KELLESUNU İSTERUK…

Kadıoğlunun istifası ve boşalan başkanlık koltuğu hemşeri camiamızı kötü bir şekilde heycanlandırmış bulunmaktadır.
Bu haber 2017-12-19 12:12:52 eklenmiş ve 1272 kez görüntülenmiştir.

KELLESUNU İSTERUK…

 

Kadıoğlunun istifası ve boşalan başkanlık koltuğu hemşeri camiamızı kötü bir şekilde heycanlandırmış bulunmaktadır.

 

Bölge nufüsumuzun 1. Olduğu , federasyonlar başta olmak üzere en çok derneğimizin bulunduğu Esenyurt’tan sık sık bahsederiz.

 

Bahsederken bu ilçenin nasıl devasa sorunlarla kuşatıldığını, nasıl bitmeyen yollarla, bitmeyen altyapı ile, devasa beton duvalarla, beton cehennemine çevrildiğini; bu ilçenin  yıllarının nasıl heba edildiğine, stk yapılanmasının nasıl çürütüldüğüne, bir dernekler mezarlığına çevrildiğine  de sık sık vurgu yaparız.

 

Bu vurgulamaları yaparken burada yerel yönetimde önceki dönemlerde yer alan muhalefet mensuplarıyla  10 yıldan fazladır  burada yerelde kümelenen iktidar mensuplarının nasıl kanka olduklarını, birbirlerine dokunmadıklarını ve o ilçeyi birlikte çürüttüklerine de sık-sık  vurgu yaparız. Bu belirlemeleri yaparken İktidar (Ak Parti), Muhalefet (CHP) önde gelenlerinin sivil toplum yapılanmamızı, STK’larımızı nasıl ablukaya alıp çürüttüklerine de sık sık vurgu yaparız. STK’larımız içinde de toplumsal çürüme toplumu pazarlama kullanma alanında da Ard. Kultur Evinin mevcut statüsünün  başı çektiğine sürekli vurgu yaparız.

 

Osmanlı döneminde devleti yıkmak isteyenlerin Kellesunu İsteruk hezeyanları ile halkı sokaklara salmalarının (bu arada Payitaht dizisini izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum)  bir benzerini de Esenyurtta bir Karslı-Ardahanlıyı… başkan olarak görmek istiyoruz hezeyanında yaşıyoruz.

 

Neden hezeyan diyoruz: Cumhurbaşkanının devrim niteliğindeki girişimleriyle Yerel Yönetimlerdeki yolsuzluk ve çetleşmeye karşı   TR tarihinin en büyük operasyonu başladı. Ülke çaktırılmadan yıkıma götürülyordu. Bu yıkım durduruldu. Küresel, ulusal, yerel ihanet şebekelerinin oyunları bozuldu. Ve gereği yapılıyor…

 

Ama bizimkiler mal bulmuş mağribi gibi belediye başkanı bizden olsun nidaları ile yeri göğü inletmeye başladılar. Esenyurt on yıllardır düşürülürken neredeydiniz. Burada nasıl 1. Nufüssuz muhatabımız yok diye sorduğumuzda sorularımıza neden cevap veren çıkmadı….

 

Ama peşinen söyleyeyim, Ak Parti bu kadar saf değil, politik öngörüden de yoksun-uzak bir parti değil. Kimi bld. Başkanı yapacağını iyi bildiği gibi dersine en iyi çalışan ve halkı en iyi anlayan, en iyi temsil eden bir parti.

 

Bu dönemde bir karslı ardahanlıyı 1. Nufüstan birini bu koşullarda başkan yapması Esenyurtu kaybetmesiyle eş anlamlı. Neden, çünkü Kadıoğlu ile aynı dönemlerde iktidar-muhalefet cenahında meclis uyeliği  başta olmak üzere görev yapanlarda Kadıoğlu kadar tepki çekmiş bu kirliliğe bulaşmış durumdalar da ondan. Böylesi bir hamle o ilçede 1. Nufüs olan serhat nüfusunda bilinç altı öfkeye,  yerel seçimde de Ak Partiyi direkt aşağıya çekecek bir bombaya dönüşür. Bundan dolayı başkan adayı karslı-ardahanlı-ığdırlı serhatlı olmayacak…

 

Esenyurtta imar yolsuzluklarından betonlaşmaya, buradan bitmeyen alt yapıya, yollara, buradan yereldeki iktidar-muhalefet kankalığına, bu kankanlığın stk yapılanmasını nasıl çürüttüğüne  yıllardır vurgu yaparken STK alanında doğru dürüst bir örgütlenme olmadan Esenyurt başta olmak üzere nufüs yapımızın 1. Olduğu her ilçede nal toplamaya devam edeceğiz. İktidar ve yerelde görev yapnalar ne yaptı. İddialara göre önde olanlar, bazı isimler servetlerine servet kattılar. Çürüme ve çözülmede bir adım atmadılar. Bu çürük yapılanma içinde başkan çıkar mı… Çıkmaz.

 

ARDAHAN KÜLTÜR EVİNİN KULLANDIĞI BİNA ARDAHAN FEDERASYONLARINA DEVR EDİLMEDİKÇE ESENYURTA ÇÖPÇÜ ATAYAMAYIZ…

 

Esenyurta başkan nasıl çıkaracağız. Esenyurttaki Ardahan Federasyonları (Göle-Çıldır-Hoç-Fed-Hanak) bir araya gelip birlikte hareket ettiklerinde  Kültür evinin Ardahanlılar adına kullandığı binayı devr aldıklarında, tüm dernekler federasyonların çatıları altına aldıklarında, Ardahanla ilgili bir karar alındığında onlarca dernek başkanı bu kararlara ortak olduğunda… 

 

Kültür evinin kullandığı  bina Ardahan federasyonlarına hizmetine verildiği gün Esenyurtta 1. Nufüs olarak o ilçeyi temsil edecek yetenek ve yetkinliğe ulaştığımızı da göstermiş olacağız.  Doğal olarak Ardahan dernekler federasyonunun ve derneklerin de destek sunmak zorunda kalacağı bir yapılanma o ilçeyle ilgili her kararı verir. Çünküyerel, ulusal… demokrasilerde ülkeler böyle yönetilir.

 

Esenyurtta tüm Ardahanlıları kapsyan federasyonlar var. Bu federasyonlar durdukça il-ilçe-köy dernekleri öne çıkarıldıkça oradaki nufüsumuzun çürütüldüğünde kullanıldığına; pazarlandığına herkes adı gibi emin olmalı. Esenyurttaki hemşeri camiamız Kültür evi yönetimine bir sorsun. Binayı federasyonların ortak oluşturacağı bir yönetime teslim edermisiniz diye… Ederiz derlerse 2019 bld başkan adayını Ardahan öncülüğünde Serhat STK’ları tayin eder.  Ardahan federasyon ve STK yapısı Kültür evi ile oynanan oyunu bozabilecek bir yetenek ve nitelikte mi bunları hep birlikte  göreceğiz…

 

Kısa bir noktaya daha değneyim. Bir köy derneğini dahi yürütmek  zorken Kars ve Iğdırın Ardahan gibi dernekleşme sürecini, federasyonlaşma sürecini tamamlamasını istemeyen, toplumsal alanın çürümesi ve düşmesinden nemalanan kai komedi ve kai avcılığı dernekçiliği de bitirilmelidir. Iğdırlılar federasyonlaşıyor. Iğdır federasyonu ardahan federasyonuyla buluştuğunda siyasette ekonomide makro politikları konuşma dönemine geçeceğiz. Yani diğer bölgeler gibi serhat bölgesi de bakan-başbakan, bld bşkanı  tayin dönemine adım atacak…

 

Ak Parti kellesunu isteruk manasına gelen yalakalık ve yağcılıkları yemeyecek tek partidir. CHP sanki bu çürümenin bir diğer aktörü değilmiş gibi bir algı yaratırken… CHP’nin deyimiyle söyleyeyim Kadıoğlu ve Çetesi Esenyurtu çökertirken, bitirirken, bizler yıllardır b u toplumsal çürümeye vurgu  yaparken… İktidar muhalefet etrafında kümelenenler namusta, ferasette, adalette iyilikte bölge insanının, ülke çıkarlarının korunmasına mı yoksa o kirlilik içinde bende ne kadar malı götürürüm yarışına mı girdiler… Hemşeri camiamız ve Esenyurt halkı bu sorunun cevabını iyi bilir… Rahemtli Erbakanın bir sözü vardı “sizi gidi sizi köftehorlar… kimi kandırmaya çalışyorsunuz.

 

Esenyurttaki sorunların asıl müsebibi Kadıoğlunun etrafında yer alan yalaka ordusudur. İhanet derecesinde malı götürme operasyonlarında… çok yaşa paşam, gidene ağam, gelene paşam  yalaka ve yağcılığıdır. Patron giti yeni geleni nasıl kullanırız yarışındalar.  Yukarda işaret ettiğimiz gibi halk bunu yemez. Eğer söylemlerinizde samimi iseniz Ardahan STK yapılanmasını yukarda işaret ettiğimiz gibi oturtun 2019 hazırlık yapalım, samimiyetinizi görelim…

 

ETİKETLER : KELLESUNU İSTERUK… KADIOĞLU NECMİ
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA