ARDAHAN TANITIM GÜNLERİNİN İLK TOPLANTISI MÜKEMMEL BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ...

Dün akşam Sancaktepe Bervaze Sosyal Tesislerinde 24-25-26 Kasım'da İstanbul Maltepe'de Maltepe Bld.nin öncülüğünde düzenlenecek olan Ardahan tanıtım günleri için ilk toplantı yapıldı. Toplantıya mükemmel bir katılım oldu.
Bu haber 2017-10-19 08:28:44 eklenmiş ve 1336 kez görüntülenmiştir.

ARDAHAN TANITIM GÜNLERİNİN İLK TOPLANTISI MÜKEMMEL BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ...

 

Dün akşam Sancaktepe Bervaze  Sosyal Tesislerinde 24-25-26  Kasım'da İstanbul Maltepe'de Maltepe Bld.nin öncülüğünde düzenlenecek olan Ardahan tanıtım günleri için ilk toplantı yapıldı. Toplantıya mükemmel bir katılım oldu. Ardahan özelinde bölge STK yapılanması açısından devrim sayılabilecek birçok ilk yaşandı. Ardahan federasyonunun kurulduğu 2010 yılından bugüne bölge dernekçiliğinde kai komedisinin bitişi yönünde finale gelindi...

 

Toplantıya ev sahipliği yapan Sancaktepe Bld. Meclis Üyeleri Başkanı Turgay Akpınar, Ataşehir Bld bşk yrd. Orhan çerkez ve katılımcılar profesyonel belirlemelerde bulundular. Serhat bölgesi bağlamında Ardahan tanıtım günleriyle Ardahanlıların bir ilki başardığını bu gelişmenin bölge STK yapılanmasını doğru temelde oturduğunu, dernekçilik alanında kai döneminin bittiğine vurgu yaptılar...

 

Katılımcı derneklerin, dernek yönetimlerinin, iş- kanaat önderlerinin ezici çoğunluğu Kars -Iğdır başta olmak üzere Serhat illeri katasgorisine giren Ağrı ve Artvin illerininde Ardahan gibi federasyonlaşmaları kendi il-ilçe köy derneklerini kurarak dernekçilik alanındaki eksikliklerini tamamlamaları ilerki süreçlerde Serhat bölgesinin konfederasyon gibi üst çatılarda buluşmaları yönündeki görüşü hakim oldu.

 

Katılımcılar, Ardahan Dernekler Federasyonunun 2010 yılında kurulmasıyla kai dernekçiliğinin fiiilen bittiğini, bu gerçeğin görülmemesi içinde toplumsal alanla oynayanların hala bütün güçletiyle toplumsal alana saldırdıklarını, hala kai adıyla dernekçilikle oynadıklarını belirttiler.  

 

NE İŞ ADAMI-BOŞ ADAMLAR...

 

Katılımcıların ezici çoğunluğu Beylik düzünde yapılan kai tanıtım günleri içinde "ne iş adamları, hepsi boş adamlar" belirlemesini yaptılar. Bu kai tanıtım günlerini yapan kaisiad için ne iş adamları bunlar boş adamlar diyerek,  bakın bölge stk yapılanmalarıyla ilgi alakaları yok. Bir ili ilçeyi, bölgeyi Kültür ve dayanışma dernekleri tanıtır. Varsa o illerin federasyonları tanıtır.

 

Tanıtım işi kültür ve dayanışma derneklerinin, federasyonların  işidir; hiç Türkiyenin başka bir bölgesinde siz gördünüzmü biri iş adamı derneği çıkıp tanıtım günleri yapsın. İş adamı dernekleri varsa stk alanını finanse eder tanıtım ve etkinliklerine yardımcı olur. Bunlar iş adamı değil boş adamlar, bölge dernekçiliğini çürütme, kai komedisini sürdürme yönünde algı yaratmanın peşindedirler. Bu anlamda  bölge stk yapılanmasına büyük zarar vermektedirler, bu zararı Ardahanlılardan sonra Iğdırlılar da net olarak görmeye başladılar...

 

 

ARDAHAN TANITIM GÜNLERİNİN İLK TOPLANTISINDA YİNE PİS KOKULAR YAYILDI...

 

Esenyurtta Ardahan Kültür Evinin dernekçiliğimizi çürütmede nasıl bir misyon yüklendiğini, Ardahan Federasyon ve dernekleşmesinin rayına oturmaması için  Ahmet demirbaş'la birlikte boşa çıkarmak için nasıl bir konumda olduğunu sanırım bilmeyen yok. Ardahanla ilgili etkinliklerde olmayan bu dernek kai ile ilgili bir etkinlik olduğunda en ön sırada yer alarak Ardahan adını sonuna kadar kullanmaktadır. Bir  başka deyişle bölge dernekçiliğinin doğru temellerde rayına oturmaması için proje bir yapılanma olarak hep başı çekmektedir.

 

Bu derneğin geçmişte başkanlığını yapan, Kültür Evinin proje bir dernek yapıldığı, darbe aldığı dönemlerde de bir basın açıklaması dahi yapmayarak seyirci kalan Tuncer Dağ yaptığı konuşmayla şok etdi. Kai lere destek istedi.

 

ARDA-FED BAŞKANI FAKİR YILMAZ'IN DAĞ'IN KAİYE DESTEK ÇIKIŞINA SESİZ KALMASI BÜYÜK SORU İŞARETLERİNE NEDEN OLDU...

 

Bilindiği gibi son 1-2 aydır ardahan federasyonunda toplantı üstüne toplantı yapıyoruz. Bu toplantılardan birine de Iğdır Dernekleri de katılarak Kai adındaki oluşumları tanımadıklarını, bu anlamda Ardahan dernekçiliğini örnek aldıklarını, Ardahanlıları kutladıklarını belirtmiş ve Arda-Fed ile bu konuda ortak basın açıklaması yapmışlardı. 

 

Toplantıda Tuncer Dağ  vb. birkaç kişinin kaiye destek çıkışına Arda-Fed başkanı Yılmazın hemde Ardahan için bir ilk olan Ardahan tanıtım günlerinin  ilk toplantısında sesiz kalması tepki koymaması büyük soru işaretleri neden oldu. Bu tepkisizlik bırakın Ardahanlıları, Ardahan gibi kaiye tepki koyan Iğdırlılar da mı kullanıyor yönünde büyük  soru işaretleri ve birçok soru doğurdu. Yılmaz açıklama yapamazsa bu konuyu ayrıca irdeleyeceğiz...

 

Fakir Yılmazın ve Ardafed yönetiminin bugün başlayan 2-3  gün sürecek kai tanıtım günlerine katılacağı yönünde iddialar  var Yılmazın bu konuda acilen açıklama yapması Kamuoyunda oluşan sorulara açıklama getirmesi gerekmektedir. 

 

 

 

ETİKETLER : ARDAHAN TANITIM GÜNLERİNİN İLK TOPLANTISI MÜKEMMEL BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA