Türkmen parlamenter: Kerkük, Kürdistan kentidir...

Türkmen parlamenter, Küresel katillerin yüzyıl önce Kürdistanı parçalara bölmeleri yetmediği gibi, Kürdistanı şehir-şehir, kanton- kanton bölüp bütün kaynaklarını sömürmek için oyun üstüne oyun oynuyorlar bu çirkef duruma karşı olduklarını söylediler.
Bu haber 2017-11-13 02:43:06 eklenmiş ve 745 kez görüntülenmiştir.

Türkmen parlamenter: Kerkük, Kürdistan kentidir...

 

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Türkmen parlamenter Muna Kahveci, Kerkük’ün ayrı bir bölge olması küresel kapitalin bir oyunudur. Küresel katiller Osmanlının yıkımının ardından, yüzyıl önce Kürdistanı parçalara bölmeleri yetmediği gibi, Kürdistanı şehir-şehir, kanton- kanton bölüp bütün kaynaklarını sömürmek için oyun üstüne oyun oynuyorlar bu çirkef duruma  karşı olduklarını söylediler.

 

Türkmen Cephesi ise TR ve İranın bölge gerçekliğine göre politika geliştirmelerini istediler.  TR, İran, Suriye, Irak'ın sahte suni sınırlara sahip olduğunu belirten cephe bu sahte -suni sınırların dış işgal ve operasyonlara yüzyıldır zemin hazırladığını, bu anlamda bu sahtekarlığın kaldırılıp bölge genelinde yeniden bir siyasal yapılanmaya gidilmesi gerekmektedir görüşünü dile getirdiler... 

 

BasNews’e konuşan Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Türkmen Referandum Partisi Parlamenteri Muna Kahveci, Türkmenlerin Kerkük’ün ayrı bir statüye sahip olmasına karşı olduğunu ve Kerkük’ün Kürdistan’ın bir kenti olduğunu söyledi.

 

 

Kerkük’teki bazı Türkmen partilerinin Kerkük’ü ayrı bir statüye kavuşturma girişimibib tüm Türkmenlerin görüşü olmadığınu belirten Muna Kahveci,  Türkmen partilerinden Peşmerge’ye karşıt olmaktan vazgeçmelerini istedi. Muna Kahveci, “Peşmerge, Kerkük halkını koruyan tek güçtü” dedi.

ETİKETLER : Türkmen parlamenter Muna Kahveci Kerkük Kürdistan kentidir.
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA