

 

“Sınır dışı edilmeleri çözüm değil”

 

Hamza Tugayı ise yaşanan olaylar üzerine bir açıklama yayınlayarak El Yaba’nın gruplarından ihraç edildiğini duyurdu. Aleppo 24 mikrofonlarına konuşan El Bablı bir sivil, “Silahlı grupların köklü bir ıslaha ihtiyacı var. Sınır dışı edilmeleri neye çözüm olacak? Bu yeterli değil. Halkın güvenliğini tehdit eden sorumlular açık bir şekilde cezalandırılmalı” dedi.

 

ÇETELER AJANLAR TARAFINDAN KULLANILIYOR....

 

Suriye Kürdistan'ında yaşanan olaylar Türkiye'nin ırk-mezhep üstü bir yapılanmayla bölgede devlet otoritesinin inşasını zorunlu kılıyor. Türkiye ise Afrinde olduğu gibi Kürtçe tabela ve isimleri sökerek, kürtçe eğitime saldırıya geçerek bindiği dalı kesmektedir. MHP aklıyla hareket Kürdistan'da Türkiye'nin sonunu getirecek. Bu kafayla devam edilirse... Devlet otoritesi tam inşa edilmezse... Cia-mosad ajanları Türkiye'yi hem işgalci, hem soyguncu, hem tecavüzcü konumuna düşürmek için bulunmaz bir fırsat yakalamaktadırlar. Türkiye devlet olarak uyanıp tedbir alamda gecikirse... Mosad ve cia ajanları halkı kullanarak Türkiyeyi bütün Kürdistan sathında duman ederler...

 

 

KÜRDİSTAN BÖLGELER

 

Türkiye tarafında kalan bölgeye(Kuzey Kurdistan)= Bakur

İran tarafında kalan bölgeye(Doğu Kurdistan) =Rojhilat

Irak tarafında kalan bölgeye(Güney Kürdistan)=Başur

 

 

Suriye tarafında kalan bölgeye(Batı Kurdistan) =Rojava

 

 

ETİKETLER : SURİYE KÜRDİSTAN'INDA Kİ ÇETELER HALKI İSYANA SÜRÜKLÜYOR...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA