IĞDIRLILAR, IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONU İÇİN KAHVALTIDA BULUŞTULAR…

KAİ dernekçiliği üzerine Ekim Ayında ARDA-FED’de yapılan toplantının ardından Kasım Ay’ında da Güngören Iğdırlılar derneğinde Iğdır'ın Federasyonlaşmasıyla ilgili toplantı Kahvaltılı yapıldı.
Bu haber 2017-11-21 13:11:06 eklenmiş ve 886 kez görüntülenmiştir.

IĞDIRLILAR, IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONU İÇİN KAHVALTIDA BULUŞTULAR…

 

Yıllardır bölgemizi, bölge dernekçiliğimizi esir alan kai oluşumları son dönemlerini yaşarken,  İstanbul Iğdır derneklerininde “kai adlı oluşumları tanımyoruz”  yönündeki açıklamalarının  (KAİ KOMEDİSİNE BİR DARBE DE IĞDIRLILARDAN…) şeklinde haberleştirmiştik.

 

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDA-FED) bir taraftan bu Kasım Ay’ının 23-24-25. de  Maltepe Etkinlik alanında yapılacak Ardahan tanıtım günlerine hazırlık yaparken diğer yandan kai-kaifed-kaivakıf , kaisat… gibi oluşumlara son vermek için yoğun bir tempo ile aralıksız çalışmalarını sürdürmeye  devam etti.

 

KAİ dernekçiliği üzerine Ekim Ayında ARDA-FED’de yapılan toplantının ardından Kasım Ay’ında da Güngören Iğdırlılar  derneğinde Iğdır’ın Federasyonlaşmasıyla ilgili toplantı Kahvaltılı yapıldı.

 

Yapılan toplantıda ARDA-FED başkanı Fakir Yılmaz, Güngören Iğdırlılar Dernek Başkanı Öztürk Altıntaş, Kağıthane Iğdırlılar Dernek Başkanı Mehmet Sakık, Kazlı Kışlak Köyü Dernek Bşk. Devlet Gülen, Sefaköy Dernek Bşk Yrd. Tahir Ağca, ARDA-FED Örgütlenmeden Sourumlu Bşk. Yrd. Özcan Düğmeci, Doğu Medya İmtiyaz Sahibi Yusuf Yasin Sit ve diğer katılımcılar sırayla söz alarak Iğdırlıların federasyonlaşmasıyla ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler.

 

Adeta toplantının sonuç bildirgesi anlamına gelen “Kai oluşumlarını tanımama ve Iğdırın Fedryonlaşma çalışmalarına hız verme”  kararı alındı.

 

 IĞDIRLILAR FEDEYONLAŞMA FOTO GALERİ TIKLAYINIZ...

 

2010 Yılında ARDA-FED’in kurulmasıyla real anlamda hükmünü yitiren kai oluşumlarının ki bu konuyu o yıllarda bir gazeteci olarak biz isledik. Ve hedef tahtasına oturtulduk ama Serhat Sivil Toplum, Toplumsal alan, STK-İş-Siyaset-Sanat  dünyasına kai olusumlarının verdiği zararlar giderek tüm çıplaklığıyla anlaşılmaya başlanırken, Ardahan’ın Federasyonlaşarak kai dışına çıkması ardından Iğdır’ın da federasyonlaşma için adım atması can çekişen kai oluşumlarının sonunu getirmeye başladığı gibi bilimsel anlamda ne kadar haklı olduğumuzu da ortaya koydu.

 

Iğdırın kısa zamanda bu yönlü büyük bir mesafe kayd etmesi mütevaziliği, güzel ahlakı, örnek kişiliği ile toplumsal alana duyarlılığı ile öne çıkan Güngören Iğdırlılar Dernek Başkanı Öztürk Altıntaş, Kağıthane Iğdırlılar Dernek Başkanı Mehmet Sakık, Arda-Fed örgütlenmeden sorumlu bşk yrd. Ve Morofka Dernek başkanı Özcan Düğmecinin büyük bir rolu oldu.

 

İSTANBUL IĞDIRLILAR GÜNGÖREN KÜLTÜR ve DAYANIŞMA DERNEĞİ

ADRES-İLETİŞİM TIKLAYINIZ...

ETİKETLER : IĞDIRLILAR IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONU İÇİN KAHVALTIDA BULUŞTULAR…
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA