HOÇVAN DEMOKRAT SANATÇILAR BİRLİĞİ BEYKOZ’DA KAHVALTIDA FEDERASYONLARLA BULUŞTU…

Hoçvan Demokrat Sanatçılar Birliği, Hoçvan Dernekler Federasyonuna (HOÇ-FED) ve Ardahan Dernekler Federasyonunun (ARDA-FED) da içinde yer aldığı federasyonlara üye dernek başkan ve yönetimlerini Beykoz Kavacıkta bulunan Ala Balık sofrasında nezih bir kahvaltıyla ağırladı.
Bu haber 2017-12-03 11:35:29 eklenmiş ve 1350 kez görüntülenmiştir.

HOÇVAN DEMOKRAT  SANATÇILAR BİRLİĞİ BEYKOZ’DA  KAHVALTIDA  FEDERASYONLARLA BULUŞTU…

 

Hoçvan Demokrat Sanatçılar Birliği, Hoçvan Dernekler Federasyonuna (HOÇ-FED)  ve Ardahan Dernekler Federasyonunun (ARDA-FED) da içinde yer aldığı federasyonlara üye dernek başkan ve yönetimlerini   Beykoz Kavacıkta bulunan Ala Balık sofrasında nezih bir kahvaltıyla ağırladı.

 

Hoç-Fed’e Bağlı dernekler Beykoz bölgesinde bulunan Panig-Korgeli gibi derneklerimizinde içinde yer aldığı dernek  başkan ve yönetimlerinin tümü kahvaltılı toplantıda birbirleriyle buluştular.

 

Hoçvan Demokrat Sanatçılar Birliği Kurucuları Kurbani Sural, Hozan Berwar gibi Kürt ve Türk Halk müziğinin önde gelen  sanatçıları Hoçvan Demokrat Sanatçılar Birliği hakkında görüş ve önerilerini dile getirdiler.

 

1.     ARDAHAN TANITIM GÜNLERİ ETKİNLİĞİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRİLME DE YAPILDI…

Ardahan Hoçvan Demokrat Sanatçılar Birliği toplantısına katılan ARDA-FED başkanı Fakir Yılmaz ve Hoç-Fed Başkanı Latif Yılmaz hem sanatçılarla ilgili hemde Kasım Ayının son haftasında yapılan 1. Ardahan Tanıtım Günleriyle ilgili görüşlerini açıkladılar.

Ardahanlıların 2-3 milyon hemşerimizi birbiriyle buluşturarak tarihi bir başarıya imza attıklarını belirten konuşmacılar, etkinliği gören yabancı şehirlere de demokrasi dersi verdik dediler. İlk defa insanlar Kürdü-Türkü, lazı, çerkezi, azerisi ile herkültürün, rengin kendini dostaça-kardeşçe ifade ettiği bir etkinliğe Ardahanlılarla tanık oldular. Deyim yerindeyse bu demokrasi dersinde herkes küçük dilini yuttu. Serhad bölgesinin nasıl partiler üstü, görüşlerüstü, ötekinin olmadığı bir STK yapılanmasını ortaya çıkardıklarını Arda-Fed  ve Ardahan Federasyon ve STK’larından öğrendiler. Bu anlamda biz Bütün TR’ye, TR STK yapılanmasına da büyük bir ders verdik dediler. Yapılan etkinlikle kitleleri birbiriyle buluşturmada ilk olmasına rağmen Ardahanlıların iller arasında ilk 20’ye girmeside takdire şayan birşarı oldu dediler.

 

Fakir Yılmaz sanatçılar bir çatı altında buluşmasını önemli. Hoç-Fed üyesi dernekler Arda-Fed’e de üye olmalı derken, Latif Yılmaz ise tüzüğümzüde Hoç-Fed Üyesi bir derneğin başka bir federasyona üye olma şansı yok. Daha güçlü bir birliktelik istiyorsak Ardahan Federasyonu, federasyonların da üye olabileceği Ardahan Konfederasyonuna dönüşmelidir dediler.

 

Yılmaz, üye bir derneğimiz Arda-Fed’e üye olacaksa önce genel kurul kararı alır Hoç-F’den çıkar ardından başka bir federasyona üye olabilir. 

 

GÜÇLÜ BİR ARDAHAN İÇİN ARDA-FED ARDAHAN KONFEDERASYONUNA DÖNÜŞMELİDİR…

 

Hoç-Fed Başkanı, Hoçvan Dernek başkanları güçlü birlik bütünlük içinde 1. Ardahan Tanıtım Günleri etkinliğinde ortaya koyduğumuz ruhun daha da ileri bir boyuta gitmesini istiyorsak Arda-Fed diğer Ardahan Federasyonlarıyla birlikte Ardahan Dernekler konfederasyonunu oluşturmalıdır. Hoç-Fed olarak konfederasyona desteğimiz sonuna kadar tam olacaktır.

Hoçvan Dernek Başkanları diğer Ardahan federasyonlarının demokratik teammülleri işleterek kurumsal yönetimlere kavuşmaları, federasyonlarında Arda-Fed’i konfederasyona çevirerek Ardahan bazında STK olayının, olgusunun çatısını ortaya çıkarması gerekmektedir…

 

HOÇVAN DEMOKRAT  SANATÇILAR BİRLİĞİ

Hozan Berwar

Kurbani Sural

Mehmet Morkoç

Dengbej Toso

İsmail Avcı

Giyas Yılmaz

Naim Çelik

Şamil Sural

Tolga Morkoç

Berçem Zelal

 

 Alabalık kahvaltı foto galeri

 

 

ETİKETLER : HOÇVAN DEMOKRAT SANATÇILAR BİRLİĞİ BEYKOZ’DA KAHVALTIDA FEDERASYONLARLA BULUŞTU…
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA