KURDİSTANDA TURİZM ŞAHA KALKTI, TÜRKİYE DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKESİ OLDU...

KURDİSTANDA TURİZM ŞAHA KALKTI, TÜRKİYE DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKESİ OLDU...
Bu haber 2018-03-30 20:49:59 eklenmiş ve 2194 kez görüntülenmiştir.

KURDİSTANDA TURİZM ŞAHA KALKTI, TÜRKİYE DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKESİ OLDU...

 

2016 Temmuz Fetö işgal darbesinin püskürtülmesi, terör ve terörizmin Kürdistan ve Türkiye coğrafyasında belinin kırılması, Türkiye'nin her alanda millileşmesi Türkiye ve Kürdistan genelinde huzur ve asayişi üst seviyeye çıkarırken Türkiye Kürdistan'ı başta olmak üzere Kürdistan genelinde turizm şaha kalktı.

 

İranlılar 13 günlük Newroz tatillerini geçirmek için Van'ı tercih ederlerken, Mart ayı içinde yüz binlerce İran'lı turist Van'a akın etdi. 2017-18 yıllarında İstanbul'dan sonra en çok Turist çeken iller Van, Ağrı, Kars gibi Doğu illeri oldu. Son iki yıldır ilk defa Türkiye'nin doğu illerine turist akını milyon rakamlarını geçmeye başladı.

 

Doğu Anadolu STK'ları yaptıkları ortak belirlemelerde Türkiye'nin içeride ve dışarıda terör ve terörizmin belini kırması, Doğu Anadolu gibi insanlık tarihinin en önemli tarihi eserlerinin, bin yılların kültürel medeniyetlerini bir arada barındıran 2. bir coğrafya örneğinin  dünyada olmadığı doğu'da yıllık turist sayısının 5-10 yıl içinde milyonları, Türkiye'de 2020'li yıllardan sonra Turist sayısının yarım milyarı geçeceğini tahmin ettiklerini  ifade ettiler.

 

Türkiye'nin öncülüğünde Kürdistan-Mezopotamya coğrafyasında Küresel katiler, emperyalist güçlerin oyun yapma dönemi sona erdiği gibi, Türkiye vahşi kapitalizmin kullandığı terörizmin, terör örgütlerinin, diktatörlüklerin belini kırması Kürdistan'da Turizmi resmen şaha kaldırdı.

 

STK'lar Doğu'da yaşayan halkın terörizmin bölgeyi nasıl geri bıraktığını giderek kavramaya başladılar. Osmalının yıkılışının üzerinden yüzyıl geçtikten sonra ilk defa kürtlerin yüzü gülmeye ve Kürt halkı hızla zenginleşmeye, Türkiye'nin terörle mücadelesi sayesinde kendi kaynak ve hazinelerinden faydalanmaya başladılar.

 

Türkiye'nin teröre, terör örgütlerine ve askeri darbe kılıfıyla Türkiye'yi işgale kalkışan Fetö terörüne darbe vurması Turizmi sadece doğuda değil Türkiye'nin batı illerinde de şaha kaldırdı. İstanbul ve Antalya başta olmak üzere ülkemize turist akını başladı...

 

Doğu Medya'nın gönüllü muhabirlerinin Kürdistan genelinde yaptığı araştırmalar çarpıcı sonuç ve gerçekleri de beraberinde getirdi. İranlı Turistler böylesi sıcak ve güzel karşılamalar, çok memnunuz, kendimizi evimizde hissediyoruz derken Kürtlerde dünyada demokrasi diye geveleyenler Kürtlerin hangi devleti ana vatanlarını olarak gördükleri gerçeğini de gelip bize sorsunlar cevabını alırlar dediler.

 

Qamışlo'dan Afrin'e, Erbil'den İstanbul'a Dünya'daki bütün Kürtler bizim tek bir devletimiz, bir tek ana vatanımız  var o da Türkiye'dir dediler.

 

Kürdistan coğrafyasında halk hodri meydan diyerek demokrasi insan hakları palavralarıyla dünya halklarını kandırmaya çalışan devletlere seslenerek gelsinler Kürdistan'da referandum yapsınlar.

 

ABD, AB gibi küresel katil-soykırımcı firmaların güdümünde ki devletler gelsin Kürdistan'da bir araştırma yapsınlar. Kürtler hangi devletin bayrağı altında yaşamak istiyorsunuz diye sorsunlar,  bağımsızlık referandumu yapsınlar. Kürt halkı onlara hanya ile konyayı gösterir dediler. Bunu yapmıyorlar, çünkü Türkiye'nin bu büyük gücünün görünmesini istemiyorlar, ama güneş balçıkla sıvanmaz, Türkiye 10-15 yıl içinde dünyanın en büyük küresel ekonomilerinden biri, Kürtler ve Türkler de dünyanın en zengin halklarından biri olacaklardır... dediler.

 

WAN-TURİST FOTO GALERİ TIKLAYINIZ...


BASINDAN İLGİLİ HABERLER...

 

TÜRKİYE DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKESİ OLDU...

Kalkınma Bakanı Elvan, "Üçüncü çeyrekte dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olduk, yüzde 11,1. Bundan rahatsız oldular özellikle ana muhalefet partisi." dedi.

 Otomatik alternatif metin yok.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin yılın üçüncü çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu ifade ederek, "Yüzde 11,1. Bundan rahatsız oldular özellikle ana muhalefet partisi. 'Bu hormonlu büyüme, sağlıklı büyüme değil' dediler. Aslında 11,1'lik büyümede ne var, üretim artışı nerede olmuş, buna bile bakmadılar." dedi.

 

Elvan, bir otelde düzenlenen AK Parti Meram İlçe Teşkilatı 6. Olağan Kongresi'nde, milletin her zaman kendilerine yoldaş olduğunu söyledi.

 

Türkiye'de mili iradenin tesis edilmesinde milletin imzası olduğuna değinen Elvan, 80 yılda yapılandan daha fazla yatırımın AK Parti iktidarı döneminde yapılmasında da milletin desteği olduğunu dile getirdi.

 

Elvan, Konya’nın AK Parti'ye verdiği destekle ön plana çıktığına dikkati çekerek, Türkiye'nin tarım kenti olmasının yanında kentin ülkenin en önemli sanayi merkezlerinden biri haline geldiğini vurguladı.

 

Konya'ya yapılacak ve devam eden yatırımların takipçisi olduğunu ifade eden Elvan, "Konya daha da gelişecek ve büyüyecek. Yatırımcı ve sanayiciler Konya'da yatırım yapmak için bekliyor. iş ve aş üretmek için bekliyor. Yeni organize sanayi bölgesi Konyamızdaki iş ve aş için Türkiyemizin gelişmesi için tüm sanayici ve yatırımcılarımızın katkısıyla büyüyecek. Konya'nın Marmara bölgesinden sonra Türkiye'nin ikinci bir sanayi şehri olmasını hedefliyoruz. Konya'dan Karaman'a ve oradan Mersin'e böyle bir sanayi hattı. Bunu da göreceğiz." diye konuştu.

 

Elvan, Türkiye güçlü olursa Türk-İslam dünyasının güçlü olacağına işaret ederek, milletin hizmetkarı olmak için gece gündüz çalıştıklarını bildirdi.

 

Milletin değerlerini benimsemeyen hiçbir siyasi oluşumun başarılı olamadığını vurgulayan Elvan, milletin değerlerini yaşatan partinin ise AK Parti olduğunu dile getirdi.

 

DARBE OLSUN DİYENLER...

 

Elvan, Türkiye'nin büyüdükçe saldırıların arttığını belirterek, şöyle konuştu:

 

"Önümüze çıkarılan engeller daha da artacak. Dayanışmamız ve kararlılığımız çok önemlidir. Önümüze çıkan engelleri Allah'ın izniyle buldozer gibi ezip geçeceğiz. Halen 'darbe olsun, bize gün doğsun diyenler' var. 'Milletin iradesi bastırılsın, bize gün doğsun' diyenler var. 'Vesayet olsun bize yeni gün doğsun' diyenler var. Bunları hiçbir zaman unutmayalım. Bunların dışarından destekçileri var. Mazlumların ümidi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın aleyhine dünya basınında onlarca yazılar yazılıyor. Bunun bir nedeni olmalı. Onun için her birimiz hangi şartlar atında olursun Cumhurbaşkanımızın arkasında durmaya devam edeceğiz."

 

TÜRKİYE 11 ÜLKE ARASINDA

 

Uluslararası bir kuruluşun raporunda, Türkiye'nin dünya büyümesine en çok katkı veren ülkeler arasında 11'inci sırada gösterildiğini aktaran Elvan, "Türkiye, dünya büyümesine katkı veren 11 ülke arasında yer alıyor. Hatırlayın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, 'Türkiye ekonomisi çöküyor, artık belini doğrultamaz' dediler. 'Türkiye artık eski güçlü performansını gösteremez' dediler. 'Türkiye, 2002 öncesine geri dönecek' dediler. Ne oldu, biz gerekli tedbirlerimizi aldık." diye konuştu.

 

Elvan, Türkiye'nin büyümesini hazmedemeyen kuruluşlara dikkati çekerek, şunları kaydetti:

 

"Ekonomistler, kredi derece kuruluşları şunu da söylediler, 'Türkiye 2017'de büyüse büyüse yüzde 2 büyür'. Bir başkası dedi ki, '2,3 büyür'. Bir diğeri 2,2 büyür' dediler. Ne oldu Allah'ın izniyle 2017'de yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme performansı gerçekleştirdik. Üçüncü çeyrekte dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olduk. Yüzde 11,1. Bundan rahatsız oldular özellikle ana muhalefet partisi. 'Bu hormonlu büyüme, sağlıklı büyüme değil' dediler. Aslında 11,1'lik büyümede ne var, üretim artışı nerede olmuş, buna bile bakmadılar. Halbuki makine teçhizat üretimimiz bir önceki yıla göre yüzde 15,3'lük büyüme gerçekleşti. Demir-çelik üretiminde yüzde 65'in üzerinde üretim artışı oldu. Yaklaşık 1,5 milyon otomobil üretildi bu ülkede. Dünyanın en fazla otomobil üreten ülkesi haline geldik. Yatırımların payının büyümede oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Yüzde 11,1'lik büyümenin 3,6'sı sadece yatırımlardan geldi. Hemen hemen her sektörde büyüme canlanma ortaya çıktı. Buna rağmen eleştirdiler. Varsın söylesinler. Onlar ne söylerlerse söylesinler biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde güçlenmeye ve büyümeye devam edeceğiz."

 

 

İranlı Turistler Nevruz Tatili İçin Van'a Akın Etti

 

Ülkelerindeki 13 günlük nevruz tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen çok sayıda İranlı turist Van'a geldi- İranlı turistlerin bir kısmı kentte konaklarken bir kısmı da başta Antalya olmak üzere Türkiye'nin diğer illerine gidiyor-

 

 

VAN (AA) - NECAT HAZAR - İranlı turistler ülkelerindeki 13 günlük nevruz tatilini Türkiye'de geçirmek için, Kapıköy Sınır Kapısı'ndan Van'a geldi.Nevruz Bayramı tatili dolayısıyla her yıl Türkiye'ye gelen İranlı turistler bu yıl da Van'ı tercih etti.Kentte devam eden Van Alışveriş Festivali'ni (Van Shopping Fest) fırsat bilerek bol bol alışveriş yapan İranlılar, otellerde yoğunluk oluşturdu.İranlı turistlerin bir kısmı kentte konaklarken bir kısmı da başta Antalya olmak üzere Türkiye'nin diğer illerine gidiyor.Van Ferit Melen Havalimanı'nda yaşanan yolcu yoğunluğundan dolayı 8 ek sefer konuldu.- Esnaf yoğunluktan memnunVan'daki bir otelin yetkilisi Reşat Yeşilağaç, İranlı turistleri ağırlamak için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.Esnafın memnun olduğunu ifade eden Yeşilağaç, "Kentteki otellerin doluluk oranı yüzde yüzlere ulaştı. Otellerin yanı sıra apart otel ve günlük dairelerimiz de var. Buralar da dolu. Esnaf bu durumdan çok memnun. Kente gelen turist sayısı her geçen yıl artıyor. Demek ki Van'dan memnun ayrılıyorlar." dedi.Esnafın kazancının nevruz tatilinde arttığını söyleyen Yeşilağaç, Van'ın İranlı turistler için el birliği ile çalışması gerektiğini dile getirdi. Yeşilağaç, "Devam eden bir festivalimiz var. Bu festival biraz daha genişletilmeli. Örneğin İranlı sanatçılar burada konser verebilir. Bu şekilde daha renkli bir festival olur." diye konuştu.Mağaza sahibi Ercan Tarhan da İranlıların ilin ekonomisi için önem taşıdığını vurgulayarak, şöyle konuştu:"Geçen yıl 500 bin İranlı turist Van'a gelmişti. Her bir turist bir mağazadan bir parça kıyafet alırsa bu 500 bin kıyafet demektir. Her bir turist otelde bir odada kalırsa bu 500 bin oda demektir. Bu yüzden bu ilin ekonomisi için çok büyük bir katma değerdir. Devlet büyüklerimiz bu anlamda her türlü çalışmayı yapmış. Biz de esnaf olarak üzerimize düşeni yapıyoruz."İranlı turist Zehra Bayis ise Van'ın ülkelerine çok yakın olduğunu anımsatarak, "Konser, alışveriş ve gölü görmek için Van'a geldik. Burada çok güzel zaman geçireceğiz. Van esnafı bize çok iyi davranıyor." ifadesini kullandı. Kaynak: İranlı Turistler Nevruz Tatili İçin Van'a Akın Etti

ETİKETLER : KÜRDİSTANDA TURİZM ŞAHA KALKTI TÜRKİYE DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKESİ OLDU...
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA