ALABALA'LIAR ÖRNEK BİR DAYANIŞMA GECESİNE İMZA ATTILAR...

Ardahan Merkez Köylerinden Açıkyazı (Alabala) Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği bu yılki geleneksel dayanışma gecelerini Bağcılar da icra ettiler.
Bu haber 2018-02-05 11:05:38 eklenmiş ve 2362 kez görüntülenmiştir.

ALABALA'LIAR ÖRNEK BİR DAYANIŞMA GECESİNE İMZA ATTILAR...

 

Ardahan Merkez Köylerinden Açıkyazı (Alabala) Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği bu yılki geleneksel dayanışma gecelerini Bağcılar da icra ettiler.

 

Dayanışma gecesinde kökü bin yılların derinliğinde olan Anadolu-Osmanlı-Mezopotamya, Serhat... kültürünün mozaiğini bir arada yaşadık. Bir başka deyişle Serhad'ın cihanşümül -evrensel kültürünün bir arada yaşandığı bir dayanışma gecesine tanıklık etdik. Herkesimden hernekten herkesin temsil edildiği bir dayanışma etkinliğine  imza atıldı. Kurdi halaydan Azeri barına, buradan Karadenizin harika tulumuna hem oyun hem de mükemmel bir müzik sergilendi.  Ülkemizin her bölgesinden renginden kültürel bir doku ortaya kondu. 7'den 70'şe herkes halaya kalktı.

 

 Münire Turan gibi yazılım ve network alanında uzman insanların da yetiştiği bir köy olan Alabala'da etkinliğin sunumunu dernek yönetiminden mükemmel sunumuyla Murat Çelik yaparken, dernek için harika bir slayt  hazırlayan, hazırladığı slaytla bizleri memlekete  götüren yönetici Murat Kaya'da hem sunum hem de sanatçı kimliği ile bizleri şarttılar. Bir başka ifadeyle çok boyutlu vasıflara sahip birbirinden değerli bir yönetim kadrosuyla karşılaştık.

 

GECE DUALARLA BAŞLADI...

 

Gece başlarken birçok derneğimizde olduğu şehitlere saygı duruşu-istiklal marşı ile başladı. Ardından Kuran-i Kerim okunarak dualar edildi. Köyün yetiştirdiği önemli din alimlerinden Şeref Dursunun okuduğu kuran yaptığı dualara bütün katılımcılar icabet etdi. Okunan Kuran ve duaların ardından ülkemizi saran küresel terör-terörizmle savaşta şehit olan bu vatanın evlatlarına ve köyden vefat edenlerin ruhlarına hep birlikte fatiha okundu.

 

POLAT, KÖYÜMÜZ ve DERNEĞİMİZ HEPİMİZİN MENSUP OLDUĞU BÜYÜK AİLEMİZDİR...

Dua faslından sonra derneğin başkanı Zeki Polat yönetim kurulu ile birlikte sahneye çıktı katılımcıları selamladı. Katılan herkese sonsuz teşekkürler ediyoruz dedi. Polat, dernekçiliğin bu büyük metropolde kaybolmamanın, akrabalığın, paylaşmanın dayanışmanın icra edildiği en önemli kurumdur. Eski köy evlerinde nasıl sorunlar ortaya konulup çözülüyorsa büyük şehirlerde de dernekçilik budur. Birbirimizden haberdar olma, sorun-sıkıntıların çözüldüğü adres derneklerdir. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek için dernekçiliği iyi oturtmalıyız. Bütün köylülerimizden ricam aidat vb. desteklerini aksatmasınlar. Derneğe, derneğin etkinliklerine herkes azami katılım ve katkı yapsın. Hepimizin büyük ailesi köyümüzdür. Büyük ailenin güçlü olması, bizi temsil etmesi ise dernekten geçer dediler. 

 

YEMEKTE MİLLİ -YERLİ YİYECEK-İÇECEK İKRAM EDİLDİ, BÖLGE YEMEK KÜLTÜRÜ YAŞATILDI...

Başkanın konuşmasının ardından bir taraftan yemek faslına geçilirken ki yemekte de yine bölgemizin en önemli lezzeti olan Kaz Yemeği ikram edildi. Çeçil peynir,  lavaş,  ayran ve su gibi milli-yerli içeceklerle dernek aynı zamanda yemek kültürümüzden de mükemmel bir örnek ortaya koydu. İşte dernek işte duyarlılık dedirten, yabancı menşeli kolalı-gazlı insan sağlığını bozan bir tek içecek yiyecek yoktu.

 

GÜLTÜRK, HER SOYYADDAN BİR YÖNETİCİ ALIN...

 

Gecede başkanın ardından derneğe katkı yapanlara plaketleri verildi. Plaket verilenler kısa bire konuşma yaptılar. Kuruculardan Turgay Kaya derneği kurarken aylarca adam aramıştık kurmak için. Karşılaştığımız tablo ile gurur duyuyoruz dediler. Bağcılar Beldiye Bşk Yard. Kenan Gültürk te güzel ve anlamlı bir konuşma yaptı.

Gültürk, Umerde olan Bld Başaknının selamlarını iletti. Sıvaslı olduğunu, kendi köy derneklerinin de mülkiyet aldığını, dernekçiliğin nasıl zor ve zahmetli bir iş olduğunu;  köyde her soy addan derneğe bir yönetici alındığını derneğin ihtiyaçları vb. için yöneticiye ya cebinden öde diyoruz yada sülaleden topla diyoruz. Müthiş işe yarar bir taktik. Bu taktiği  Ardahanlılarında kullanmasında büyük bir fayda var dediler. Dernekçilik alanında Ardahanlıların bilmediği önemli bir done verdi.

 

YAŞİG KÜLTÜRÜ YENİDEN YAŞATILDI, KAZ AĞASI SEÇİLDİ, DERNEĞE KATKIDA BULUNANALARA PLAKETLERİ VERİLDİ...

Serhat-Kafkas-Mezopotamya kültürünün binlerce yıllık bir geleneği olan Yaşik-Yaşig (hediye Sandığı) kültürü tüm katılımcıların anlayacağı şekilde yaşatıldı. Kaz ağasını seçmek için hazırlanan Yaşig'te kaz, kaşar, bal,  yağ, çeçil peynir gibi bölgemize özgü ürünler konuldu. Açık artırma ile satışa çıkarıldı. Açık artırmada ihale açık çek teklifi veren iş adamı Atabey Gülburak'ta kaldı.

Kaz ağası olarak sahneye davet edilen ve plaket verilen Gülburak, kısa bir konuşma da yaparak mütevazi kişiliğini ortaya koydu. Burada ellerine su dökemeyeceğimiz birçok ağamız var dedi. Gelenek yerini bulsun meyanında Yaşig'i aldıklarını ifade ettiler. Biz ağa değil halkın ve derneğin hizmetinde bir neferiz dediler.

Gecede derneğe sosyal alana, sivil topluma yaptıkları katkıları nedeniyle plaket alan diğer isimler ise, Turgay Kaya, milletvekili Öztürk Yılmaz, Murat Kaya, Reşat Pullu, Ercan Topçu, Tekin Durak oldular.

 

Bld Bşk yardımcısı, plaket verilen iş adamı, kanat önderlerinin yanı sıra Alabala'lıların dayanışma etkinliğine, Ardahan İl Derneği YK üyesi, Şenol Polat, Ardahanın en önemli Kültür-Folklor elçilerinden Zekeriya Dede, Akyaka (Kodızhara) Dernek başkanı Orhan Bulut, Hanak Dernek Başkanı Atanur Çelik, Sefaköy Ardahan İl Dernek Başkanı Katip Aras, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Yasin Sit gibi önde gelen birçok ismin yanı sıra,  birçok firma temsilcisi de dayanışma gecesi etkinliğinde bir araya gelen isimler oldular.

 

ALABALA FOTO GALERİ TIKLAYINIZ...

 

 

YAPTIKLARI DAYANIŞMA GECESİ -DAYANIŞMA ETKİNLİĞİ İLE MÜKEMMEL

BİR ÖRNEK ORTAYA KOYAN ALABALA YÖNETİMİ -ADRES İLETİŞİM İÇİN 

TIKLAYINIZ....

 

ETİKETLER : ALABALA'LIAR ÖRNEK BİR DAYANIŞMA GECESİNE İMZA ATTILAR...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA