TÜRKİYE ve KÜRDİSTANA ÇİFTE DARBE...

Prof. Dr. Ümit Yazıcıoğlu, Kürt milleti kaybetmedi ama yanıldı , derken Kürdistanda darbe yapılırken, Türkiye de ise ekonomik darbe yapılarak Kürtler ve Türkler Ortadoğuda birlikte çökertilmeye çalışılıyorlar.
Bu haber 2017-10-28 22:40:55 eklenmiş ve 1035 kez görüntülenmiştir.

TÜRKİYE ve KÜRDİSTANA ÇİFTE DARBE...

 

Prof. Dr. Ümit Yazıcıoğlu, Kürt milleti kaybetmedi ama yanıldı , derken Kürdistanda darbe yapılırken, Türkiye de ise ekonomik darbe yapılarak Kürtler ve Türkler Ortadoğuda birlikte çökertilmeye çalışılıyorlar.

 

Kürtler ve Türkler son iki yüzyıldır, içine düştükleri hatalar ve  içlerindeki hainlerden dolayı hep kaybediyorlar. İki halkın kaderi birbirine bağlıdır. Bu kör noktalar  acilen çözüme kavuşturmaları gereken noktalar.. .

 

Ama bu yenilgiler halkları çelikleştiriyor. Emperyalistler sonsuza dek zafer kazanamayacaklarına göre çok ağır yenilgiler alarak çekileceklerdir... Türklerin ve Kürtlerin vereceği en önemli savaş küresel katil-soykrımıcı firmaları dünya genelinde markaja alma. Bu firmalrı tüm dünyada deşifre etme. BM'de Kürdistanla ilgili yapılan toplantıda bir İnfgiliz firmasının açıkça JKürt halkına nasıl düşman olduğunu, Kürt halkının hakları cümlesine dahi tahammül etmediğini bütün dünya basını işledi. Kürtler ve Türkler bu katilleri markaja almadıkça bunlar hep çökertme yok etme işgal oyunlarını sürdüreceklerdir.

 

Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Türkiye dahil tüm bölge ülkelerinin yanı sıra ABD’nin karşı çıktığı bağımsızlık referandumunun sonuçlarını askıya aldı. Fakat  bu yaklaşıma nazaran ne IQ, ne IR ve ne de TR'i Barzani'nin referandumu dondurma kararını yeterli görmüyor, taktik olarak değerlendiriyorlar. Kürt milleti yanıldı, ama kaybetmedi!

EDİTÖR

 

Kürt milleti kaybetmedi ama yanıldı:

Makale: Prof. Dr. Ümit Yazıcıoğlu / ZERnews

 

Kürtlerin  duygusal olmaması gerekiyor. 50 milyon kürt varsa bunlar adına karar vermek için ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Kürtlük partilerle sınırlandırılacak mesele değildir. Ulusal kararlar partiler üstü karar olmalı. Herhangi bir partinin tekelinde olmamalı. Ortadoğu'da artık Kürtlerin bir an önce bu gerçeği görerek, kabullenmesi gerekiyor.

 

Referandum süreci ve yansımaları akademik-bilimsel olarak araştırılırken bir dostun tavsiyesini niçin ciddiye almadın sorularınada objektif olarak cevap bulmak gerek.

 

Ortadoğu'da Kürdistanın bağımsızlık ilan edebilmesi için onu paylaşan devletlerden birinin izlediği Kürt politikasından vazgeçmesi gerekir. KBY'inin bağımsızlık ilan edebilmesi için Kürdistanı paylaşan devletlerden en az birinin Kürtlerin millet-devlet olma hakkını tanıması gerekir.  Ayrıca Ortadoğu'da Kürdistanın bağımsız olabilmesi için onu paylaşan devletlere rağmen Kürdistanın denizle irtibatlandırılmasının sağlanması gerek. Bunların yerine getirilmemesi nedeniyle Kürdistanın bağımsızlığının ilan edilebilmesi oldukça zordur.

 

Değerli Başkan Mesut Barzani'ye bu ana kadar danışmanlık yapanlar bu gerçekleri görmedikleri için hem kendiler yanıldılar ve hemde Barzani'yi yanıltılar ve hemde aziz Kürt milletini yanıltılar.

 

Değerli Başkan Mesut Barzani’niyi açık açık savunuyorum, Kerkük’de Kürtlerin kaybettiği bir şeyde yoktur,  fakat YNK Politbüro Üyesi Mela Baxtiyar’ında belirttiği gibi “Kerkük’e yapılan saldırı yürekleri dağlayan tarihsel bir olaydır. Bağdat’la anlaşarak Kürdistanı düşmana peşkeş çeken ihanetçiler  yargılanmalıdır, çünkü mensup oldukları aile çıkarlarını öne çıkararak Kürdistanı düşmana peşkeş çektiler, aziz Kürt milletine ve Başkan Mesut Barzani’niye ihanettiler, elbette bir gün bunun hesabını vermeliler, çünkü bu  ruh hastaları  Kürdistan tarihine kara bir leke bıraktılar!

 

Eleştiriye gerek yok diyorum ama bu konuda henüz yazacağım şeyler bitmedi aslında, çiçek 2019 Newrozun'da açacaktı. Mübarek Bayrağın, Parlamenton, Bütçen, Ordun, Polisin var, kendi dilinde eğitimin var, Bağdat’ta ve yurtdışında temsilciliğin var, milyarlarca dolar gelirin var, hudutları kontrolün var, bölgene Iraklılar dâhil kimin girip kimin çıkacağına kararın var, kıssadan hisse devlet içinde devletin var. Neden aceleci davrandın?

 

Emperyalist üst aklın Ankara-Erbil ilişkilerini bozmak Türkiye ile Kürdistan’ı karşı karşıya getirmek icin kurduğu büyük  kumpasın içine niçin düştün? 16 yıldır, bir silah fabrikası oluşturamandın. Zorunlu askerlik sistemi ile toplumu politize edemedin. İki ayrı askeri örgütlenme çift başlılık  şimdiki sonuçları beraberinde getirdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan “niye bizimle görüşmediler” diyor, Kürdistanlı yetkililer iki ay boyunca “görüşmek istedik ama çok yoğun deyip görüştürmediler” diyor.

 

Bu çerçevede bölgedeki hadiseleri değerlendirdiğimizde şunu sorabiliriz. Tüm bunların varlığına rağmen neden referandum ile ilk seni yakacak olan kriz ateşini yaktın? Zira Irak devletinde sahip olduğun hakların zerresi İran’da, Türkiye’de, Suriye’de mevcut değilken sen niçin bu yolu benimsedin, niçin aceleci davrandın? Diye sorabiliriz.

 

Erbil, Ankara ve Erdoğan ile iyi ilişkilerinin kurbanı olmadı ama aceleci davarandı, çiçek 2019 Newrozun'da açacaktı. Yürütülmekte olan bir işin tam ortasında, işi tehlikeye düşürebilecek bir yöntem, bir araç-gereç değişikliği girişiminden siyasette kaçınılmalıdır.

 

Türkiye ile ilişkilerin güçlenmesi için Kürtlerin ve Türklerin çaba göstermesi gerekiyor. Türk-Kürt işbirliği bu kadar kolay çökmemeli. Türkiye ve Kürdistan krizi aşmak icin Ankara ile Erbil arasında diyalog kapılarını derhal acmalılar. Değerli Başkan Mesud Barzani’nin diyalog çağrısına Türkiye olumlu yanıt vermeli.

 

Abadi’i emperyalistlere Kerkük petrolünden pay verdi.  Aynı gün emperyalistler Türkiye'de Ekonomik kriz için düğmeye bastı. Türkiyeye karşı “Sistematik bir saldırı” başlattı. Amaç belli Türkiyeyi  istikrarsızlaştırmak.

 

Günümüzde genel olarak emperyalist devletlerin dünyayı yönetecek askeri, ahlaki, ekonomik ve siyasi kapasitesinin olmadığı ortaya çıkmıştır. Fakat emperyalizmin Kürtlere ilgisi Rusya ile Ortadoğu siyasi ve ekonomik çekişmelerinin  yansıması, bazen de bölge ülkelerine yönelik politikalarının bir  parçasıdır.

 

Sözün kısası; emperyalist devletler Kürtleri sattılar. Bir başka deyişle, ABD Kürtler'i 1975'deki  Cezayir  anlaşmasıyla birlikte  gözden çıkartı. Ayni hadise 16.10.2017'de tekrar tekrarlandı. ABD ye, AB’ye güvenen Kürtlerin bağımsızlık istekleri hayal oldu, fırsatı kaçırdılar, Kürtlerin bağımsızlık umut maalesef şimdilik yok oldu, büyük bir ulusun kaderi ile oynandı.

 

Emperyalizm Ortadoğu'da bölgesel bir savaş çıkarmak icin  Kerkük'ün terörist Haşdi Şabi, İran ve Irak tarafından  işgaline izin vermiştir. Ama bu plan aslında emperyalistlerce Ortadoğu'da İran-Suudi Arabistan savaşı olarak planlanmıştır.

 

 

Ortadoğu’yu savaştan savaşa taşıyıp sömüren emperyalistler her zaman oynadıkları siyasi oyunu kazanamazlar. Kürdistan'da yenilgi yenilgi büyüyen bir Zafer’de vardır.  “Mevlâ görelim neyler. Neylerse güzel eyler.”

ETİKETLER : TÜRKİYE ve KÜRDİSTANA ÇİFTE DARBE...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA