HAK-PAR KONGRESİNDE KÜRDİSTAN KONUŞULDU...

Doğu Medya-Ankara- Ankara'da gerçekleşen Hak-Par 7. Olağan Genel Kongresinde Kürdistan ve Kürdistan'daki son gelişmeler konuşuldu. Polis Kürdistan Bayrağının açılmasına izin vermeyerek müdahale etdi.
Bu haber 2017-10-24 05:13:20 eklenmiş ve 1201 kez görüntülenmiştir.

HAK-PAR KONGRESİNDE KÜRDİSTAN KONUŞULDU...

 

Doğu Medya-Ankara- Ankara'da gerçekleşen Hak-Par 7. Olağan Genel Kongresinde Kürdistan ve Kürdistan'daki son gelişmeler konuşuldu. Polis Kürdistan Bayrağının açılmasına izin vermeyerek müdahale etdi.

 

Konuşmacılar, bölge devletlerinin Yüzyıllardır Kürtler ve Kürdistan konusunda izledikleri politikalar neticesinde Kürdistan'ı bir bütün olarak İsraile ve derin Amerikaya peşkeş çektiklerini, Kürdistan'ı, İslam coğrafyasını Küresel Emperyalist güçlere-siyonist İsraile peşkeş çekmek için ne gerekiyorsa onu yapmaktadırlar...

 

Yüzyıl önce nasıl bu coğrafyalarda Çarlık, Osmanlı vb. aileler yok edildiyse Kürtlerin toparlanmaması, Kürdistanın derin ABD ve İsrailin kullanımına açık bir sömürge ve işgal adası olması içinde Barzani ailesine saldırıya geçtiler, bölge devletleri Kürtlerin haklarını verme, Kürtler arasında ve kendi aralarında suni sahte sınırları kaldırıp bölgede yeniden bir siyasal yapıya gitme gibi stratejik açıkları kapatacaklarına  TR, İran ve Uyduruk Irak rejmi izledikleri politikalarla siyonist israil ve derin abdnin Kürdistanı bşatan başa işgal etmesi için,  bu işgal için ne gerekiyorsa onu yapmaktadırlar denildi...

 

HAK-PAR - Hak ve Özgürlükler Partisi’nin (HAK-PAR) 7’nci Olağan Genel Kongresi’nde Refik Karakoç yeniden başkan seçildi.

 

Türkiye’de yasal sebeplerden ötürü Ankara’da düzenlenen kongreye polis Kürdistan Bayrağı'nın asılmasına izin vermedi.

 

HAK-PAR Genel Başkanı Refik Karakoç, "Yasalardan dolayı 2 yılda bir mecburen kongre düzenliyoruz" dedi.

 

Bu arada, kongrede Kürdistan Bayrağı taşıyan 2 HAK-PAR üyesi gözaltına alındı. Kongreye katılan siyasetçilerin ana konusu Kerkük ve Kürdistan Bölgesi'nde yaşanan son gelişmeler oldu.

 

Kürt siyasetçii şair ve yazar Kemal Burkay, kongrede yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

 

"Ne yazık ki içeriden ihanet yapıldı. Bu da geçer. Halk her şeyi görecektir. Utanç içinde kendilerini görecekler. Eminim ki Kürtler Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani başkanlığında başaracaklar. Mesud Barzani’yi çok iyi tanıyorum ve ona güveniyorum."

 

Kürt siyasetçi Reşit Deli ise, "Kürdistan Bölgesi'nde yaşananlardan dolayı polis partinin kongresinde sorun çıkartıyor. Umarım diğer Kürt partileri de Kürdistan Bölgesi'nden söz ederler" dedi.

 

HAK-PAR’ın 7’nci Genel Kongresi’nde Refik Karakoç tekrar parti başkanı olarak seçildi.

 

 

Partinin meclis asil üyesi 45, parti meclis yedek üyesi 15, disiplin kurulu asil üyesi 7, disiplin kurulu yedek üyesi ise 3 kişiden oluşuyor. 

ETİKETLER : HAK-PAR KONGRESİNDE KÜRDİSTAN KONUŞULDU...
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA