Iğdır Üniversitesi Eğitim Bir-Sen Üyeleri Bir Arada

Iğdır Üniversitesi Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığı, üyelerini genel merkez yetkilileri ile buluşturan yemekli bir program düzenledi
Bu haber 2017-12-19 20:36:51 eklenmiş ve 1382 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdır Üniversitesi Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığı, üyelerini genel merkez yetkilileri ile buluşturan yemekli bir program tertipledi. Bir düğün salonunda gerçekleşen programa sendika merkezini temsilen Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi katıldı.

Programda ilk sözü alan Iğdır Üniversitesi Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kemal Karataş katılımcıları selamlayarak programa iştiraklerinden dolayı teşekkür etti.

Şube Başkanı Karataş “Irkçılığı, terörü ve kumpasçılığı lanetliyoruz”

Iğdır Üniversitesi Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Karataş sözlerini şöyle sürdürdü: “Kıymetli misafirler, değerli dava arkadaşlarım, Eğitim Bir-Sen üyelerinin sosyal, ekonomik ve özlük hakları için mücadele edip, haklarını savunduğu gibi ülkemizin birliğini ve beraberliğini her daim savunur,; Irkçılığı, ayrımcılığı, bölücülüğü, terörü ve kumpasçılığı da lanetler. Birlik ve beraberliğimize kasteden şer odakları ile mücadele ediyoruz. Mücadelemizin en bariz örneği 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan hainlere karşı ilk andan itibaren meydanlara inerek direnmemizdir. Sayın genel başkan Vekilim üniversite çalışanlarının pek çok sorunu bulunmaktadır. Bunların başında; idari personelin naklen tayin ve yer değiştirme sorunu, Her yıl Devlet Personel Bakanlığı tarafından verilen kontenjan izin sayılarının az olması, naklen, emeklilik, istifa vb. durumlarda gidenlerin yerine kadro izni verilmemesi becayiş hakkının olmaması gibi sorunlarımız mevcuttur. Üniversitelerde akademik personele verilen geliştirme ödeneğinin idari personele verilmeyişi, ÖSYM ve Açık Öğretim fakültelerinin sınav görevlerinin idari personele verilmeyişi ve uzman, okutman, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi ve yardımcı doçent kadrolarında bulunan akademik personellerin sözleşmeli olarak çalıştırılması sorunları var.” Dedi.  

Eğitim Bir-Sen Iğdır İl Başkanı Malik Akşit programda kısa bir selamlama konuşması yaptı. Akşit’ten sonra kürsüye son konuşmacı olarak Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi çıktı.

Genel Başkan Vekili Selvi “AB içinde en fazla okullaşma oranı olan biziz”

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Selvi şunlara dikkat çekti; "Birbirinize destek olun. Aranıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyin. Amacımız eğitimde çocuklarımızın geleceği pedagojik olarak dikkate alınmalı ve onları emsalleri ile yarışır hale getirmektir. Bunun dışında çocuklarımıza vereceğimiz diğer konular, memleket sevgisi, ülke sevgisi, insanını sevmesi ve insanlığın geleceğine sunacağı katkıdır. Geçmişte çok sınırlı sayıda üniversite vardı. Yıllarca bu üniversitelere bizi mahkûm ettiler. Daha yakın zaman diliminde üniversiteleşme başladı. AB içinde en fazla okullaşma oranı olan biziz. Genç nüfusu olan bir ülkeyiz biz. Bu çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmek bizim en temel görevimizdir.” Şeklinde konuştu.

Bayraklarla donatılan salonda Eğitim Bir-Sen’in afişleri yer aldı. Program verilen yemekten sonra sona erdi.

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA