İSTANBUL YEREL GAZETECİLER YAZARLAR DERNEĞİ, İGYAD KURULDU

Türkiye geneli en çok ezilen kesimlerin başında yerel gazeteciler gelmektedir. İstanbul yerel basınını bir çatı altında toparlayacak olan İGYAD kuruldu.
Bu haber 2018-03-03 09:34:14 eklenmiş ve 1393 kez görüntülenmiştir.

İSTANBUL YEREL GAZETECİLER  YAZARLAR  DERNEĞİ,  İGYAD KURULDU

 

Türkiye geneli en çok ezilen kesimlerin başında yerel gazeteciler gelmektedir. İstanbul yerel basınını bir çatı altında toparlayacak olan İGYAD kuruldu.

 

Yerel gazetecilerde ulusalda olduğu gibi iki türlüdür.

1. Yerelde kalemini satmayan, halkın dertleriyle dertlenen,  halkın gözü kulağı olmaktan başkaca bir misyonu asla kabul etmeyen yerel basın mensuplarının  hukuki-siyasi-sosyal, ekonomik hiçbir güvenceleri ve korumaları yoktur. Ceplerinde paraları yoksa bir belediye otobüsüne bile binemezler. Rant çetelerinin, halkla, ülkeyle oynayan siyaset-stk zübüklerinin, ihanetçi kripto şebekelerinin en büyük korkulu rüyasıdırlar. Bu basın mensupları  direkt halkla içiçedirler. Bunları çökertmek için İktidarından muhalefetine, stk ve siyasete çöreklenmişlerden, rant çetelerine bu güruhlar  bu yerel basını yok etmek için adeta yarış halindeler. Bu gurubun tek patronu halktır, sıradan esnaftır, ülkesine, bölgesine karşı duyarlı namuslu iş adamı, siyasetçi, kanaat önderleri ve dürüst stk temsilcileridir. Tek ilkeleri ise haktır, insanlığın bin yıllardır ortaya çıkardığı evrensel değerlerdir. Bundan dolayı bu yerel basın mensupları en çok ezilmelerine karşın bu ülkenin en temel, en büyük güçlerinden biridirler...

 

2. Yerel basın ise rant çetelerinin, siyaset -stk zübüklerinin, kriptoların, çıkar guruplarının, ihanetçilerin, hırsız ve namussuzların kullandığı kişiliksiz çıkarı için satamayacağı değeri, kişisel çıkarı için çiğnemeyeceği hiç bir kural olmayan namussuz kişiliklerin oluşturduğu basın pastasını ulusaldaki benzerleriyle iç eden namussuz takımlarıdır.

 

Türkiye'de yerel basının dürüst namuslu temsilcileri, özellikle ekonomik anlamda adeta rehin alınarak, kendilerini, kalemlerini satmaları için, gazetecilik yapmamaları için hertür ortam oluşturulurken, sırtını  halka değil birilerine dayayanların da keyfine diyecek yok. Ağababalarının çalma-çırpma, yedi yetimin hakkını-hukukunu iç etmede hertür namussuzluğa ortaktırlar. Görmezden gelirler. Yal ve yemle ödüllendirilirler... Yerelden siyasete kişisel çıkarlarını ülke çıkarları üstünde tutan tüm soyguncular basın pastasını kendilerine direkt uşaklık yapacak kişiliklerden oluştururlar. Hayatlarında toplumun içine çıkmamış, gazeteciliğin gsini bilmeyen bir sürü zibidi basına ayrılan payı işi kitabına uydurarak iç ederler.

Gerçek gazeteciler ise ceplerinde bir bilet yoksa bld otobüsüne bile binemezler...

Şimdi yukarda ki gerçekleri göz önüne aldığımızda İstanbul'da ve Türkiye genelinde maalesef yerel gazetecilerin hakkını hukukunu sağlayan koruyan tek bir örgüt bugüne kadar çıkmamıştır. Piyasada olanların çoğu çıkar gurupları tarafından ablukaya alınarak işlevsiz hale getirilerek bitirilmişlerdir.

 

İşte üyesi olduğumuz yeni kurulan İGYAD yerel basının temel ilkelerini oturtmak için kuruldu. Gerçek bütün basın emekçilerinin de İGYAD'dan beklentisi gerçek anlamda yerel basının temsilcisi olmasıdır.  İstanbul Yerel basınını temsil eden bir güç olsun. Bütün basın emekçilerinin altına aktığı şemsiye olsun. Dürüst tüm basın emekçileri kendileri gibi bir emekçi olan kurucu başkan Murat Abdullahoğlu'nun  etrafında toplanmalı, en az 50 kişilik asil-yedek bir yönetimle ortaya çıkmalıdırlar. İlk kongrenin ardından İBB'ye gitmeliyiz. Biz halkın ülkenin sorunlarını kamuoyuna t5aşırken neden yolda kalıyoruz sorusunu ve sorunları ülke gündemine taşımalıyız... Gazeteci kimdir, biz neyiz... Tüm gazeteci arkadaşlar halk biziz, kendi hakkımızı, hukukumuzu koruyamıyorsak halka öncülük edemeyiz. Tüm dürüst basın emekçilerinin igyad şemsiyesi altına akması yerel basınla oynamayı durdurması gerekmektedir... İstanbulda devasa bir gücümüz var ve bu gücü hep birlikte harekete geçireceğiz....

 

Yerel basın artık kendilerini kullanan, pazarlayan güçten düşüren eski anlayış ve kurumsal olmayan yapılanmaları aşarak kurumsallaşmalı, donanımlı, kendilerini her alanda temsil edecek ve bütün üyelerin denetlediği, yönetim, denetim, katılım ayaklarının tam işlediği bir yönetime ortaya çıkmasının zamanı çoktan geldi geçiyor....

 

 

İGYAD İlk toplantısını gerçekleştirdi

 

Kısa bir süre önce kurulan İstanbul Yerel Gazeteciler ve Yazarlar Derneği (İGYAD) yönetim kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

Beylikdüzü’nde bulunan Euro Park otelde yapılan yeni yönetim kurulunun tanışma toplantısına kurucu yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda yönetim kuruluna bilgi veren Murat Abdullahoğlu, Dernek merkezi olarak kullanılacak çalışma ofisinin Esenyurt Şelale Plaza’da kiralandığını söyleyerek, “Dernek Merkezimiz için Esenyurt Şelale Plaza’da 140 m2 bir ofis kiralanmıştır. Yaklaşık bir hafta içerisinde Üyelerinde kullanabilecekleri oturma grubu, Söyleşi, imza günü, Sergi yapabileceğimiz Toplantı Odası, Sekretarya ve Başkanlık Makamı hazır hale gelecektir.

Dernek adına www.igyad.com adresinin ismi alındı ve kısa bir süre sonra web sitesi yayına başlayacaktır. Dernek Kuruluş aşamasını, evrakları, tüzüğü dernekler konusunda deneyimli isim Tuncer Dağ’la birlikte tamamladık. Bir sonraki toplantımız Dernek Merkezinde yapacağız” dedi.

Toplantıda söz alan Derneğin kurucu yönetim kurulu üyeleri Nurettin Girgin, Hanifi Çelik, Nebiha Bacıoğlu, Gülay Aras, Yasemin Gören ve Naci Akay Yerel Gazeteciliğin öneminden bahsederek, kurulan yeni derneğin son dönemde yaşanan bir çok sorunun ve problemin çözümüne yardımcı olacağını söylediler.

 

İGYAD Kurucu Yönetim Kurulu yaptığı görev bölümünde oy birliği ile Kurucu Başkan Murat Abdullahoğlu, Başkan Yardımcısı Nurettin Girgin, Genel Sekreter Hanifi Çelik, Sayman Nebiha Bacıoğlu, Başkan Yardımcısı Gülay Aras, Başkan Yardımcısı Yasemin Gören ve Başkan Yardımcısı Naci Akay oldu.

ETİKETLER : İSTANBUL YEREL GAZETECİLER YAZARLAR DERNEĞİ İGYAD KURULDU
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA