PENDİK ARDAHANLILAR MİLLİ-MANEVİ DEĞERLERİMİZE UYGUN MÜKEMMEL BİR GECEYE İMZA ATTILAR...

PENDİK ARDAHANLILAR MİLLİ-MANEVİ DEĞERLERİMİZE UYGUN MÜKEMMEL BİR GECEYE İMZA ATTILAR...
Bu haber 2018-02-26 00:06:49 eklenmiş ve 1985 kez görüntülenmiştir.

PENDİK ARDAHANLILAR MİLLİ-MANEVİ DEĞERLERİMİZE UYGUN MÜKEMMEL BİR GECEYE İMZA ATTILAR...

 

Merkezi İstanbul Pendik İlçesinde bulunan, Pendik Ardahan İli Kültür ve Dayanışma Derneği hem kuruluşunun 2. yıl dönümünü, hem de Ardahan'ın kurtuluşunu Pendik'te bulunan turistik bir tesiste 24 Şubat Cumartesi akşamı birlikte kutladılar. Kutlamaya izdiham düzeyinde yoğun bir katılım oldu.

 

AÇILIŞ DUA ve KURAN-I KERİM OKUNARAK BAŞLANDI...

 

Pendik Ardahanlılar Derneği gecesi Ardahanlıların milli-manevi değerlerine yakışır bir şekilde Kuran-ı Kerim okunarak  dualarla başladı. Küresel terörü def etme yolunda şehit düşenlere, bütün şehitlerin ruhuna Fatiha okundu, Mehmetçik için dualar edildi. Savaş ve olağanüstü durumlarda Kürdü-Türkü-Arabı, Çerkezi, lazı... Terörizm ve savaşa karşı bütün vatandaşların tek bilek, tek yürek, tek millet  olduğuna vurgu yapıldı.

 

AÇILIŞ KONUŞMASINI BAŞKAN ADNAN KÖROĞLU YAPTI...

Yönetiminde Ali Rıza Nasıroğlu gibi Ardahan'ın önde gelen iş adamlarının da yer aldığı dayanışma gecesinde, gecenin açılış konuşmasını Pendik Ardahan İl Derneği Başkanı Adnan Köroğlu yaptı. Köroğlu, '' Düzenlediğimiz gecede teşvik etmenizden dolayı hepinizden ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadele eden Mehmetçiğimize selam ve dualarımızı gönderiyoruz. Allah onları muzaffer eylesin. Hemen hergün ülkemizin farklı şehirlerinde şehit cenazeleri gelmektedir. Biz önce gecemizi iptal etmeyi düşündük. Daha sonra teröre inat günlük yaşantının devam ettiğini göstermek için bu programı yapmak istedik.Derneğimiz iki yıllık olmasına rağmen sosyal, kültürel ve eğitim yönelik çok güzel çalışmalar yaptık. Doğduğumuz şehir Ardahan, yaşadığımız şehir İstanbul arasında köprü olduk'' dedi.

 

ÇAĞ, İSLAMI DÜNYAYA HAKİM KILMA ÇAĞIDIR...

 

Köroğlu'nun ardından Pendik Belediye Başkanı Hasan Şahin, Ardahanlı Hemşerimiz Yozgat Vali vekili Salih Altun, Ak Parti Milletvekili Hasan Turan konuşma yaptılar.

 

Konuşmacılar, Osmanlının yıkılışı, Müslüman milletlerin sahipsiz kalması dünyamızda yüzyıldır süren bir esaret çağını beraberinde getirdiğini, Çin'in sınırlarından Afrika'nın derinliklerine Milyarlarca insanın, devletlerin, ulusların kölelik, sömürü, soykırım çemberlerine çekildiğini, düşürüldüğünü belirten konuşmacılar bugün Türkiye öncülüğünde insanlık uyanmakta, dünya çapında insani ve İslami değerler gittikçe öne çıkmaktadır dediler.

 

Katil kapitalizmin, emperyalizmin bütün dünyayı kasıp kavurduğunu bütün dünya yaşadığı acı örneklerle görmeye başladı. İnsanlık küresel katil firmalar tarafından terörizmle, binbir yöntem ve oyunla büyük bir köleleştirilme ve soykırım çemberine alınmıştır. Bu kirli savaşı deşifre etme ve tersine çevirme görevi ve yükü büyük milletimizin sırtındadır.

İslam dünyasının ırk-mezhep üstü, sınır üstü  yeniden bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunu belirten konuşmacılar, Filistin'den Afganistan'a İslam dünyasının tek millet olma zamanı çoktan geldi geçiyor, tarih boyunca olduğu gibi buna öncülük yine Osmanlının devamı olan Türkiye yapmaktadır. Mazlumları zalimlere karşı  koruyan ülke Türkiye'dir, İslam Dünyası ve İnsanlık yönünü ve yüzünü Türkiye ye dönmüş bulunmaktadır dediler.

 

 PENDİK ARDAHANLILAR FOTO GALERİ-1

 

 PENDİK ARDAHANLILAR FOTO GALARİ-2

 

GECEYE ÖNEMLİ BİR KATILIM OLDU...

 

Geceye izdiham düzeyinde yoğun bir katılım yaşanırken iş adamından belediye başkanına, milletvekillerine siyasi parti ve stk temsilcilerine yerel-ulusal basına kadar yoğun bir katılım oldu.

 

Pendik Ardahan İl Derneği dayanışma gecesine Ak Parti Milletvekili Hasan Turan, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Pendik Dernekler Federasyonu Başkanı Ramazan Öztürk, MHP Pendik İlçe Başkanı Yücel Cebe, CHP Pendik İlçe Başkanı Bülent Aydemir, Posof Derneği Başkanı Yılmaz Şimşek, Sivas Dernek Başkanı Canan Yılmaz, Maltepe Ardahanlılar Dernek Başkanı Yaşar Geler, Sancaktepe Ardahan İl Derneği Başkanı Barış Karahan, Gümüşhane Dernek Başkanı Temel Olgun, Yozgat Vali yardımcısı Salih Altun, Yedi renk tek yürek Platform Başkanı Ömer Erdoğan, Hakim Mustafa Öztürk, Fatih SGK Müdürü Coşkun Bilgin, Maltepe Seçim Müdürü Ekrem Dündar, Tuzla Belediyesi Arşiv Müdürü Arzu Şimşek Öğüt, Ardahan Eğitim Vakfı Başkanı İlter Avşar, 81 ilin Fedarasyon ve Konfederasyon temsilcileri, İşadamları ile çok sayıda merkezi Pendik ilçesinde bulunan dernek yönetimi katıldı.

 

 

Misafirlere yöresel Kaz eti İkram edildiği gecede Nesrin Güneş, Yener Yılmazoğlu, Aşık Ercan Şimşekoğlu, Aşık Gökmen Dursun ve Troyka Kafkas Ekibi sahne aldı. Gecenin sunuculuğunu Meryem Kızılırmak yaptı.

ETİKETLER : PENDİK ARDAHANLILAR MİLLİ-MANEVİ DEĞERLERİMİZE UYGUN MÜKEMMEL BİR GECEYE İMZA ATTILAR...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA