Ardahan'da savaş karşıtı paylaşım yapan öğrenci okuldan atıldı

Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü Çok Tartışılacak bir karara imza atarak, Ardahan’da Afrin Harekâtı ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan bir lise öğrencisi okuldan atıldı. Kararı eğitim hakkının, insan hakları ihlali olarak değerlendiren birçok STK derhal bu yanlış karadan dönülmesi gerektiğini ifade ettiler.
Bu haber 2018-03-15 08:37:47 eklenmiş ve 2419 kez görüntülenmiştir.

Ardahan'da savaş karşıtı paylaşım yapan öğrenci okuldan atıldı

 

Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğü Çok Tartışılacak bir karara imza atarak, Ardahan’da Afrin Harekâtı ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan bir lise öğrencisi okuldan atıldı.  Kararı eğitim hakkının, insan hakları  ihlali olarak değerlendiren  birçok STK derhal bu yanlış karadan dönülmesi gerektiğini ifade ettiler.

 

STK'lar bu yönlü kararların demokrasiye insan haklarına eğitim hakkına hukuka aykırılığı bir yana Türkiye'yi Türkiye düşmnanları nezdinde demokrasinin olmadığı totaliter bir rejim konumuna çeken çaktırmadan ülkede demokrasiyi yok etmeye yönelik sinsi bir saldırıdır. Bu tür oyunlarla Türkiye ülke olarak demokrasi, hukuk dışı yöntemlere çekilmektedir dediler. 

 

Şehit Er Serhat Şanlı Ticaret Meslek Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Rojhat Cudi Yılmaz (16) Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e yönelik yapmış olduğu harekâta yönelik sosyal medyada yaptığı “Savaşa hayır, insanlar ölmesin” paylaşımı nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturma sonucunda bilişim araçları veya sosyal medya yoluyla; bölücü, yıkıcı, ahlak dışı ve şiddeti özendiren sesli, sözlü, yazılı ve görüntülü içerikler oluşturmak, bunları çoğaltmak, yaymak ve ticaretini yapmak nedeniyle ‘örgün eğitim dışına çıkarılma’ cezası verildi.

 

VELİSİ TEPKİ GÖSTERDİ: 16 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN EĞİTİMİ ELİNDEN ALINMAMALI

 

Verilen bu karara tepki gösteren Rojhat Cudi Yılmaz’ın babası Ömer Yılmaz, “Oğlum Afrin Harekâtı sırasında sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım nedeniyle sabaha karşı saat 4 civarında yapılan baskınla gözaltına alındı. İki gün gözaltında tutulduktan sonra çıkarıldığı mahkemece denetimli serbestlikle serbest bırakıldı. Oğlum bu sürede okul hayatına devam ediyordu. 1 ay geçtikten sonra oğlum adına açılan mahkeme dosyasını Emniyet teşkilatı oğlumun okuduğu Şehit Er Serhat Şanlı Ticaret Meslek Lisesine gönderiyor. Okulda bu dosya hakkında bir karara varamadığı için dosyayı Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderiyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’ de “İl öğrenci ödül ve disiplin kurulunu” toplayarak okuldan atılması gerektiğine karar verdi” dedi.

 

TÜRKİYE’DE LEHİMİZE KARAR ÇIKMAZSA AİHM’E GİDECEĞİZ

 

Açılan davada mahkemenin devam ettiğini, henüz bir karar çıkmadığı için oğlunun okuldan atılmasına tepki gösteren Yılmaz, “ Yaptığımız araştırmalarda böyle bir durumda öğrencinin okuldan uzaklaştırılması gibi bir uygulama yok. İlk etapta bir uyarı cezası verilebilirdi. Sen bir öğrencisin bir daha böyle bir yanlış yapma okuluna devam et diyebilirlerdi. 16 yaşındaki bir çocuğun eğitim-öğretim hayatını elinden almak bu kadar basit olmamalıdır. Şimdiye kadar Afrin harekâtıyla ilgili yapılan paylaşımdan dolayı okuldan atılan bir öğrenci yok. Biz ilgili bütün yerlere şikâyette bulunduk. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye’ de lehimize dair bir karar çıkmadığı takdirde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar gideceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

 

 

Öte yandan konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde AK Parti Ardahan sözcüsü Ayhan Balcı, Afrin mesajını paylaşan öğrencinin okuldan atılmasına tepki göstermişti. Balcı, bu tür durumlarda öğrencinin eğitim hayatına son vermektense öğrencinin topluma kazandırılması yönünde adımlar atılmasının daha doğru olduğunu vurgulamıştı.

ETİKETLER : Ardahan'da savaş karşıtı paylaşım yapan öğrenci okuldan atıldı
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA