"Bir Anadolu Güzellemesi" Konferansına Yoğun İlgi

Konuşmanın ardından günün anısına Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, konuşmacı Keser'e tuzdan yapılmış bir gece lambası hediye etti
Bu haber 2017-12-28 19:24:32 eklenmiş ve 4577 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdır Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün işbirliği ile "Bir Anadolu Güzellemesi" konulu konferans, Iğdır Üniversitesi Karaağaç kampüsündeki konferans salonunda gerçekleştirildi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, İl Milli Eğiitm Müdürü Murat Aydoğdu, Kültür ve Turizm Iğdır İl Müdürü Osman Engindeniz’in yanı sıra çok sayıda kamu kurum amiri, öğretim üyesi ve öğrenciler ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser, Anadolu'nun Türklerden, Kürtlerden, Azerilerden ve Müslümanlardan ibaret olmadığını, 12 bin yıldır süregelen bereket ve lezzetle demlenen kadim topraklardan oluştuğunu, bu toprakların özelliğinden dolayı Cengiz Han'ın, Büyük İskender'in bu topraklara geldiğini aktaran Keser, "Burayı lezzetli ve bereketli kılan, burayı sevdalık kılan neydi? Bunu anlatmak için bugün buradayız." dedi.

Keser, Anadolu'nun Mezopotamya ve Dicle'nin arası bütün dinlerin kutsallarının olduğu bir yer olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Anadolu, tescillendiğimiz ilk yerleşim yeridir. Burası hüznün, neşenin yaşandığı kavimler diyarıdır. İnsanlığın kökü buradan gelir. Urfa Göbekli Tepeye baktığımızda insanlığın 12 bin yıllık tarihini görebiliriz. Bu bereketli hilal değimiz Mezopotamya'ya hükmeden, Anadolu'ya hükmeder, Anadolu'ya hükmeden de dünyaya hükmeder. Bugün birilerinin de yapmak istediği budur. Şöyle aşağılara baktığımızda esenlik kalmadı. Neredeyse, Ortadoğu'yu bir çöle çevirdiler. Kudüs ile ilgili yapılan açıklamanın tarihine baktığımızda 100 yıl önce Osmanlı'nın bu diyarı terk ettiği tarih olduğunu göreceksiniz. Yani bazı tarihlerde yapılmak istenenler tesadüf değildir, mutlaka bizim geçmiş tarihlerimizde kalan bir karşılığı vardır."

Konuşmanın ardından günün anısına Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, konuşmacı Keser'e tuzdan yapılmış bir gece lambası hediye etti.

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA