KUDÜS İNTİFADASI TÜRKİYEDE BAŞLADI….

Türkiye Kudüs için ayakta! ABD'nin Kudus'ü İsrail'i başkenti olarak tanımasının ardından bugün Türkiye'nin 81 ilinde protesto gösterileri gerçekleştirildi.
Bu haber 2017-12-08 21:01:08 eklenmiş ve 966 kez görüntülenmiştir.

KUDÜS İNTİFADASI TÜRKİYEDE BAŞLADI….

 

 Türkiye Kudüs için ayakta! ABD'nin Kudus'ü İsrail'i başkenti olarak tanımasının ardından bugün Türkiye'nin 81 ilinde  protesto gösterileri gerçekleştirildi.

 

Protestolar TR’den başlayarak dünya gnelinde intifadalara dönüşcek. İşgalci Siyonist İsrail işgal ettiği Filistin topraklarından çekilmezse dünya diken üstünde savaş bulutları tüm dyayı sardı…

 

ABD’nin Kudus’ü İsrail’i başkenti olarak tanımasının ardından  bugün Türkiye’nin bir çok yerinde protesto gösterileri gerçekleştiriliyor. Cuma namazı sonrası cami önlerinde toplanan vatandaşlar pankart ve sloganlarla ABD ve İsrail’i protesto edildi.

 

FATİH CAMİİ’NDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

 

İstanbul’daki protestoların adresi Fatih Camii oldu. Cami avlusunda toplanan kalabalık ellerinde Filistin ve Türkiye bayraklarıyla ABD’nin Kudus kararını protesto etti. Cuma namazı öncesinde toplanmaya başlayan vatandaşlar ellerinde “Kudüs Müslümanların onurudur”, “Kudüs Müslümanların şerefidir”, “Kudüs Müslümanların istiklal ve istikbalidir” yazılı dövizler taşıyor. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı cami avlusundan “Katil İsrail, işbirlikçi ABD”, “Kudüs bizimdir, bizim kalacak” sloganları ve tekbir sesleri yükseliyor. Grup, Saraçhane’ye yürüyerek burada açıklama yaptı.

ABD BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE  PROTESTO

 

Cuma namazı çıkışı ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplananlar, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları bulunan kalabalık burada “Mescid-i Aksa Kutsalımızdır. Kudüs Şerefimizdir” yazılı pankart açtı. Okunan basın açıklamasında Kudüs’ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğu, alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasında husumeti artırmaktan başka hiç bir sonucu olamayacağı vurgulandı.  Polis eylem sırasında çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Polis helikopteri de havadan denetim yaptı. Basın açıklaması süresince başkonsolosluğun bulunduğu Sarıyer Caddesi trafiğe kapatıldı. Açıklamanın bitmesiyle cadde yeniden trafiğe açıldı. Grup üyeleri olaysız şekilde dağıldı.

2

15 TEMMUZ KÖPRÜSÜNDE “KUDÜS” PROTESTOSU

 

15 Temmuz Derneği üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası çıkışındaki Şehitler Makamı önünde toplandı. Kalabalık ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile “Vatana nasıl sahip çıktıysak, Kudüs’e de öyle sahip çıkarız” ,” Kudüs bitmeyen duamızdır”, “Kudüs Direnişine Selam” yazılı dövizler taşıdı.

ANKARA

 

Kocatepe Camisi'nde cuma namazı sonrası, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınması protesto edildi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan ve AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin öncülüğünde toplanan grup cuma namazından sonra Kocatepe Camisi önünde protesto etti. Grup “Katil ABD”, “Katil İsrail, işbirlikçi ABD” şeklinde sloganlar atarak, tekbirler getirdi. Eylem sırasında, çok sayıda polis ekibi de cami çevresine güvenlik önlemi aldı. Cami önünde bir basın açıklaması gerçekleştiren AKP Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, “Her gün onlarca insanın yaralanmaya devam edildiği, topraklarının işgal edildiği ve korku içinde yaşanılmaya hapsedilen Filistin toprakları için bunlar yetmezmiş gibi, barışa ve çözüme katkı sunması gereken pozisyonda bulunan insanların feci açıklamaları maalesef çözümsüzlüğe hizmet etmektedir” dedi. Öte yandan, ABD Büyükelçiliği önünde toplanan çeşitli sivil toplum örgütleri de alınan kararı protesto etti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı elçiliğe siyah çelenk konuldu.

Fotoğraf: Zekeriya Albayrak

Fotoğraf: Zekeriya Albayrak

AĞRI

Ağrı'da Cuma Namazı Çıkışı binlerce vatandaş merkez camiinde kılınan Cuma Namazı'nın ardından  ABD ve İsrail'i protesto etti.

KAYSERİ

 

AKP Develi İlçe Teşkilatı Cuma namazından sonra Develi meydanında ABD’nin Kudüs kararını yapılan açıklama ile protesto etti. Düzenlenen basın açıklamasına Develi Belediye Başkanı Cabbar, AKP  Develi İlçe Yönetimi, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

RİZE

 

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağını açıklaması tüm yurtta olduğu Rize’de de Cuma Namazı sonrasında protesto edildi. Rize AKP İl Başkanlığı ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından organize edilen Kudüs Yürüyüşü Cuma Namazı’nın ardından Rize Sahil Camisi’nde yapılan basın açıklamasının ardından gerçekleştirildi.

3

KİLİS

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs açıklaması üzerine Kilis Sivil Dayanışma Platformu ile vatandaşlardan tepki geldi.

Cuma Namaza sonrası Hacı Derviş Camiinde gerçekleştirilen basın açıklamasına binlerce kişi katıldı.

ADANA

 

Adana’nın,Seyhan ilçesinde bulunan Kemeraltı Camisi’nde cemaat cuma namazı sonrası Trump’ın Kudüs kararını protesto etmek için toplandı. Cemaat ellerinde döviz, Türk ve Filistin bayraklarıyla “Katil ABD, Filistin’den defol” sloganları attı. Daha sonra grup adına Mahmut Eraslan yaptığı konuşmada, Kudüs’ün Filistin toprağı olmasına rağmen Trump’ın bu kararının kabul edilemez olduğunu, bütün Müslümanların birleşerek buna karşı durması gerektiğini söyledi.

ŞANLIURFA

 

Balıklıgöl’deki Dergah Camisi’nde cuma namazını kılan vatandaşlar, ardından Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde ellerindeki çeşitli dövizlerle tekbir getirip ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Yürüyüşten sonra, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Tel Aviv’de yer alan ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı basın açıklamasıyla protesto edildi. Açıklamanın ardından eylemciler, Balıklıgöl’den Haşimiye Meydanı’na kadar yürüdü. Çeşitli sloganların atıldığı yürüyüşte özel harekât polisleri zırhlı araçlarla önlem aldı.

TRABZON

 

15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'ndaki İstenderpaşa Camisi önünde Cuma namazı sonrası toplanan çok sayıda vatandaş ellerindeki ‘Vur vur vur siyonizme vur', ‘Umudun başkenti Kudüs' şeklindeki dövizler eşliğinde tekbir getirerek, Amerika ve İsrail aleyhine slogan attı.

MERSİN

 

Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde bir araya gelen vatandaşlar, ABD ve İsrail’e olan tepkilerini dile getirdiler. Burada konuşan AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Trump’ın hukuksuz açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi.

2

BOLU

 

Bolu’da Kadı Camii’nin önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi. Memur-Sen Bolu Başkanı Ahmet Koçak, yaptığı basın açıklamasında, “Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs’ün hakkıdır. Biz bu iradeyi yansıtmak için burada toplandık. Bunun için meydanlardayız. Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine asla müsaade etmeyiz. ABD ve İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha büyük sorunların kapısını aralayacaktır” dedi.

SAMSUN

 

Samsun’un Atakum ilçesinde, AKP Atakum İlçe Başkanlığı tarafından Cuma Namazı çıkışında bir basın açıklaması düzenlenerek hem ABD'ye hem de İsrail'e tepki gösterildi. Atakum Zirve Camisinde, cuma namazı çıkışında gerçekleştirilen tepki açıklamasına Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AKP Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy ile birlikte STK yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

MUĞLA

 

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak aldığı karar sonrası Muğla'da Cuma namazı çıkışında bir grup Sivil Toplum Kuruluşu ve vatandaşlar tarafından protesto edildi.  Kurşunlu Camii meydanında toplanan STK temsilcileri ve vatandaşlar sloganlar eşliğinde ABD ve İsrail'i kınarken, yapılan açıklamada, “İslâm'ın sesini susturmak, kendi kurguları terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. Kudüs'e yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü Türkiye'nin sonuna kadar arkasındayız. Dünya'daki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyoruz” denildi Toplanan kalabalık açıklamanın ardından Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın okuduğu dua sonrası sessizce dağıldı.

MANİSA

 

Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki tarihi Hatuniye Camiinde kılınan cuma namazı çıkışında yüzlerce Manisalı karara tepki gösterdi. Protesto gösterisi öncesinde Irak asıllı Muhammed isimli bir genç, çuval üzerine mavi boyayla yaptığı İsrail bayrağını yakma istedi grubun ‘şiddet istemiyoruz' demesi üzerine vazgeçti.

DÜZCE

 

Düzce Cedidiye Camisi önünde Cuma namazı sonrası toplanan binlerce vatandaş ellerindeki ‘Vur vur vur siyonizme vur', ‘Umudun başkenti Kudüs' şeklindeki dövizler eşliğinde tekbir getirerek, Amerika ve İsrail aleyhine slogan atarak İstanbul Caddesi boyunca yürüdüler. Yürüyüş sırasında sık sık “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık” sloganları atıldı.

KAHRAMANMARAŞ

 

Kahramanmaraş'taki sivil toplum kuruluşları cuma namazı sonrası Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen protestoya katılan kalabalık, Amerika ve İsrail aleyhinde sloganlar attı. Yapılan basın açıklamasının ardından Kudüs ve Müslümanlar için dualar edildi.

7

MALATYA

 

Cuma namazı sonrası Malatya'da da STK'lar tarafından Soykan parkında basın açıklaması yapıldı. Binlerce Malatyalının katıldığı programda ABD'ye ve İsrail'e karşı sloganlar atıldı.

HATAY

 

Hatay’da, ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma kararına tepki olarak protesto gösterisi düzenlendi.

Antakya Köprübaşı Alanında gerçekleşen İsrail ve ABD karşıtı gösteride dövizler taşıyan vatandaşlar tekbir getirdi.

Yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar sloganlar atarak dağıldı.

KARABÜK

 

Karabük'te STK'lar Cuma çıkışında ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul etmesine tepki gösterdi.

Köprübaşı camiinde Cuma namazı çıkışı, AK Parti İl Başkanı ve STK temsilcilerinin katılımı ile ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını ve İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağı yönünde yaptığı açıklamayı kınadı.

DİYARBAKIR

 

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami’de kılınan Cuma namazının ardından binlerce kişi Kürtçe-Türkçe sloganlarla Kudüs’e destek mesajı verdi. Aralarında AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Cumali Atilla, Hüda-Par yöneticileri ve kentteki İslami sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bulunduğu kalabalık, Cami önünde basın açıklaması yaptı. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Barış Oktay, Kudüs’ün İsrail toprağının olmadığını ve hiç bir zaman olmayacağını dile getirerek, Kudüs, işgal altındaki Filistin’in toprağı olduğunu söyledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesinin büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararı 21’inci yüzyılın en büyük siyasi suçlarından biri olduğun dile getiren Oktay, “Kudüs’ün statüsü ve tapusu tarihle sabittir ti Kudüs İslam’ındır. Trump gibi hadsiz cahiller bu gerçeği değiştiremezler. Eğer bu adımla yapılmak istenen Müslümanların sabrını ve tepkisini ölçmekse, bizler top yekün birer Selahaddin olarak Kudüs’ün özgürlüğü için sefere çıkmaya hazır olduğumuzu buradan bütün haçlılara ilan ediyoruz. Kudüs asla siyasi popülizmine kurban edilecek bir mesele değildir” dedi. Açıklamanın ardından kalabalık, Kürtçe, Türkçe Kudüs’e destek sloganların atmalarıyla açıklama son buldu.

TUNCELİ

 

Tunceli merkezdeki Atatürk Mahallesinde bulunan Yunus Emre Camii’nde Cuma namazının ardından Vali Tuncay Sonel, Ak Parti İl Başkanı Fatih Tek’in de bulunduğu bir grup, ABD’nin Kudüs ile ilgili kararını protesto etti. Ak Parti İl Başkanı Fatih Tek, ABD Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz bir şekilde Kudüs israil’in başkenti olarak tanıdığını söyleyerek, insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunların derinleştirildiğini söyledi. Tek, “Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam’ın haremi izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir” dedi.

8

SİİRT

 

Siirt’te yapılan protesto eyleminde ise, ABD ve İsrail bayrakları ile Donald Trump’un posteri yakıldı. Siirt’te çeşitli sivil toplum kuruluşları Çarşı Cami’sinde kılınan cuma namazının ardından ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını protesto etti. Yaklaşık 2 bin vatandaşın katıldığı eylemde, yoğun güvenlik önlemleri alındı. Basın açıklamasından sonra toplanan kalabalık, Amerika ve İsrail lehine atılan sloganlar eşliğinde, ABD ve İsrail bayrakları ile Donald Trump’un posterlerini yıktılar.

BİNGÖL

 

Bingöl’de, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Cuma namazından sonra Genç Caddesi üzerinde bulunan Saat Kulesi önünde ortak basın açıklaması yaptı. ABD ve İsrail lehine pankartların açıldığı basın açıklamasında Kudüs için destek mesajları verildi. Trafiğe kapatılan cadde basın açıklamasından sonra tekrar trafiğe açıldı.

MARDİN

 

 

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki tarihi Zeynel Abdidin Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından bir araya gelen vatandaşlar, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı. Grup adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Hüda-Par Nusaybin Gençlik Kolları Yöneticisi Rüstem Şayık, “Allah’ın çevresini bereketli ve emin kıldığı mescidi aksa bu gün tarihte hiç olmadığı kadar İsrail ve ABD terörüne maruz kalmaktadır. İsrail ve ABD’nin bu terörü yapmasının sebeplerinden birisi İslam coğrafyasını idare eden rejimlerin İslam mirasına sahip çıkmamasından ve bu terör şebekesinin yaptığı tüm eylemlere sesiz kalmasındandır. Bu sessizlik İslam’ın aziz evlatlarının terör şebekelerine kaymasına ve İsrail’e karşı Kudüs’ün kurtuluşu için vermesi gereken mücadeleyi, maalesef birbirlerine karşı yapmaktadırlar” dedi.

ETİKETLER : KUDÜS İNTİFADASI TÜRKİYEDE BAŞLADI….
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA