Çıldır FED, Çıldır İçin Toplandı

Osmanlı Döneminde Hoçvan gibi Sancakbeyliği olan Çıldır İlçesi, Çıldır Dernekler Federasyonu 11 üye derneği ile Çıldır’ın en büyük sivil toplum kuruluşu konumunda olan yapılanma ve dernekler arası iletişimi artırma adına toplantı yaptılar.
Bu haber 2017-11-21 13:28:57 eklenmiş ve 1292 kez görüntülenmiştir.

Çıldır FED, Çıldır İçin Toplandı

 

Osmanlı Döneminde Hoçvan gibi Sancakbeyliği olan Çıldır İlçesi, Çıldır Dernekler Federasyonu  11 üye derneği ile Çıldır’ın en büyük sivil toplum kuruluşu konumunda olan yapılanma ve dernekler arası iletişimi artırma adına toplantı yaptılar.

 

Geçtiğimiz hafta 21 derneğin katılımı ile federasyona yeni derneklerin katılımını konuşan Çıldır Fed bu haftada yaklaşık 100 delege ve üye olmayan dernek başkanlarının katılımı ile istişare ve bilgilendirme toplantısı amacıyla Esenyurt’ta bulunan Ardahan Kültür Evinde kahvaltıda buluştu.

 

Kahvaltı sonrası katılımcıların tek tek kendilerini tanıtması ile başlayan toplantı Çıldır Fed Başkanı Kemal Şimşir’in konuşması ile devam etti. Çıldır Medya'nın da takip ettiği toplantıda Kemal Şimşir, "Federasyon dışındaki tüm dernekleri Çıldır FED çatısı altında buluşmaya davet ediyorum, bu manada teşkilatlanma çalışmalarımızı hızlandırarak tüm derneklerimizle yeniden katılım süreci konusunda irtibata geçmeyi planlıyoruz. Burada önemli olan Çıldır’ın birlik ve beraberliği bugün ben varım yarın başkaları bu bayrağı devralacaktır. Yeni bir federasyonuz yapılanma çalışmalarımızı sürdürürken bir takım çalışmaları da beraberinde yapmaya gayret ediyoruz. Kars Ardahan Iğdır tanıtım günlerine katılarak Çıldır’ı temsil ederek birçok misafirimizi ağırlama imkânına sahip olduk. Yine Kış festivaline katılım sağladık. Âşık Şenlik Futbol Turnuvası’nı 10.kez düzenledik. Yazın yapılan 16.Uluslararası Çıldır Göl Festivali katılım sağlayarak 1000 den fazla hemşerimize ikramda bulunduk. Bu yıl yapılacak kış festivali içinde talep doğrultusunda otobüslerle Çıldır’a gitmeyi planlıyoruz. Yine önemli olarak gördüğümüz bir konuda Çıldır esnaf ve işadamları ile ilgili bir çatı oluşturmayı planlıyoruz. Bu yıl Çıldır’a gittiğim de özellikle Çıldır Gölü’nün kirlenmesi ve çekilmesi hususunda önemli şikâyetler duydum ve gerçekten gölde önemli değişimler ve çekilmeler söz konusu ilerleyen süreçte bu konuyla ilgili olarak da hem akademik ve stklar düzeyinde çalışmalar yapmak amacındayız. Son olarak samimi ve gönülden hedeflerle bu yapıyı daha da güçlendirmek zorundayız. Ben uzun süre bu koltuğu meşgul etmek istemiyorum ve görev sürem dolduğunda bayrağı devretmekten çekinmeyeceğim. Alla birlik ve beraberliğimizi bozmasın hepinize buraya gelip davetimize icabet ettiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

 

Aşağıcanbaz Dernek Başkanı İbrahim Hündür ise, "Tüm Çıldır derneklerinin Çıldır FED'e katılması gerekiyor. Köy ve merkez derneklerinin daha güçlü bir Çıldır oluşumu adına bu yapı içinde yer alması önemli bir durum. Sadece belli başlı etkinliklerde yanınızdayız demek yerine tamamen bu işin içinde olup Çıldır için daha güçlü hareket etmeli ve çalışmalıyız. Çıldır Federasyonu bir yol almak istiyor ve Çıldır Federasyonunun ve başkanının gittiği her yerde fazlasıyla itibar göreceği bir yapı oluşturmalıyız. Bunun içinde başta derneklerimize ve sonrasında ise federasyon yönetim kuruluna iş düşüyor. Çıldır FED festival vs. gibi organizasyonlara organizatör olarak katılıp Çıldır’ın sorunlarına yönelik ve gurbette bulunan Çıldırlılar içinde çalışmalar yapmalıdır. Ayrıca kültürümüzü korumak adına da hepimize önemli görevler düşüyor. Tüm derneklerinin katılımıyla yönetim kurulu içinde de revizeler yapılarak daha güçlü hareket etmeliyiz" dedi.

 

Ardından söz alan Yukarıcanbaz Köyü ve Çıldır Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Adem Kemer, "Öncelikle bu tür toplantıların çok önemli olduğunu düşünüyorum, bu tür toplantıları daha sık sık yaparak birbirimiz arasındaki iletişimi irtibatı daha da güçlendirmeliyiz. Bu sayede federasyonumuz içinde önemli değerler olduğunu görme şansına sahip olup çalışmalarımızda destek olacak kişilere ulaşabiliriz. Bunun yanı sıra federasyona bakış açımızı dernek düzeyinden yukarı çekmeli vizyonumuzu değiştirmeliyiz, burası dernekten çok öte bir yapı Çıldır’ın en büyük sivil toplum örgütü bu açıdan bakarsak daha iyi anlayabiliriz. Burada bulunan en genç üyelerden biri olarak şunu da ifade etmeliyim derneklerimizin ve federasyonumuzun geleceği adına gençleri bu işin içine çekmek zorundayız. Son olarak gönülden bu işler içinde olmalı ve federasyonumuz bünyesinde komisyonlar kurmalıyız, hukuk komisyonu, eğitim komisyonu, sağlık komisyonu, esnaf ve iş adamları komisyonu, sanatçılar komisyonu vs. gibi bu şekilde Çıldır ve Çıldırlılar adına daha sağlık verimli çalışmalar yapabiliriz. Bunun içinde daha fazla iletişim halinde olmalıyız" dedi.

 

 Çıldır Kültür Derneği Başkanı İsa Yucak; Çıldır benim için ayrı bir sevda farklı alanlarda farklı stklar içinde yer alıyorum ama Çıldır denince benim için akan sular durur bu yüzden adına birlik ve beraberlikten yanayız. Çıldır Kültür Derneği olarak bizlerde federasyona katılım süreci için çalışmalara başlayacağız. Bu tür toplantıları gayet verimli buluyorum. Yine işadamları ile ilgili çalışmalara destek olmaya gayret göstereceğim. Ayrıca Çıldır merkez dernekleri olarak da bir araya gelip konuşmaya da hazırız’’ dedi.

 

Çıldırlılar Derneği Başkanı Ergün Aslan; Uzun yıllardır Esenyurt’ta ikamet ediyoruz ve Çıldırlılar olarak birlik ve beraberlik içinde kalmaya çalışıyoruz. Önemli ölçüde bir topluluğa sahip olmamıza rağmen Çıldırlı 1 tane meclis üyesi, başkan yardımcısı vs. temsilcimiz bulunmuyor. Sebebi ise böl parçala yönet mantığına kurban gitmemiz, bu yüzden bir olmak zorundayız. Diğer merkez Çıldır Kültür Derneğimiz ile de bir araya gelerek istişare etme noktasında hemfikiriz. Ortak çatı altında daha güçlü olmalı ve gücümüzü hissettirmeliyiz. ‘’ dedi 

 

Eski Beyrehatun Derneği Başkanı Nazif Özdemir; ‘’ Çıldır’ın ortak çatı altında hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak farklı iki konuya değindi. Çıldır da önemli bir göç olduğunun ve nüfusunun giderek azaldığını dile getiren Özdemir bunu durdurmanın başlıca yolu iş alanları imkanları oluşturmaktan geçtiğini söyledi. Federasyon olarak ilçemizde açılan Çıldır Aktaş Kapısı avantajını iyi değerlendirerek işadamları ve esnaflarımızla bu konuda neler yapabiliriz bunları da ayrıntılı bir şekilde ele almalıyız. Bu iş imkânlarının olmaması köydeki gençlerinde büyük şehirlere göçmesine köyde kalanların ise evlilik anlamında sıkıntılar yaşamasına sebep olduğunu görüyoruz. Köyde yaşları ilerlemesine rağmen evlenemeyen kişilerle konuştuğumuzda köyde bulunan kızların şehirde yaşamak istediğini bu nedenle köyde kalanların evlenme yaşınında giderek arttığını belirttiklerini ifade etti. Bu göç sebebiyle boş kalan mera alanlarının yeni kanunla birlikte başka illere devlet tarafından kiralanması durumu ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.

 

Diğer delege ve başkanlarınında konuşmalarının ortak söylemi siyasi çıkarları düşünceleri bir kenara bırakarak Çıldır için güçlü bir yapı altında birleşmeli ve güçlü hareket ederek faydalı çalışmalar yapılması gerektiği yönündeydi.

ETİKETLER : Çıldır FED Çıldır İçin Toplandı
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA