ENEKS, ASKERİ GÜÇLER EFRİN'DEN ÇEKİLMELİ

ENEKS ASKERİ GÜÇLER EFRİN'DEN ÇEKİLMELİ AÇIKLAMASI KÜRDİSTAN GENELİNDE KAFA KARIŞTIRDI... Bu açıklama beraberinde birçok soru işareti getirdi...
Bu haber 2018-04-29 19:55:54 eklenmiş ve 1154 kez görüntülenmiştir.

 

ENEKS ASKERİ GÜÇLER EFRİN'DEN ÇEKİLMELİ AÇIKLAMASI  KÜRDİSTAN GENELİNDE KAFA KARIŞTIRDI...

 

ENEKS'İN Askeri  güçler Efrin'den çekilmeli, 100 binlerce  Afrin'linin evlerine dönüşüne TSK ve ÖSO tarafından izin verilmiyor açıklaması kafaları karıştırdı....

 

Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) 18 Mart’ta Efrin kent merkezine girmesinin ardından yüz binlerce Efrinli evlerini terk etmek zorunda kaldı, Enek'sin yaptığı açıklamaya göre TSK ve ÖSO Efrinlilerin  evlerine dönüş yapmalarına izin vermiyor.

 

ENEKS'İN  açıklaması birçok soru işaretini de beraberinde getirmektedir:

Türkiye ve ÖSO güçleri Kürtlerin evlerine dönüşünü engellemeye mi çalışıyor,

TSK ve ÖSO içinde Türkiye ile Kürtleri karşı karşıya getirmek isteyen odaklar mı var,

Türkiye Kürtlere demografik soykırım mı yapmak mı istiyor,   

Türkiye için hayati önemde bir seçim olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi bakın güvendiğiniz Türkiye Kürtleri yerinden yurdundan ediyor gibi bir algımı oluşturuluyor. Bir başka ifadeyle Kürtlerin devlete duyduğu güveni sarsmaya mı çalışıyorlar...

Bu açıklama  onlarca soruyu ve sorunu da beraberinde getirdiği gibi açık-açık BM, ABD-AB gibi dış işgalci güçleri Kürdistan'a davet de işin içinde var ...

 

ENKS: Askeri güçler Efrin’den çekilsin Basından... (Rudaw)

Erbil (Rûdaw) - Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve bağlı silahlı grupların Rojava’nın Efrin kentinden çekilmesini istedi.

 

ENKS sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, TSK ile Türkiye’ye bağlı silahlı güçlerin Efrin’den çekilmesi gerektiği belirtildi.

 

 Açıklamada, şunlara yer verildi:

 

“Efrin halkının evlerine dönmesine yönelik engeller kaldırılmalı, işlerini yürütmelerine müdahele edilmemeli. Efrin’in uluslarası güçler tarafından korunması gerekiyor. Hak ihlalleri ve demografik yapının değiştirilmesine yönelik girişimler belgelenmeli.”

 

Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) partilerine karşı tavrını eleştiren ENKS, yönetici ve üyelerinin tutuklanmasını da kınadı.

 

Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) 18 Mart’ta Efrin kent merkezine girmesinin ardından yüz binlerce Efrinli evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

ETİKETLER : ENEKS ASKERİ GÜÇLER EFRİN'DEN ÇEKİLMELİ
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA