SURİYE RESMEN ÜÇE BÖLÜNDÜ...

Uzun yıllardır Türkiye'yi içerden ve dışarıdan kitleyen ihanet şebekeleri (fetö-pkk vb.) nin yurt içinde ve dışında çökertilmeleri sonucu Türkiye Operasyon yapılan ülke konumundan operasyon yapan ülke konumuna geçti.
Bu haber 2018-03-23 07:53:18 eklenmiş ve 1446 kez görüntülenmiştir.

SURİYE RESMEN ÜÇE BÖLÜNDÜ...

 

Uzun yıllardır Türkiye'yi içerden ve dışarıdan kitleyen ihanet şebekeleri (fetö-pkk vb.) nin yurt içinde ve dışında çökertilmeleri sonucu Türkiye Operasyon yapılan ülke konumundan operasyon yapan ülke konumuna geçti.  Küresel katillerin İsrail terör devletini inşa, güvenliği için nasıl ki kurdistan, afganistan, filistin, mısır, libya... yüzyıllardır  yakılıp- yıkılıp, parçalanıp ele geçirildiyse aynı şekilde parçalanan Suriye diktatörlüğü ise resmen üç parçaya  bölündü.

 

- Rusya ve İran’ın desteklediği Şam’ın hakim olduğu bölge..

- ABD’nin sorumluluğunda olduğu PYD/YPG bölgesi..

- Türkiye’nin desteklediği  ÖSO’nun etkin olduğu bölge..

 

Türkiye sahaya inmemiş olsaydı Suriye ABD ve Rusya-İran arasında pay edilecekti. Türkiye'nin sahaya inmesi küresel katillerin hesaplarını da yerle bir etdi. Bölge halkları yönlerini ve yüzlerini de Türkiyeye döndüler. Buradan bakıldığında diğer güçler zor ve binbir oyunla alana girerken Coğrafyanın gerçek sahibi halkların Türkiyeye yönelmeleri Bu coğrafyanın gerçek sahibinin Türkiye olduğunu da isbatlamış oldu...

 

Türkiye parçalanan Irak-Suriye coğrafyasının kısa uzun vadede Türkiye ile bütünleşmesi yönünde plan ve projeler geliştirmelidir. Bu coğrafyanın sahibi halklar örgütlenerek dışarıdan gelen kendilerine ırk-mezhep, fiziki sınır ve soykırımı dayatan küresel katilleri, israil terör devletini,  ve onların güdümüne giren ihanetçi yerli şebekeleri kavratacak plan ve projelerle bölge halklarına yaklaşıp örgütlemelidir. ABD ve Payandaları, İsrail Terör devletinin bu haliyle varlığı sadece Türkiye için değil bütün dünya için büyük bir tehdittir. Türkiye Irak, Suriye, Filistin Coğrafyasının Türkiye ile birleştirilmesi yönünde yerel, bölgesel, küresel çözümler üzerine kafa yormalıdır...

 

Basından bir Analiz...

Afrin zaferi sonrası Suriye haritası nasıl değişti?

Afrin zaferi sonrası Suriye haritasında renkler değişti. PYD'nin hakim olduğu ve sarıyla temsil edilen terör örgütünün Afrin bölgesi artık yeşile boyandı.

Eklenme: 19 Mart 2018 09:39 - Güncelleme: 19 Mart 2018 09:46

 

Afrin'de yazılan destanın siyasi sonuçlarını Milliyet gazetesi yazarı Mehmet Tezkan bugünkü köşesinde ele aldı.

 

TSK'nın kurşun atmadan Afrin'e girmesinin ve YPG/PKK karışımı güçlerin Afrin’den kaçmaya mecbur bırakmasının çok büyük başarı olduğuna dikkat çeken Tezkan, "sonra ne olacak?" sorusuna şu yanıtı veriyor:

 

SURİYE'DE 3 BÖLGELİ YAPI OLUŞACAK: "El Bab’da ne olduysa Menbiç ve Afrin’de de o olacak.. Kaçan Suriyeliler evlerine geri dönecek..  TSK destekli ÖSO güvenliği sağlayacak, hayat hızla normal-leştirilecek.. Bunun anlamı şu.. Suriye’de fiilen üç bölgeli bir yapı oluşacak..

 

 

- Rusya ve İran’ın desteklediği Şam’ın hakim olduğu bölge..

- ABD’nin sorumluluğunda olduğu PYD/YPG bölgesi..

- Türki-ye’nin desteklediği  ÖSO’nun etkin olduğu bölge..

 

İlelebet mi? Değil.. Ama çok uzun süre bu fiili durum değişmeyecek.. Anlaşma olsa bile, Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda el sıkışılsa bile, fiili durum uzun süre değişmeyecek..

 

Çünkü büyük felaket yaşandı.. İç savaşın yarası kolay kolay sarılmaz.. Kentler neredeyse yerle bir.. Binalar yıkık dökük..  Kaçanların geri dönmesi için oraların yeniden inşası lazım.. Hemen olacak iş değil..

 

 

ANKARA'NIN ELİ KUVVETLENDİ: Daha da önemlisi kaçanların geri dönmeleri için kendilerini güvende hissetmeleri lazım.. Birilerinin güvence vermesi lazım.. Afrin’in temizlenmesinden sonra Ankara’nın eli kuvvetlendi..  Ankara dayatmalara boyun eğmeyeceğini gösterdi..

ETİKETLER : SURİYE RESMEN ÜÇE BÖLÜNDÜ...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA