ARDAHANDA BASKI ve CEZALARDAN BUNALAN ESNAF EŞYALARINI ATEŞE VERDİ, İŞYERİNİ YAKTI

Ardahan’da eğlence sektörü üzerine iş yeri işleten Mustafa Sural adlı esnaf, son iki ayda aldığı cezalar, yaşadığı baskı ve uygulanan sık denetimler nedeniyle bunalıma girerek iş yerini ateşe verdi.
Bu haber 2018-01-31 20:14:04 eklenmiş ve 1774 kez görüntülenmiştir.

ARDAHANDA BASKI ve CEZALARDAN BUNALAN ESNAF EŞYALARINI ATEŞE VERDİ, İŞYERİNİ YAKTI 20 KİŞİ İŞSİZ KALDI...

 

Ardahan’da eğlence sektörü üzerine iş yeri işleten Mustafa Sural adlı esnaf, son iki ayda aldığı cezalar, yaşadığı baskı ve uygulanan sık denetimler nedeniyle bunalıma girerek iş yerini ateşe verdi.

 

Geçmiş yıllarda da bu sektöre uygulanan baskılar nedeniyle komşu ülkelerden Ardahan'a gelen Turist akını tersine dönerek direkt Gürcistan vb. ülkelere kayarken, Ardahanlılarda eğlenmek için günü birlik Gürcistan vb. komşu ülkelere gidip dönmeye, bazıları da kaz gibi yolunup, soyulup soğana çevrilmeye  başlandılar.  Bir başka deyişle gericilik ve ırkçılık kokan denetim ve cezalar yüzünden Eğlence sektöründe Ardahanlıların resmen beli bükülüyor...

 

Sural, Siz önce uyuşturucuyla mücadele edin dedi, eşyalarını yaktı!

 

Olay, işyerinin bulunduğu Atatürk Mahallesi Kars yolu üzerinde meydana geldi. İşyerinde sık sık denetimlerin yapıldığını ve hak etmediği cezalar aldığını ileri süren Mustafa Sural, gece saat 01.00 sularında 20 kişilik personeliyle birlikte işyerini ateşe verdi. İşyerinde bulunan eşyaları dışarı dökerek ateşe veren ve yaşadığı haksızlığa isyan eden Sural, son aylarda yapılan uygulamalar nedeniyle evine ekmek götüremediğini belirtti.

 

20 KİŞİ, KIŞIN İŞSİZ KALACAK

 

Sural, “Yanımda 20 kişi istihdam ediyorum. Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Ardahan’da bir ton kömür Bin TL’dir. Polis bizi rahat bırakmıyor, gelip bizimle uğraşıyorlar. İşyerimi yakıp kapatacağım. Yetkililer bize sahip çıkmıyor. Biz yasal olarak ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz. Uyuşturucu satmıyoruz, yasal olmayan bir iş yapmıyoruz. Şimdi bu kış günü bu kadar personele kim ekmek verecek? Yazık günah değil mi? 2 ay içinde bize 60 Bin TL ceza verdiler. Yetkililere sesleniyorum, Ardahan’da önce uyuşturucu ile mücadele etsinler. Biz kimseden yardım istemiyoruz bizimle ve ekmeğimizle uğraşmasınlar” dedi.

 

BAŞKAN KÖKSOY’A TEPKİ GÖSTERDİ!

 

Olay yerine gelen Emniyet güçleri, bunalıma giren Mustafa Sural’ı sakinleştirmeye çalışarak yoğun güvenlik önlemleri aldı. Sural, işyerinin açılış ve kapanış saatlerinin uygun olmadığını iddia ederek ruhsatı veren Ardahan belediye Başkanı Faruk Köksoy’u yerden yere vurdu.

 

BAYDAR’A SİTEM ETTİ!

 

 

Yaşadığı sıkıntılar nedeniyle AK Parti Ardahan İl Başkanını da defalarca aradığını belirten Sural, Baydar’ın kendisine dönmediğini ve derdini dinlemediğini de söyledi. İşyerini boşaltıp ateşe veren Sural, İtfaiye ekiplerinin yangını söndürmesine de izin vermedi.

ETİKETLER : ARDAHANDA BASKI ve CEZALARDAN BUNALAN ESNAF EŞYALARINI ATEŞE VERDİ İŞYERİNİ YAKTI 20 KİŞİ İŞSİZ KALDI...
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA