KAMU ARAZİLERİ, KAMU BÖYLE SOYULDU- BÖYLE SOYULUYOR...

"Kamu arazileri önce ihale yöntemiyle satılıyor sonra da imar izni verilerek değeri arttırılıyor". Bu yöntemle İstanbul başta olmak üzere ülke soyguna uğratıldı.
Bu haber 2017-10-23 06:24:02 eklenmiş ve 1003 kez görüntülenmiştir.

KAMU ARAZİLERİ,  KAMU BÖYLE SOYULDU- BÖYLE SOYULUYOR...

 

ÖNCE TARLAYDI, ORMANDI, TARIM ARAZİSİ, SU HAVZASIYDI... SONRA İHALEYE ÇIKARILDI... SONRA ARSA YAPILDI, SONRA İMARA AÇILDI ve ÜLKE BÖYLE SOYULDU...

 

"Kamu arazileri önce ihale yöntemiyle satılıyor sonra da imar izni verilerek değeri arttırılıyor". Bu yöntemle İstanbul başta olmak üzere ülke soyguna uğratıldı. Son 20 yıldır İhaleyi verenler, alanlar, ülkenin, şehirlerin ekolojik dengesiyle oynayanlar, ülkeyi rant cehennemine çevirenler tesbit edilip bu ülkeye verdikleri zarar tazmin edilmelidir...

 

2000'li yıllara kadar ceberut-diktatör-cunta devlet yapılanması dolayısıyla  vatandaş bu konuda bir soru bile soramıyordu. Ülke yerli ve yabancı ihanet şebeklerine sorgusuz sualsiz peşkeş çekiliyordu. Kamu arazileri, malları, bankaları ihanetçi cuntacılar, derin işgalci siyonist baronlar tarafından sorgusuz sualsiz talan edilyordu.  2000'lerden sonra ise hırsız namussuzlar Ak Partili ayağı ile rant imparatorlukları  kurdular...

 

Sayıştay'ın 2014 yılı Denetim Raporu, kamu arazilerinin nasıl peşkeş çekildiğini gözler önüne serdi. Rapora göre, imar izni bulunmayan kamu arazileri çok düşük bir fiyatla yandaşlara satıldı. Satışın ardından arazilere imar izni verildi. Böylece devlet hazinesine girmesi gereken para yandaşların cebinde kalmış oldu.

 

"Kamu arazileri önce ihale yöntemiyle satılıyor sonra da imar izni verilerek değeri arttırılıyor" 

 

 Sayıştay, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 2014 Denetim Raporu'nu tamamladı. Raporda imar rantının nasıl yapıldığı madde madde anlatıldı.

 

Sayıştay raporuna göre, kamuya ait araziler ihale yöntemiyle satışa çıkarıldı. Düşük bir fiyatla yapılan satış sonrası arazilere imar izni verildi.

 

Bu yöntemle düşük bir fiyatla yandaşlara verilen arazilerin değeri arttırılmış oldu.

 

Sayıştaş bu tespitine ilişkin örneklere de yer verdi. Bunlardan biri Antalya'da satışa çıkarılan bir kamu arazisi.

 

Rapora göre 237 bin 679 metrekarelik bir arazi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldı. Arazi 5 milyon liraya satıldı. Satıştan hemen sonra da Encümen kararı ile İmar izni verildi.

 

Satıştan sonra verilen imar izni arazinin değerini katladı.

 

 

Sayıştay arazinin satışıyla ilgili Özelleştirme İdaresi Başkanlığın'a "kamu zarararını" sordu. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Sayıştay'a "İmar planı değiştirme taleplerine olumsuz yanıt vermemiz mümkün değil" cevabını iletti.

ETİKETLER : KAMU ARAZİLERİ KAMU BÖYLE SOYULDU- BÖYLE SOYULUYOR...
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA