SENEMOĞLU DERNEĞİNDEN GÖRKEMLİ 20.YIL KUTLAMASI…

1997 Yıl’ında kurulan Merkezi Sultangazide bulunan Senemoğlu Dayanışma ve Kültür Derneği bu hafta sonu yine Sultangazide bir düğün sarayında hem kuruluşunun 20 yılını kutladı hemde güzel bir dayanışma gecesi etkinliğne imza attılar.
Bu haber 2017-12-10 19:57:41 eklenmiş ve 1882 kez görüntülenmiştir.

SENEMOĞLU DERNEĞİNDEN GÖRKEMLİ 20.YIL KUTLAMASI…

 

1997 Yıl’ında kurulan Merkezi Sultangazide bulunan Senemoğlu Dayanışma ve Kültür Derneği bu hafta sonu yine Sultangazide bir düğün sarayında hem kuruluşunun 20 yılını kutladı hemde güzel bir dayanışma gecesi etkinliğne  imza attılar.

 

Bu güzel organizasyonun sunumunu usta sunucu İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Dernek başkanı Akın Bozkaya  yaptı.

 

Gecenin açılış konuşmasını Yılmaz Yeni yaptı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, iç mekan

Yeni kendi yönetimiyle 3 yılı geride bıraktıklarını derneğe 1,5 milyonluk bir mülk kazndırmalarının yanı sıra Senemoğlu Köyünde madde bağımlısı bir genç bulamazsınız çünkü gençlerimize hizmet veren iki spor komleksimiz, iki spor salonumuz var dediler.

 

Yeni ve yönetimi döneminde dernek mülkiyete kavuştuğu gibi, kendi köylerinde de Kültür merkezi gibi projeleri hayata geçirdi. Öğrencilere burs verdiler. 2018 yılında yapılacak olan olağan kongreye de vurgu yapan Başkan Yılmaz Yeni, bizde kimse kendini dayatmaz, Senemoğlu halkı kimi isterse el birliği ile görevi kendilerine verir. Bundan dolayı önümüzdeki dönem projelerinde vurgu yapmayacağız dediler.

 

 

 SENEMOGLU FOTO GALERİ-1

 

 

KURUCU BAŞKAN UZMAN DOKTOR NİHAT KAYA ÖNEMLİ BELİRLEMELERDE BULUNDU…

 Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve iç mekan

Başkanın ardından kürsiye çıkan Derneğin Kurucu Bşk Uz. Dr. Nihat Kaya önemli belirlemelrde bulundu. Kaya, 1979 yılında İstanbula geldiklerini, dernekleşmeden önce İstanbul’a ilk gelen ailelerin dernek görevini gördüğünü memleketten gelen herkesin ayırımsız buralarda barındığını, mükemmel bir dayanışma ruhunun var olduğunu ifade ettiler. Ve oyıllarda ilk İstanbul’a gelen ailelerden Gule Nene ile Dedo dedeyi örnek vererek ayrımsız herkesi kucakladıklarını, herkesin onların evlerinde barındığını ifade ettiler.

 

Kaya, hemşerilerimiz, köylülerimiz arasında iletişimi güçlendirmek için piknik, yemekli toplantılar yaparak dayanışmayı sürekli canlı tutmaya çalıştıklarını belirterek bu tür buluşmaların sonucunda 90’lı yıllarda dernekleşmeye geçtiklerini, derneklerin, dernekçiliğin 2000’li yıllardan sonra giderek ivme kazandığını ve bugünlere gelindiğini ifade ettiler.

 

Kaya, derneklerin takipçisi olduklarını, kumar, içki vb. toplumsal alanı çürüten bir bir durum gördüklerinde tüm desteklerini keseceklerini, bu yönlü davranış içine giren olursa tüm kamuoyuna da deşifre edceklerini söylediler.

 

Kayanın en önemli belirlemelerinden biri de Kadının soyal yaşama katılması, sosyal aktivitelerde rol alması ve öne çıkamsı ile ilgili oldu. Kaya, kadın sosyal ve toplumsal yaşamda yoksa o toplumda ne gelişme olur, ne barış olur, nede huzur olur. Bundan dolayı kadının her alanda sosyal  toplusal alanda olması gerkmektedir. Kadının bu rolunu iyi oynadığı toplular gelişmiş toplumlardır ve bilimde, kültürde, sanatta her alanda önde olan toplumlardır dediler.

 

Bölgeden birçok sanatçının yer aldığı gecede herkes 7’den 70’şe halaya dururken, derneğe ve toplumsal alana katkıları olanlara plaketleri verildi.

 

Dayanışma etkinliğine Ardahan Dernekler Federasyonu Başkan ve Yönetimi, Göle Federasyonu Yönetimi, Avrupa Yakası Ardahanlılar Derneği başkan ve yönetimiyle Göle Ardahanın birçok il-ilçe derneğide gecede başkan ve yönetimleriyle yer aldılar.

 

İKİ GÜÇLÜ BAŞKAN YAN YANA…

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Merkezi Sultangazi ilçesinde bulunan İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Derneğinin il derneklerimiz içinde birçok bakımdan (kurumsal yönetim, denetim, katılım, köy, il-ilçe dernekleriyle ortak yönetim oluşturma…) nönde gelen derneklerimizden biri olduğuna sık sık vurgu yapıyoruz. Senemoğlu gecesinde de Başkan Akın Bozkaya usta sunumuyla geceye ayrı bir güzellik katarken bütün yönetimin de gecede olması ayrı bir güzellikti.

 Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve iç mekan

Akın Bozkaya

Sultangazi’de bu gelişmeler kadar önemli olan bir gelişmede 6-7 ay önce kurulan Orakilise (Çakıldere Köyü ) Derneğinden geldi. Dernek E caddesinde kendilerine güzel bir yer alarak mülkiyet sorununu çzerken, geceden önce başkan Baran Çelik ve yönetimini dernek merkezlerinde ziyaret ettik. 6-7 ay gibi kısa bir sürede köylünün desteğini arkasına alarak önemli bir başarıya imza atan Çelikl bütün yönetimiyle Senemoğlu dayanışma gecesine de katılarak birkez daha duyarlılığını ortaya koydu.

 

Dernek başkanlarının hepsi içine en önemli konu Dr. Nihat Kaya’nında ifade ettiği gibi öğrenciye burs vermek olduğunu ifade ettiler. Gece plaketlerin sunumu ve 20. Yıl pastasının kesilmesinin ardından son buldu…

 

SENEMOĞLU GİBİ BAŞARILI BİR DERNEK ve YÖNETİMİ ORTAYA ÇIKARAN KADRO

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Yılmaz Yeni – Başkan

Fikret Külekçi – Bşk Yrd.

Güven Akbaba  - YK

Paşa Yeni   - YK

Ruhat Yeni   - YK

 

SENEMOGLU FOTO GALERİ….

 

 

KATILIMCILAR….

 

Doğu Medya İmtiyaz sahibi Yusuf Yasin Sit, Avrupa yakası Ardahanlılar dernek başkanı Akın Bozkaya yönetim kadrosundan Alican Demir,Asım Demir,Şener Balcı,Vahit Tura,Gökhan Aras

İşadamı Hakan Çapan, Önder Çapan, Fikret Külekçi, yurt dışında olduğu için katılamayarak tebrik mesajı gönderen Dinçel Kızılkaya, Doğukan Eyyüpoğlu,nun yanısıra Esra Demir,Halil Çapan,Eser Çapan,Esip Kaya,Av.İsak Küskü,Beyhan Küskü,Arpaşen köyü eski dernek başkanı iş adamı Yusuf Düz,Ardahan Federasyon başkanı Fakir Yılmaz,Göle engelliler dernek başkanı Selçuk Yeni,Uzman Dr.Nihat Kaya,İstanbul 3. bölge millet vekili adayı emekli bürokrat Psikolog Zekiye Çapan,Ardahan kültür evi gençlik ve spordan sorumlu başkan yardımcısı Güven Yıldırım,Burak Almas,Nevzat Çoban,Ardahan Saadet Partisi il başkanı Hakan Çapan,Esenyurt muhtarlar dernek başkanı Ahmet Kuzun,Esenyurt mahalle muhtarı Cavit Yılmaz,Esenyurt Namık Kemal mahalle muhtarı Murat Cambaz,Esenyurt Akşemsettin mahalle muhtarı Nurhan Çetin Sülüntepe mahale muhtarı Tuncer Yeni,Kuytuca köyü dernek başkanı Nimet Karayılan ve yönetimi

Büyük Altunbulak köyü dernek başkanı Cihan Aydın ve yönetimi

Çakıldere köyü dernek başkanı Baran Çelik ve yardımcılarından Gökhan Kaya,Emrah Çelik,Nihat Yıldırım ve Yılmaz Hoş

Göle dernekler federasyonu adına Tarkan Kaya

Ardahan kültür evi başkan yardımcısı Saim Korkmaz ve Edip Ayaz

Çardaklı köyü dernek başkanı Rasim Pakır ve yönetimi

Arpaşen köyü dernek başkanı Harun Yıldırım ve yönetimi

Molla Hasan köyü dernek başkanı Eyüp Keskin ve yönetimi

Samandöken köyü dernek başkanı Tacettin Akçora katılırken proğramı

Bölge basınından Gazeteci Yusuf Şit,Muhammet Işık ve Hasan Tik takip etti.

 

Du Medya Haber Merkezi

info@dogukultur.com

 

 

ETİKETLER : SENEMOĞLU DERNEĞİNDEN GÖRKEMLİ 20.YIL KUTLAMASI…
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA