İST. AV YAKASI ARDAHANLILAR YENİ YÖNETİMİ İLK YK TOPLANTISINI YAPTILAR

Geçen hafta "İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Derneği Olağan Genel Kurullarını Dernek Merkezlerinde yaptılar" haberi ile genel kurulunu duyurduğumuz İstanbul Avrupa yakası Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (İst. Av. Yk. Ar-Der) bu hafta da toplanarak ilk YK toplantılarını yaptılar.
Bu haber 2017-10-26 11:05:30 eklenmiş ve 961 kez görüntülenmiştir.

İST. AV YAKASI ARDAHANLILAR YENİ YÖNETİMİ İLK YK TOPLANTISINI YAPTILAR

 

Geçen hafta  "İstanbul  Avrupa Yakası Ardahanlılar Derneği Olağan Genel Kurullarını Dernek Merkezlerinde yaptılar"  haberi ile genel kurulunu duyurduğumuz İstanbul Avrupa yakası Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği  (İst. Av. Yk.  Ar-Der) bu hafta da toplanarak ilk YK toplantılarını yaptılar.

 

İLK YK TOPLANTISI YEMEKLİ YAPILDI

 

Kongrede yeni başkan seçilen Akın Bozkayanın başkanlığında toplanan İst. Av. Yk.  Ar-Der yönetim kurulu üyeleri dernek merkezinde yemekli toplantıda bir araya geldiler. Sarıkamışlı halk müziği sanatçısı Kervasaray Müzik'in sahiplerinden Cemal Fırat, YK da yer alan Nedim Arslan ve yine YK'da yer alan ozan Durmuş Altıntaş toplantıya geçilmeden önce harika bir müzik ziyafeti çekip kültürümüzü yaşattılar.

 

Toplantıda yk üyeleri  birbirleriyle tanışma, dernek hakkında, derneğin icraatları, projeleri, hedefleri; Ardahan ve bölge dernekçiliği hakında görüş alış-verişinde bulundular.

 

Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy gibi birbirine yakın ilçelerin köy, ilçe derneklerini de bünyesine katan  kapsam alanını büyüten  İst. Av. Yk.  Ar-Der İstanbul genelinde en güçlü Ardahan il derneklerinden biri olmayı başrdığı gibi, bulunduğu bölgede Ardahan derneklerini bir çatı altında da toparlayarak önemli bir örnek ortaya koydu.

 

YK Toplantısında önümüzdeki haftadan itibaren Sultangazi ilçesi başta olmak üzere Kamu, Yerel yönetim, bürokrasi Siyaset ve STK temsilcilerine ziyaretler karara bağlanırken, İstanbul genelinde de Ardahan Lobiciliğinin oturması yönünde gerkenlerin yapılacağı karara bağlandı.

 

Başkan Bozkaya ve YK üyeleri toplntıda önemli belirlemelrde bulundular. İstanbul genelinde de sorunların masaya yatırıldığı YK toplantısında güçlü bir Ardahan lobiciliği, hemşeri camiamızın hak-hukukunun korunması  gibi konularda il genelinde Ardahan Derneklerinin, federasyonlarının Ardahan Lobiciliği anlamında birlikte hareket edebilmeleri, Ardahan STK yapılanmsının çatı örgütü olan Ardahan Dernekler Federasyonunun güçlendirilmesi konusunda da ne gerekiyorsa yapılacağını, Kasım Ay'ında Ardafed'in Maltepede yapacağı Ardahan Tanıtım Günlerinin Ardahan açısından bir ilk olduğunu,  katılım ve katkıyı en üst düzeyde sağlayacaklarını ifade ettiler.

 

Artık bölgemizde, diğer bölgelerde dernekçilik alanında tek başına hareket eden, toplumu, toplumsal alanı pazarlayan, düşüren proje dernekçiliğin tarih olduğunu, her alanda belirleyici bir güce dönüşen STK dönemine geçildiğini belirttiler. 

 

BOZKAYA YÖNETİME, YÖNETİMDE YER ALAN DERNEK BAŞKAN ve YÖNETİMLERİNE  TEŞEKKÜR ETDİ...

 

Yönetim kurulu toplantısının ardından Başkan Bozkaya, güçlü bir Ardahan lobiciliği, İst. Av. Yk.  Ar-Derneğinin de güçlü bir yönetime kavuşması açısından büyük bir efor harcayan, yönetim kurulunda yer alarak dernekçilik alanında ilklere imza atan bütün yk üyelerine, Senemoğlu Başkanı Yılmaz Yeni ve Yönetimine, Sürgiden (Xeve) başkanı Yarcan Tan ve Yönetimine, Esenyurt, Arnavut köy merkezli Meşedibi (Morofka) dernek başkanı Özcan Düğmeci'ye,  Çıldır Övündü Köyü Dernek Başkanı Şentürk Şamdanlıya, Göle Çakıldere Köyü Dernek Bşk. Baran Çelik ve Yönetimine, İstanbul Avrupa yakasında dernekçiliğe önemli katkı ve katılımları olan Eyüp Karslılar Dernek başkanı İsrafil Aslanoğluna, yeni yönetime seçilen bütün YK üyelerine; derneğin kurucu bşk. Mustafa Darboğaz, dernek başkanlığını yapan yeni yönertimde yer alan Yavuz Uzunkaya, Nurettin Çukurçayır ve Suat Korkmaz'a  ayrı ayrı teşekkür etdi.

 

Bozkaya,  yönetimde yer alan Doğu Medya İmt. Sahibi Yusuf Yasin Sit'i yeni yönetime hem tanıttı hem onure etdi Bozkaya,

 

 "2000'li yıllardan beri Ardahan ve bölge dernekçiliğinin oturması için fikir , proje üreten, ürettiklerini alanda birebir çalışması koşmasıyla pratiğe döken, lafla icraat yapamayan  olağanüstü bir kişilik SİT. Sadece Ardahan ve bölgemiz değil dernekçilik alanında Türkiye'nin kurtuluşu yereldedir, Türkiye'nin 7 bölgesinde 7 büyük konfederasyon ortaya çıkmalıdır fikirleriyle de ülke STK yapılanmasına en büyük katkıyı yapan, stratejik anlamda ortaya  çıkan bölge derneklerinin kurulmasında en büyük rolu oynayan hemşerilerimizden. 2010 yılında Ardahan Federasyonunun kurulmasıyla kai dernekçiliğinin miadını doldurduğunu, kars ve ığdırın da Ardahan gibi kendi federasyonlarını kurmaları gerektiği fikrini... bilimsel olarak ortaya koyan  hemşerimizdir, kendisine bu olağanüstü çabasından, toplumsal alana yaptığı katkılarından  dolayı kutluyor, yönetimimizde de yer aldığı için teşekkür ediyoruz" dediler... 

 

İstanbul Avrupa yakası Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği 

FOTO GALERİ- YK LİSTESİ TIKLAYINIZ...

 

 

ETİKETLER : İST. AV YAKASI ARDAHANLILAR YENİ YÖNETİMİ İLK YK TOPLANTISINI YAPTILAR
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA