DEVLER, ROJHAT'IN DÜĞÜNÜNDE BULUŞTULAR...

STK-İş Dünyamızın önde gelen temsilcilerinden Güven Yılmaz'ın oğlu Enver Yılmaz (Rojhat)ın düğününde bölge iş-stk dünyamızın devleri, Kürdistan'ın dört parçasından Kürtlerinde birbiriyle buluştuğu bir düğüne ev sahipliği yapıldı.
Bu haber 2018-04-29 12:51:33 eklenmiş ve 5238 kez görüntülenmiştir.

 

DEVLER,  ROJHAT'IN DÜĞÜNÜNDE BULUŞTULAR...

 

STK-İş Dünyamızın önde gelen temsilcilerinden Güven Yılmaz'ın oğlu Enver Yılmaz (Rojhat)ın düğününde bölge  iş-stk dünyamızın devleri, Kürdistan'ın dört parçasından Kürtlerinde  birbiriyle buluştuğu bir düğüne ev sahipliği yapıldı.

 

BÖLGEMİZİN  DEVLERİ BU  DÜĞÜNDE BULUŞTU...

Bölge iş dünyamızın genç devleri Volkan Süt, Taner Tekin, bir Türkiye ve Dünya Markası ortaya çıkaran Bayramoğlu Döner'den Halim-İbrahim Arslan Kardeşler, Türkiye'nin en önemli balık dağıtım Ağının sahibi Saffet Yılmaz, Kayalar Gıda-İnşaat firmasıyla bölgemizin devlerinden Volkan Kaya, onbinlerce insana, AVM'lere, hastane okullara... yemek dağıtım hizmeti veren Turinn Catering firmasının sahibi Sanayici İş Adamı Veysel Çamlı, Sanayici Turgut Acay, Merkezi Fransada bulunan YILMAZ CONSTRUCTİON firmasının sahibi Yılmaz Yılmaz, Gıda ve İnşaat Sektöründe Başur'da yaptığı yatırımlarla öne çıkan Özcan Yıldız, Profesyonel Temizlik Firmasıyla Temizlik sektöründe öne çıkan Zafer Sural, Merih Pasta ile Türkiye'nin en güzel pastahaneler zincirini ortaya çıkaran Bişar Şirin, Turizm Hizmet sektörünün önde gelen temsilcilerinden Cahit Kılıç, Serdivan'ın sahipleri Güven-Cahit Yıldız Kardeşler, Yusuf Yapı ile inşaat sektörünün önde gelen devi Burhan Şit, Turizm Hizmet sektörünün önde gelen ismleri Devriş Deli , Ulaş Avşar... ve yüzlerce iş adamı,  Siyasetin S'nin olmadığı düğünde Hoç-Fed başkanı Latif Yılmaz başta olmak üzere, Hoç-Fed'in bir önceki başkanı Yakup Mavzer,  gibi ciddi onlarca STK başkan ve yönetimleri, Hoçvan'ın önde gelen kanaat önderleri, aydınları da bu düğünde birbirleriyle buluştular.

 

KÜRDİSTANIN DÖRT PARÇASINDAN KÜRTLER BİRBİRİYLE BULUŞTU... (X1)

Türkiye'nin her bölgesinden katılımın olduğu düğüne yurt dışı Avrupa'dan da katılım yanısıra   Kürdistan'ın dört parçasından Bakur, Başur, Rojhılat, Rojeva'dan  da katılım oldu. Düğüne tebrik mesajları yağdı. Düğün, Kürtlerinin önde gelen aile ve temsilcilerinin de birbiriyle buluştuğu bir düğün oldu.

Düğünde Serhat Bölgesinin en önemli Dengbeji rahmetli Asker Demirbaşın oğlu Hozan Berwar, Anadoludan Tüküler Programının sunucusu ve yapımcısı Murat Gökdemir-İlknur Dağdelen'in yanı sıra birçok ulusal-yerel sanatçı da sahne aldılar. Sunumu da usta sunuculuğuyla Turgay Zorba yaptılar.

ÇENGELKÖY'DE AYNI SAAT ve GÜNDE, AVŞARLARIN DÜĞÜNÜ DE VARDI...

Yılmaz Ailesinin prenslerinden Rojhat Yılmaz'ın Mecidiyeköyde düğünün olduğu saatlerde İstanbul Çengelköy'de de Avşar Ailesinin düğünü vardı. Turizm Hizmet Sektörünün önde gelen temsilcilerinden iş adamımız Bülent Avşar'ın yeğeni Yunus Emere Avşarın düğünü vardı.

Bu düğüne de Turizm-hizmet sektöründe faaliyet gösteren Akif Yıldız, Tahsin Yıldız gibi Yıldız ve Avşar ailelerinden onlarca iş adamı, STK, siyaset erbaı, gelin ve damadın akrabalarından yoğun bir katılım oldu...

 

 

GÜVEN YILMAZ KİMDİR...

Düğünün sahibi Enver Yılmaz (Rojhat)'ın babası  Güven Yılmaz ve eşi Türkan Yılmaz 70'li yıllardan beri toplumsal mücadelenin içinde olan insanlar.  Bölgemizde STK-STÖ (Sivil Toplum Örgütleri-Kurumları) ların ortaya çıkmasında 2000'li yıllardan itibaren görev alan , öncülük eden insanların başında geldiler. Hoçvan Dernekler Federasyonunun kurulmasında bire bir yer alan Yılmaz'lar aynı zamanda birçok STK'nın kurulmasına da öncülük ettiler.

Güven Yılmaz bir dönem Hoç-Fed başkanlığını yaparken, Mucuc (Beşiktaş Köyü) gibi kurucu başkanlığını da yaptığı birçok dernekte de başkanlık, yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Yılmaz Ailesi bölgeden İstanbul'a yerleşen ilk ailelerden biri oldukları gibi, yokluğun-yoksulluğun kol gezdiği zaman dilimlerinde ayırımsız hemşeri camiamızı kucaklayan sahip çıkan ailelerden biri olarak öne çıktılar.

Bu gelenekten gelen Güven Yılmaz'da 80-90'lı yıllarda kovuşturmalar, cezalar, işkencelere maruz kalan bir insan olarak çelikten bir iradeyle  Hoçvan Ailesini bir bütün olarak baz alan, Kürtler arasında ayrımcılığa düşmeden, hepsini birbütün olarak kucaklayan,  örnek ve önder kişiliği ile ortaya çıktı, toplumun, toplumsal alanın birbiriyle buluşmasında, örgütlenmesinde, ciddi STK'ların ortaya çıkmasında günümüzde ki en önemli aktörlerden biri olarak eşi Türkan hanımla birlikte toplumun gönlünde taht kurdular. 

 

DÜĞÜNDE YENİ TÜRKİYE'NİN DE  FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI...

Bu düğünde edindiğimiz en önemli izlenimlerden biri Yeni Türkiye'nin fotoğrafının ortaya çıkmasıydı. 2000'li yıllardan önce Kürtler sahte-suni sınırlarla parçalanan Kürdistan coğrafyasının dışına çıkmada zorlanırken, eski diktatör, puta tapıcı, ırkçı, soykırımcı... Türkiye'yi yerle bir eden yeni Türkiye'de Kürt gerçeği ile birlikte sınırlar resmi olarak varlığını sürdürse de Türkiye, İran-Irak-Suriye arasında yer alan sahte-suni sınırlar, resmi sınırlar giderek yok olmaya başladılar. Gerçek anlamda, günlük yaşamda bu sınırlar yerle bir oldular. Kürdistan'da turizm başta olmak üzere büyük gelişmeler yaşanmaya, ekonomi canlanmaya başladı. bir İranlı artık Van'da kahvaltı edebiliyor, Newroz tatilleri Etraf coğrafya Türkiye'de tatilini geçiriyor. Önümüzdeki  zaman diliminde yeni Türkiye'nin bu itici gücüyle de bu sahte suni sınırlar tarihin çöp sepetindeki yerlerini alacakları gibi Kürdistan coğrafyası üzerinde hüküm süren devletlerde yeniden bir siyasal yapılanmaya giderek bu sahte -suni sınırların yanı sıra ırk-mezhep sınırlarını ortadan kaldırmak zorunda kalacakları bir zaman dilimine girildi...

Yukarda bölgenin devleri diye pek azını işlediğimiz iş adamlarımızda da gerek STK yapılanması, gerekse yeni Türkiye'nin şekillenmesinde önemli rol oynayan insanlar oldular. Bugün çoğunun iş yerinde Türki cumhuriyetlerden, afganistandan, arap ve kürdistan coğrafyasından gelen onlarca insan istihdam edilmektedir. İş dünyamızı bir taraftan ülke ekonomisine büyük bir katma  değer katarken, diğer yandan Spora, STK alanına, gençliğe eğitime de önemli katkılar sunarak yeni Türkiye'nin şekillenmesinde önemli bir misyon yüklendiler, palavradan milliyetçilerin aksine ülkemizin büyümesinde gelişmesinde çok önemli bir misyon yüklendiler ...

 

DÜĞÜN FOTO GALERİ-1


DÜĞÜN FOTO GALERİ-2


DÜĞÜN FOTO GALERİ-3

  

 

X!-KÜRDİSTAN COĞRAFYASININ ADLARI...

Türkiye Kurdistanı (Kuzey Kurdistan)= Bakur

İran Kürdistanı (Doğu Kurdistan) =Rojhilat

Irak Kurdistanı (Güney Kürdistan)=Başur

Suriye Kurdistanı (Batı Kurdistan) =Rojava

 

 

ETİKETLER : DEVLER ROJHAT'IN DÜĞÜNÜNDE BULUŞTULAR...
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA