BU AKP'LİLER RESMEN HDP'YE ÇALIŞIYORLAR...

Doğu -Güneydoğu, Türkiye'nin doğusu-batısı herkes Türkiyenin terör belasından kurtulmasından memnun. Ama bazı gelişmeler bu tür kazanımları yerlebir edecek cinsten...
Bu haber 2018-04-05 21:30:38 eklenmiş ve 1212 kez görüntülenmiştir.

BU AKP'LİLER RESMEN HDP'YE ÇALIŞIYORLAR...

Doğu -Güneydoğu, Türkiye'nin doğusu-batısı herkes Türkiyenin terör belasından kurtulmasından memnun. Doğuda geçen günlerde haberleştirdiğimiz gibi Van, Iğdır gibi illerimiz başta olmak üzere Turizim canlandı. Türkiye'ye İran başta olmak üzere komşu ülkelerden turizm patlaması yaşanıyor. Bu giderek büyüyecek.

Terörün bitirilmesi, geriletilmesiyle iş dünyası, esnaf, halk büyük bir nefes alırken bu sefer haberini yaptığımız gibi Sosyal Medyadan Kürtleri tahrik eden paylaşımlara sesiz kalınması, Güneydoğu'da ise Ak Partiyi Ak Pati içinden vurmaya başladılar. Her işin bir fiyatı, en lüks arabalar, akpli olmayana ihale yok söylemleri aldı başını gidiyor... Bir başka deyişle fırsatçılar, hırsızlar terörün vermediği zararın daha büyüğünü vermeye başladılar.

 

Basından...

PKK yok ancak 'AKP'nin Güneydoğusu' giderek bir batağa dönüşüyor...

PKK'nın Güneydoğu'da büyük ölçüde tasfiye edilmesinin ve DBP'li belediyelere kayyum atanmasının ardından, AKP'nin Mardin, Urfa, Hakkari, Şırnak ve Diyarbakır gibi illerdeki etkinliği büyük ölçüde arttı. 

AKP, PKK'nın bu illerden temizlenmesinin ardından 'kalkınmış bir Güneydoğu' vaat etse de bölgede yaşananlar aksini söylüyor.

Aydınlık Gazetesi'ndeki köşesine bu konuya taşıyan İsmet Özçelik, PKK'nın bitirilmesinden genel olarak memnun olunduğunu ancak boşluğu dolduran AKP'lilerin ceplerini doldurma yarışına girdiğini yazıyor. 

"Her işin bir fiyatı var. FETÖ’cüleri kurtarma dahil, her işten komisyon istiyorlar. İŞKUR üzerinden işe alınanlardan bile birkaç maaş peşin rüşvet alıyorlar" diyen Özçelik, bölge halkı ile görüşmelerinden edindiği izlenimleri şöyle özetliyor:

"Hepsinin zenginlikleri arttı. En lüks arabalara AKP’liler biniyor. Taşeron işçilerin kadroya alınması karşılığında bile para istiyorlar. Üstelik paraları bankaya yatırtmışlar. Dekontlar elde, AKP genel merkezinin de haberi var. Bir sınır ilinin il başkanının marifetlerini bilmeyen kalmadı.

Devletin ve belediyelerin ihalelerini hep AKP’liler kazanıyor. Kendileri dışında kimseye iş yapma hakkı vermiyorlar. Kayyum atanan belediyelerde de durum aynı."

Özçelik, AKP'lilerin bu tavrının HDP'ye yaradığını, pastanın sadece AKP’lilere verilmesinin bölge halkında geniş bir kesimin seçimlerde tercihini etkileyeceğini ifade ediyor.

"Şu anda bölgede daha çok iki parti öne çıkıyor. AKP ve HDP. Başka partiler öne çıkmayınca oluşan tepki HDP’ye yarıyor. Sanki mevcut AKP ileri gelenleri, bölgede HDP’ye çalışıyor" yorumunu yapan Özçelik, satırlarına şöyle devam ediyor:

"Erdoğan’ın haberi var mı bilmiyorum. Ama bölgede görev yapan, bölgeye gidip gelen gazeteciler de aynı görüşte.

Bölgede sadece AKP’lilerin zenginleşmesi, ciddi bir problem olarak gündemde. Zaman geçirmeden önlem alınması zorunlu görünüyor. Aksi halde bu durum Türkiye’nin güvenlik sorunu haline gelecek.

Uyarması bizden!"

 

Aydınlık yazarlarından İsmail özçelikin yazısını aynen yayınlıyoruz...

 

AKP, HDP’ye mi çalışıyor?

İsmet Özçelik

 

Mardin, Urfa, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır’dan tanıdıklarımla Güneydoğu’nun durumunu konuşuyoruz. Kimisi ile yüz yüze, kimisiyle telefonla.PKK’nın hendeğe gömülmesi herkesi memnun etmiş. Esnaf dükkanını açar olmuş. Şehirlerde halk rahatlamış. Havalar ısındığı için “Esnaf akşamları bile dükkanının önüne sandalye çıkarıyor. Çay sohbetleri yapıyor” dediler.

SIKINTILAR SÜRÜYOR

Bunlar olumlu gelişmeler. Ancak ciddi sıkıntıların da yaşandığını vurguladılar. Önce ayrıntıya girmek istemediler. Ancak ısrar edince özetle şunları söylediler:

HER İŞİN FİYATI VAR

“PKK terörünün bitmesinden herkes mutlu. Baskılar kalkınca halk özgürleşti. Ama bölgedeki AKP ileri gelenleri sadece ceplerine çalışıyorlar. Her işin bir fiyatı var. FETÖ’cüleri kurtarma dahil, her işten komisyon istiyorlar. İŞKUR üzerinden işe alınanlardan bile birkaç maaş peşin rüşvet alıyorlar.”

EN LÜKS ARABALARA AKP’LİLER BİNİYOR

“Hepsinin zenginlikleri arttı. En lüks arabalara AKP’liler biniyor. Taşeron işçilerin kadroya alınması karşılığında bile para istiyorlar. Üstelik paraları bankaya yatırtmışlar. Dekontlar elde, AKP genel merkezinin de haberi var. Bir sınır ilinin il başkanının marifetlerini bilmeyen kalmadı.”

AKP’LİLER DIŞINDA İHALE ALAN YOK

“Devletin ve belediyelerin ihalelerini hep AKP’liler kazanıyor. Kendileri dışında kimseye iş yapma hakkı vermiyorlar. Kayyum atanan belediyelerde de durum aynı.”

HDP’YE YARIYOR

“Bu durum halkta tepkiyi artırıyor. Pastanın sadece AKP’lilere verilmesi bölge halkında geniş bir kesimin seçimlerde tercihini etkileyecek. Şu anda bölgede daha çok iki parti öne çıkıyor. AKP ve HDP. Başka partiler öne çıkmayınca oluşan tepki HDP’ye yarıyor. Sanki mevcut AKP ileri gelenleri, bölgede HDP’ye çalışıyor.”

HERKES AYNI GÖRÜŞTE

Erdoğan’ın haberi var mı bilmiyorum. Ama bölgede görev yapan, bölgeye gidip gelen gazeteciler de aynı görüşte.

Bölgede sadece AKP’lilerin zenginleşmesi, ciddi bir problem olarak gündemde. Zaman geçirmeden önlem alınması zorunlu görünüyor. Aksi halde bu durum Türkiye’nin güvenlik sorunu haline gelecek.

Uyarması bizden!

PKK/HDP’NİN DURUMU

HDP’de işler karışık. İç tartışmalar sürüyor. Özellikle ABD’ye karşı tavır konusunda tartışmalar giderek büyüyor. Afrin harekatı sırasında ABD’nin hiçbir şey yapamaması kafaları karıştırmış. “ABD bizi sattı” seslerinin giderek daha fazla konuşulduğu bildiriliyor.

Bu durumun Kandil, Sincar, Suriye ve Türkiye’de de tartışıldığı vurgulanıyor.

Meclis’teki HDP’liler arasında da aynı tartışma yaşanıyor.

SİLAHLI ÇATIŞMA YAŞANIR MI?

Meclis’teki HDP’lilerle PKK/HDP içindeki tartışmayı konuştum. Reddetmediler. “İç tartışma silahlı kavgaya kadar gidebilir mi?” diye sordum, “Hayır böyle bir şey yaşanmaz” demediler.

HDP/PKK tabanı ABD ile ilişkileri sorgularken, bazı yöneticilerin doğrudan ABD ile çalıştığının farkında. Önümüzdeki dönemde yeni gelişmeler yaşanırsa sürpriz olmayacak gibi.

İzliyoruz

 

 

ETİKETLER : BU AKP'LİLER RESMEN HDP'YE ÇALIŞIYORLAR...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA