MENBİÇ'TE ABD ve PKK'ya BÜYÜK ŞOK, TÜRKİYE'Yİ İSTİYORUZ...

Afrin'in alınması Suriye ve Irakta ki diğer tüm Kürtleri harekete geçirdi. Menbiç'teki Kürtler Arap ve Türkmenleri örgütleyerek Menbiçte ABD ve PKK'yi istemediklerini Menbiç'te de Türkiye'yi istediklerini ilan ettiler.
Bu haber 2018-03-20 06:05:35 eklenmiş ve 1654 kez görüntülenmiştir.

MENBİÇ'TE ABD ve PKK'ya BÜYÜK ŞOK, TÜRKİYE'Yİ İSTİYORUZ...

 

MENBİÇ -DOĞU MEDYA-

Afrin'in alınması Suriye ve Irakta ki diğer tüm Kürtleri harekete geçirdi. Menbiç'teki Kürtler Arap ve Türkmenleri örgütleyerek Menbiçte ABD ve PKK'yi istemediklerini Menbiç'te de Türkiye'yi istediklerini ilan ettiler.

 

Menbiç Kürtlerinin girişimi ve öncülüğünde örgütlenen Arap ve Türkmen aşiretleri ayaklandı. Menbiç halkının büyük bir kısmını temsil eden aşiretler, “Menbiç’te güvenliği Türkiye ve ÖSO’nun sağlamasını istiyoruz diyerek ABD, YPG_PKK  gibi işgalci ve terör unsurlarına  burada rahat yok, yer yok” dediler. Ardından YPG'li teröristlerin hapishanesini bastılar.

 

Kürtlerin örgütlediği, PYD/PKK karşıtı cephe, terör işgaline son verme amaçlı çeşitli gösteri ve protesto eylemleri de düzenliyor. Konuyla ilgili konuşan kanaat önderleri, “ABD işgal gücü olarak geldi, terör ve terörizmle bizi rehin almak istiyor, Abd'nin bu planını abd'ye yedireceğiz  ve bölge halkı nezdinde abd ve destekçilerinin hiçbir itibarı yok. Türk askerini bağrımıza basarız ancak ABD askerinin burada kalmasını istemiyoruz. PKK vb. terör unsurlarını çıkardıktan sonra ABD kalmakta ısrar ederse halk olarak gereğini yaparız” ifadelerini kullandılar.

 

Menbiç Kürtleri, Türkmenleri ve Arapları olarak ABD’ye güvenmiyoruz. Bunlar yaşam biçimimiz geleneklerimizle alakası olmayan terör örgütleri ve ideolojilerle bizleri kuşatmalarına izin vermeyeceğiz.   El Bubenna, Beni Asiyd, El Buşaben, Umeyrat, Ceys, Damalka gibi Arap aşiretleri ile Güleç, Araplı, Karaşıklı ve Hacı Ali gibi Türkmen aşiretleri ve Kürtlerden  oluşan birlikler Menbiç merkezli Hizbul Nida Partisi de destek veriyor.

BAB-CERABLUS MODELİ İSTİYORUZ

 

Menbiç genelinde yüzde 10 civarında Türkmen yaşadığını söyleyen Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Vecih Cuma, “Türkiye’nin Menbiç’e girecek olması burada büyük bir heyecan ve beklenti oluşturdu. Ancak Menbiç Kürtleri, Türkmenleri ve Arapları olarak ABD’ye güvenmiyoruz. Halkımız Menbiç’te Bab ve Cerablus modelini istiyor ve bu konuda tek güven unsuru olarak Türkiye’yi görüyor” dedi. Menbiçli Doktor İsam Cuma ise halen Türk ordusunun yanında PKK’ya karşı mücadele eden ÖSO birlikleri içerisinde 700 Menbiçli askerin bulunduğu bilgisini verdi. İsam Cuma, TSK’nın Menbiç’e yönelik operasyon başlatması durumunda tamamı Menbiçlilerden oluşan 4 bin kişilik ordunun Mehmetçiğin emrinde olacağını kaydetti.

 

SINIRDAN ÇEKİLİYORLAR

 

ABD ordusuna (Pentagon) bağlı bazı birliklerMenbiç’in Fırat Kalkanı bölgesine bakan kesimlerinden çekiliyor. Bölge kaynakları, zırhlı araçlar eşliğinde Türk ve ÖSO birliklerinin bulunduğu sıfır noktalardan çekilen Amerikan askerlerinin durumuna ilişkin bilgi verdi. Geçtiğimiz günlerde PKK’lı teröristlerle birlikte poz veren ABD’li generallerin, askerleriyle birlikte o bölgeden çekildiğini anlatan kaynaklar, Pentagon unsurlarının Kurt el-Kebir, Ummul Cülud ve Seyyade köylerini terk ettiklerini aktardı. Alınan bilgiye göre ayrıca, Haseke-Rimeylan’daki Pentagon üssünden gelen ABD’li üst düzey isimler PKK elebaşılarıyla bir toplantı yaptı. ABD’nin Menbiç’ten PKK ile birlikte tamamen çekilip çekilmeyeceği konusunun önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

 

PKK’YA BASKIN

 

 

Bu arada Menbiçhalkı PKK’ya karşı eylemlerini sürdürüyor. Menbiçliler dün PKK karargâhını bastı. Tariyk el-Halep bölgesinde bulunan hapishanede 85 göstericiyi zorla alıkoyan teröristlere karşı ayaklanan siviller, buradaki PKK binasına baskın düzenledi. Ancak hapishanedekilerin kurtarılamadığı belirtiliyor. Terör örgütüne karşı artan protestolar nedeniyle ABD-PKK cephesinde büyük tedirginlik yaşanıyor.

ETİKETLER : MENBİÇ'TE ABD ve PKK'ya BÜYÜK ŞOK TÜRKİYE'Yİ İSTİYORUZ...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA