HACI ALİ'LER MÜKEMMEL BİR DAYANIŞMA GECESİNE İMZA ATTILAR...

Hacı Ali'ler, Hacı Ali Köyü Derneği, Sultanbeyli İlçesinde Ardahanlıların yıllardır özlemini duyduğu Ardahan Dernekçiliğini hayata geçirdiler.
Bu haber 2017-12-26 08:29:11 eklenmiş ve 3649 kez görüntülenmiştir.

HACI ALİ'LER MÜKEMMEL BİR DAYANIŞMA GECESİNE İMZA ATTILAR...

 

Hacı Ali'ler, Hacı Ali Köyü Derneği, Sultanbeyli İlçesinde Ardahanlıların yıllardır özlemini duyduğu Ardahan Dernekçiliğini hayata geçirdiler.  Sultanbeyli İlçesinde Ardahanlıların en önemli temsilcileri olduklarını yaptıkları dayanışma gecesiyle ortaya koydular.

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) federasyon olarak eşine az rastlanır başarılara imza attığı gibi bu federasyonumuza üye derneklerde il-ilçe-bölge derneklerini aşan başarılara imza atmaktadırlar.

 

Esenyurt İlçesinde Hoç-Fed üyesi birçok derneğimizin kendilerine ait deyim yerindeyse bina değil plazaları mevcut.  Bunlar içinde Hoçvan Hasköy- Hoçvan Mucuc (Beşiktaş), Hoçvan Qellık (Çobanlı)... sadece birkaçı. Esenyurt'taki bu başarılı çizgi İstanbul Anadolu Yakasına da taşınmış bulunmaktadır.

 

Nasılki Beykoz ilçesinde Ardahan dendiğinde   akla ilk gelen dernek Hoç-Fed üyesi Panig (Tunçoluk Köyü)  Derneği olurken, günümüzde Sultanbeyli ilçesinde yer alan Hacı Ali Köyü Derneği de bir çok il-ilçe derneğini, federasyonu geride bırakarak Sultanbeyli İlçesinde Ardahanlıları temsil eden büyük bir STK'ya dönüşmüş bulunmaktadır.

 

2014 yılında kurulan Hacı Ali Köyü Derneği bu hafta sonu Sultanbeyli'de bir düğün salonunda geleneksel hale getirdiği dayanışma gecesini icra etdi. Deyim yerindeyse yer yerinden oyndaı. Devasa düğün salonu doldu taştı.

 

Birbirinden değerli sanatçlılar, Hoçvan Demokrat Sanatçılar Birliği, Hacı Ali'nin yetiştirdiği önemli değerlerden  Anadolu'dan Türküler  Programıyla  yerel-ulusal kanallarda TV ve Radyolarda  program yapan Sanatçı Murat Gökdemir, Avrupa İnşaat sektörünün devlerinden iş adamı Yılmaz Yılmaz, bölgemizin tarım ve hayvancılık sektöründeki ilk girişimcilerinden, kurduğu modern tesislerle tarım ve hayvancılık alanıda çağı yakalamamıza öncülük eden iş adamı Orhan Gökdemir ve birbirinden değerli onlarca iş adamı...

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu Başkanı Latif Yılmaz ve yönetimi başta olmak üzere onlartca STK, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri, Hacı Ali'lier, Ardahanlılar  toprak atsan yere düşmeyecek  şekilde dayanışma gecesinin yapıldığı salonu doldurdular. Onlarca sanatçının yer aldığı gecede katılımcılara tek kelime ile müzik ziyafeti çekildi.

 

Hoç-Fed üyesi Hacı Ali Köyü Derneği 2014 yılında kurucu başkan Yaşar Gökdemir tarafından kuruldu. Kamuoyunun Yaşar Hoca olarak tanıdığı Gökdemir aynı zamanda derneğin başkanı. Yönetim kurulu birbirinden değerli 11 asıl 11 yedek, 3 denetleme kurulu 20- 30 lkişilik bir yönetim kadrosuna sahip.

 

Dernek Kültür -Sanat aidiyet alanında da bölgemizin, Ardahan'ın en önde gelen derneklerinden. Bu yıl Panig Derneği ve Hoç-Fed'in Beykoz Kaymak Donduranda ortaklaşa yaptığı piknik etkinliğinde Hacı Ali'li  bir çocuğun okuduğu Ardahan Şiiri adeta yılın şiiri olmuş ve 1. lik ödülünü almıştı.  Ayrıntılar İçin Tıklayınız...

 

DAYANIŞMA GECESİ DUA İLE BAŞLADI...

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan 

Piknik Şöleninde, başkan Yaşar Hoca'nın yaptığı konuşma ve ettiği dualar deyim yerindeyse herkesi mat etmişti. Dayanışma gecelerinde de gecenin açılışı dua ile başladı.

 

80'lı yıllarda Ardahan'da imam olan , İlahiyat mezunu olan Yaşar Hoca 10 yıl Ardahan, 20 yıldan fazla Kütahya'da imamlık yaptıktan sonra Kütahya'nın ardından tayini Gebzeye çıktı ve orada  emekli oldu.  Halka ve hakka aşık bir kişilik olan Yaşar Hoca emin bir insan, yardımlaşma ve dayanışmanın kişiliğinde hayat bulduğu imanlı-ihlaslı bir kişilik.

 

Halkın kendisine güveni tam olduğu için 3 yıl içinde memlekette köylerine Kültür Evi, İstanbul Sultanbeyli İlçesinde de derneği mülkiyete kavuşturdu.

 

Bu hafta sonu yapılan ve bölgemizin en önemli lezzeti olan kaz etinin ikram edildiği dayanışma gecelerinde de katılımcılar derneğe yardımcı olmak için adeta yarıştılar, İş adamı Yılmaz Yılmaz, Orhan Gökdemir, Sanatçı-İş adamı kimliği ile öne çıkan Murat Gökdemir ... Ve halk-üyeler  derneğin eksikliklerini gidermek için adeta birbiriyle yarıştı.

 

Gecenin açılış konuşmasında Yaşar Hoca, derneklerinde başkanlığın sembolik olduğunu yönetici arkadaşlarının herbirinin başkan olduğunu  2-3 yıl içinde yakaladıkları başarının mimarının yk kurulu arkadaşları olduğunu, hem yönetimine hemde  tüm katılımcılara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz dediler.

 HACİALİ KÖYÜ DERNEĞİ ADRES-İLETİŞİM TIKLAYINIZ...

Gecede toplumsal etkinlikten etkinliğe koşan, adeta özel yaşamı biten Hoç-Fed Başkanı Latif Yılmaz'da o akıcı mükemmel Kurdi lisanıyla halkı selamlarken alkış tufanı koptu. Yılmaz, kısa zamanda köylerine kültürevi, Sultanbeyli İlçesinde de derneği mülkiyete kavuşturan, etkinliklerde her zaman ön saflarda yer alan Hacı Ali Derneği Başkan ve yönetimini kutladı. Kendileriyle gurur duyuyoruz, hepinizin huzurunda Yalşar hoca ve yönetimini takdir ediyoruz.  Derneklere herkes katılım göstermeli katkı yapmalıdır diyen Yılmaz, çağımızın en önemli yönetim aracı stk'lardır, STK'lar partilerüstü-siyaset üstü  yegane güçtürler dedi.

 

HACİ ALİ FOTO GALERİ TIKLAYINIZ...


 

 

ETİKETLER : HACI ALİ'LER MÜKEMMEL BİR DAYANIŞMA GECESİNE İMZA ATTILAR...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA