QELLİKLİLER SALONALARA SIĞAMIYOR...

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) üyesi olan Qellık (Çobanlı) Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği 2. Geleneksel Dayanışma Gecesini Esenyurt'ta Esenyurt Kültür Merkezinde Gerçekleştirdiler.
Bu haber 2018-02-18 16:39:54 eklenmiş ve 2662 kez görüntülenmiştir.

QELLİKLİLER SALONALARA SIĞAMIYOR...

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) üyesi olan Qellık (Çobanlı) Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği 2. Geleneksel Dayanışma Gecesini Esenyurt'ta Esenyurt Kültür Merkezinde Gerçekleştirdiler.

 

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl'da 1500 kişilik salona sığamadılar. Bu yılki dayanışma gecesinin sürpriz bir konuğu da vardı. Sanatçı İlyas Salman. Adeta izdiham yaşandı, Salman'a karşı müthiş bir sevgi seli vardı. Sanatçı ile Fotoğraf çekmek için yarıştılar.



Kurucu başkanının Adil Usta Kebap Salonlarının sahibi Adil Özer'in olduğu dernek Ali Cevdet Özer başkanlığı döneminde Esenyurt Köy İçi'nde 6 katlı bir bina alarak adeta plazası olan köy derneklerimizden biri oldu. Derneğe yer alma projesini de derneğin bir dönem de başkanlığını yapan Adil Özer başlatmıştı. Dernek kurulduğundan beri sırasıyla başkanlık yapan Qellikliler sırasıyla  Adil Özer, Alican Gökçe, Abdullah Karakoç, Ali Cevdet Özer, Burhan Özer ve şimdiki başkan Mikail Karakoç oldular..



Kurulduğundan beri 6. başkanını seçen Derneğin başkanı 2017 yılının son ay'ında yapılan kongrede başkan olarak Mikail Karakoç seçilmişti. Karakoç'un birlikte görev aldığı yöneticiler ise: Alican Gökçe, Bekir Süt, Zafer Sural, Mikail Özer, Yavuz Morkoç, Yasin Özer.



Çobanlı Derneğinin Esenyurt Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği gecede 1500 kişilik salon doldu taştı. Gecede bölgemize özgü kaz yemeği, bölgemize özgü yiyecek içecek ikram edildiği gibi servis edilen bölgeye özgü yeşil peynir, içecekler, lavaşlarla bölge yemek kültürü çok güzel bir şekilde yaşatıldı.

 

 

BAŞKAN KARAKOÇ 6 KATLI BİNAYA SIĞAMIYORUZ…



Gecenin Açılış Konuşmasını Başkan Mikail karakoç yaptı. Karakoç, kurucu başkanımızdan günümüze derneğin yönetiminde görev ve sorumluluk alan başkan ve yöneticilerimiz köyümüze plaza gibi bir mülkiyet kazandırdılar. Köylülerimiz ve üyelerimizde üzerine düşeni yaparak hiçbir zaman desteklerini esirgemediler. Bu meyanda yöneticilerimize, üyelerimize, tüm köylülerimize, bize maddi manevi desteğini sunan hekese sonsuz teşekkür ediyoruz dediler.



Karakoç, bizim kültürümüzde dikey binalar pek sevilmez. Binamızın üst katları atıl durumda kullandığımız giriş katı ile üst katı ise etkinliklerimizde bize yetmemeye başladı. Mevcut binayı ya değiştireceğiz yada tadilata alarak ihtiyaçlarımıza cevap verecek bir şekle koyacağız dediler.



Karakoç'un konuşmasının ardından yeni yönetimde yer alan Bekir Süt, Şair-Yazar aynı zamanda gazeteci olan Rodi Baz'ın bir şiirini müthiş bir yorumlamayla okurken, ardından iş adamı Mehmet Sural'da  Hoçvan'ı (Ardahanı) anlatan harika bir kürtçe şiir okudular.



Sanatçı Mehmet  Morkoç'un sunuculuk yaptığı gecede Dengbej Berwar ve birçok sanatçı sahne aldılar. Soy  ağacının devlet tarafından  yayınlanması sonucu kendini ulu Türk sanan fakat Kürt-Ermeni-Rum vb. soy ağacı çıkanların krize girdiği, yoğun bakım servislerine  kaldırıldığı ülkemizde Serhat STK'ları gecelerinde ; sanatçıların söylediği Kürtçe, Türkçe, Ermenice, Lazca parçalarla 7'den 70'şe herkes halaya kaldırırlarken, kültürel üstünlüğün, üstün kültürün de ne demek olduğunu hem ortaya koymakta, hemde ırkçılığın bulaştığı bünyeleri tedavi etmektedirler...

 

GECENİN SÜRPRİZ KONUĞU İLYAS SALMAN OLDU…

Gecenin ilerleyen saatlerinde geceye katılım gösteren sanatçı İlyas Salman büyük bir çoşku ve sevgi seliyle karşılandı. Hatıra fotoğraf çektirmek isteyen sıraya girdi. Salmanın halkı selamlaması için sahneye davet edildi.

Gecede kısa bir konuşma yapan Salman, artık kürt-türk, laz, çerkez, rus alman diye bir halk millet kalmadı. Artık dünyada iki çeşit insan boy göstermeye başladı: Çalanlar ve Çalışanlar. Çalışanlar en büyük değer olan emeğin temsilcileri onurlu insanlar. Çalanlar ise küresel, ulusal, yerel bazda bütün dünya ile oynayan insanlığa kıyamet senaryosunu dayatacak kadar aşlağı düşmüş insan tipi… Bütün insanlık için en büyük değer onurlu bir insan olmaktır. Sizler onurlu, gururlu emekçi insanlarsınız, hepinizi yürekten seviyorum dediler.

 

QELIK FOTO GALERİ-1


QELIK FOTO GALERİ-2

ETİKETLER : QELLİKLİLER SALONALARA SIĞAMIYOR...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA