Erkan Çiğdem Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Seçildi

Şehit Öğretmen Şevki Akgün Ortaokulu Müdürü olan Erkan Çiğdem 15 Temmuz darbe girişimine karşı Iğdır’da meydana inen ilk eğitimcilerden birisi olarak demokrasi nöbetleriyle öne çıkan bir isim
Bu haber 2018-02-27 17:02:23 eklenmiş ve 1867 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Malik Akşit’in bu görevden istifa etmesinden dolayı yerine Erkan Çiğdem seçildi. Seçimlere kadar yönetim kurulu tarafından bu göreve seçilen Erkan Çiğdem, bugün Iğdır’daki yerel ve ulusal medya temsilcileriyle öğlen yemeğinde bir araya geldi.   

Şehit Öğretmen Şevki Akgün Ortaokulu Müdürü olan Erkan Çiğdem 15 Temmuz darbe girişimine karşı Iğdır’da meydana inen ilk eğitimcilerden birisi olarak demokrasi nöbetleriyle öne çıkan bir isim. Geçtiğimiz günlerde Umre ziyaretinden dönen Çiğdem yıllardır Eğitim-Bir-Sen camiasında sendikal çalışmalarını sürdürüyor.

Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Erkan Çiğdem, yönetim kurulu üyelerinin de iştirak ettiği yemekli basın toplantısında yaptığı açıklamada: “İlimizde faaliyet gösteren basınımızın değerli mensupları, Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Yönetiminin davetine iştirak ederek bugün burada bizleri onurlandıran siz kıymetli basın mensuplarımıza teşekkür ederiz.

Sendikamıza büyük emekleri olan Malik Akşit başkanımızın, bayrağı bıraktığı yerden; yönetim kurulumuzun takdiri ile il başkanlığı görevini üstlenmiş bulunmaktayım.

 Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Çiğdem “Mücadelemizi sürdüreceğiz”

2012-2014 yılları arasında Eğitim-Bir-Sen Aralık İlçe Temsilcisi, 2014’ten bugüne kadar sendikamızın il yönetim kurulunda, teşkilatın her aşamasında görev almış birisi olarak ilk günkü heyecanla eğitim çalışanlarımızın sorunlarının çözümü için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Yönetim kurulu olarak Ramazan ayına kadar hafta sonları lokal anlamda okul bazlı kahvaltı buluşmalarımız ile ilimizde görev yapan öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarımızla bir araya gelerek; motivasyonlarını arttırmak ve eğitimde yerel bazda karşılaşılan sorunlara çözüm üretmeye çalışacağız.

İlimizde görev yapan eğitim çalışanlarına yönelik sosyal faaliyetler kapsamında çeşitli aktivitelerin gerçekleştirilmesi planlamaktadır.

Yine sendika olarak Nisan ayı içerisinde alanında uzman kişiler tarafından ‘’Öğretmenlik Mesleğinin Toplumdaki Yeri’’ konulu söyleşi yapılması planlarımız arasındadır.

Maalesef son zamanlarda öğretmenlere yapılan şiddet ve öğretmenlik mesleğini toplumda itibarsızlaştırmaya yönelik tasvip edilmeyen görüntülerle karşılaşmaktayız. Bu süreçte siz değerli basın mensuplarına ciddi görevler düşmektedir. Bir milyona yaklaşan eğitim camiasının içerisinden olumsuz örneklerin cımbızla seçilerek tüm eğitim camiasına mal edilmemesi, ciddi fedakarlıklarla görevlerini üstün başarı ile icra eden öğretmenlerimizin çalışmalarının daha çok gündeme getirmesi gerektiğine inanmaktayız.

Milli Eğitim Bakanlığı yakın zamanda Öğretmen Performans Değerlendirme Sistemi Taslağı yayınladı. BAKANLIK KÖTÜ PERFORMANSININ FATURASINI ÖĞRETMENE ÇIKARMAKTAN VAZGEÇMELİDİR.

Motivasyon üretmek yerine, olan motivasyonu bitirmek ve kamu görevlilerini tehdit etmek sonucu üreten bir içerikle, performans sistemi kurulacağını düşünmek hem yorucu hem de yıpratıcı süreçlere kapı aralar. Bakanlığın Biran önce bu yanlış uygulama fikrinden vazgeçmesi gerekmektedir. Ekim 2017 tarihli Kurum İdari Kurulu Çalışma Raporu’nda da, “pilot illerde uygulaması denenmeye başlanılan, öğretmen motivasyonunu olumsuz etkileyecek, çalışma barışını bozacak, kanuni dayanağı olmayan öğretmenlerin performans değerlendirmesi uygulamasına son verilmesi” konusunda çalışma yapılması imza altında alınmıştı.

Bakanlığa, performans değerlendirmesini gündeminden çıkarma çağrısında bulunuyor; yönetmelik taslağının yürürlüğe konulması hâlinde, süreci işletilemez hâle getirecek eylem kararı almaktaki kararlığımızı bir kere daha vurguluyoruz.

Bu anlamda ilimiz başta olmak üzere ülkemizde eğitim çalışanlarımıza olumlu anlamda en büyük desteği sağlayacak olan siz değerli basın mensuplarımıza teşekkürlerimi sunarım.” Dedi

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA