SANCAKTEPEDE TİKOŞ FIRTINASI ESTİ...

Kurulur kurulmaz Hoçvan Dernekler Federasyonu üyesi olan Tikkoş (Dağcı Köyü) 2017 yılında kuruldu. Tikoş (Dağcı) Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Sancaktepe Yenidoğan'da 5 Yıldızlı olan Salon Ataoğlun'da yaptığı ilk dayanışma gecesi ile yeri yerinden oynattı.
Bu haber 2018-02-18 16:50:36 eklenmiş ve 3166 kez görüntülenmiştir.

SANCAKTEPEDE TİKOŞ FIRTINASI ESTİ...

 

Kurulur kurulmaz Hoçvan Dernekler Federasyonu üyesi olan Tikkoş (Dağcı Köyü) 2017 yılında kuruldu.  Tikoş (Dağcı) Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Sancaktepe Yenidoğan'da 5 Yıldızlı olan Salon Ataoğlun'da yaptığı ilk dayanışma gecesi ile yeri yerinden oynattı. 1000 kişilik salon doldu taştı. Adeta izdiham yaşandı. Qellıkliler gibi Tikkoşlularda salona sığamadılar. Sancaktepe de yeri yerinden oynattılar.

 

Sancaktepe Protokolu başta olmak üzere İstanbul un birçok semtinden geceye adeta akın oldu. Ak Partiden CHP'ye buradan HDP temsilcilerine onlarca siyasi parti temsilcilerinden yoğun bir katılım oldu.

 

 Bölge iş-STK ve yerel yönetim dünyasında giderek öne çıkan Sancaktepe Bld. Meclis Üyeleri başkanı Turgay Akpınar önemli bir konuşma yaparak hemşeri camiamızı selamlarken, yine kendisi gibi sivil toplum ve STK alanına duyarlılığı ile öne çıkan hemşerilerimizden Ataşehir Bld Bşk Yrd. Orhan Çerkez geceye hem çelenk hem de mesaj göndererek Tikoşluların dayanışma gecesini kutlayan bir başka isim oldu.

 

Siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, Tikkoş muhtarı başta olmak üzere birçok muhtarında katıldığı gece aynı zamanda sivil toplum örgütlerinin (STK) -derneklerin  birbiriyle buluştuğu bir gece oldu.

 

Hoç-Fed başkanı Latif Yılmaz, bir önceki Başkan Yakup Mavzer,  Hoç_fed yönetimi Hoç-Fed'e üye dernek başkan ve yönetimleri, Sancaktepe KAİ, Sancaktepe Ardahanlılar, onlarca STK , derneğin yönetiminde olan iş adamı Mahmut Morkoç, Casim Yıldırım, Nurettin Mengukan, Kasım Ataoğlu gibi onlarca iş adamı gecede  yer aldılar.

 

Gecede sunuculuğu sanatçı Zeki Moğolkanlı yaparken Moğolkanlı  ve Hozan Berwar, birlikte sahne aldılar. Qellık gecesinde olduğu gibi burada da sanatçılar, her dilden  parçalarla 7'den 70'şe herkes halaya kaldırırlarken, kültürel üstünlüğün, üstün kültürün de ne demek olduğunu  ortaya koydular.

 

GECENİN AÇILIŞ KONUŞMASINI BAŞKAN EROL YILDIZ YAPTI…

 

Gecenin açılış konuşmasını yoğun alkış tufanı altında yapan başkan Erol Yıldız tüm katılımcıları selamladı. Katılımınız ve desteğiniz bize gurur verdi. Davetliler, üyelerimiz, dernek başkanlarımız ve tüm katılımcılara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. İl-ilçe, köy derneklerin federasyonların bir başka deyişle STK ların güçlü olması yerel ve ulusal anlamda ülkemizin güçlü olmasıdır. Bu anlamda daha güçlü bir dernek olmak için çaba harcayacağız.

 

Yılmaz Usullere Uyalım Uyarısı Yaptı...

 

Dernek Başkanının ardından Kars, Ardahan Dernek başkanları ile toplumsal alanda her zaman üzerine düşeni fazlasıyla yapan Turgay Akpınar, iş adamı Nurettin Mengükan, Tikkoş Muhtarı  ve diğer hemşerilerimiz konuşmalarını yaparken, en son konuşmacı Hoç-Fed başkanı latif yılmaz oldu.

 

Yılmaz her etkinlikte olduğu gibi önce halkı Kurdi olarak selamladıktan sonra ardından Türkçe devam etdi. Yılmaz,  derneğimiz yeni kurulduğundan usulde ufak bir eksikliğe düştü. Usulde dernek başkanının ardından derneğin üye olduğu federasyon başkanına söz hakkı verilir diyerek ufak bir uyarı yaptı. Ardından STK misyonu hakkında bilgi verdi. Başarılı organizasyondan dolayı Tikoş yönetimini ve üyelerini kutladı.

 

Bir STK'nın ciddi bir STK olması yönetim, denetim, katılım ayaklarıyla mümkündür. Bu anlamda gerek federasyonumuz Hoç-Fed gerekse Hoç-fed'e üye tüm derneklerimiz ciddi birer STK olarak hepsiyle gurur duymamızı beraberinde getirmektedir dediler. Hangi derneğimiz etkinlik yapıyorsa A'dan Z'ye halk katılıyor, halk denetliyor. Tabela, teneke, toplumu pazarlayan-kullanan dernekçilik anlayışını Hoç-Fed tarihe gömdü. Bu anlamda hepinizle gurur duyuyor hepinizi yürekten selamlıyorum, geceniz hayırlı olsun dediler.

 

TİKOŞ FOTO GALERİ

 

DAĞCI KÖYÜ (TİKOŞ) YÖNETİMİ.

 

Erol Yıldız     -Başkan

Mahmut Morkoç

Bayram Aktürk

Özgür Yıldız

Ergin Morkoç

Ali Aktürk

Naim Gökçe

 

ETİKETLER : SANCAKTEPEDE TİKOŞ FIRTINASI ESTİ...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA