KAİ KOMEDİSİNE BİR DARBE DE IĞDIR STK’LARINDAN…

2010 yılında Ardahan dernekler Federasyonunun kurulmasıyla hükmü biten, 20-30 yıldır Serhat bölgesi STK yapılanmasını çürütme görevi gören kai, kaifed, kaisiad vb. kai adını taşıyan tüm oluşumları Ardahan Federasyonundan sonra bugün Ardahan Federasyonunda bir araya gelen Iğdır STK’ları ret ederek tanımadıklarını resmi olarak deklere ettiler
Bu haber 2017-10-08 20:36:01 eklenmiş ve 1522 kez görüntülenmiştir.

KAİ KOMEDİSİNE BİR DARBE DE IĞDIR STK’LARINDAN…

 

2010 yılında Ardahan dernekler Federasyonunun kurulmasıyla hükmü biten, 20-30 yıldır Serhat bölgesi STK yapılanmasını çürütme görevi gören kai, kaifed, kaisiad vb. kai adını taşıyan tüm oluşumları Ardahan Federasyonundan sonra bugün Ardahan Federasyonunda bir araya gelen Iğdır STK’ları ret ederek tanımadıklarını resmi olarak deklere ettiler. Iğdır STK’ları ile Ardahan Dernekler Federasyonu bu konuda ortak basın açıklaması yaptılar. Öte yandan geçen Eylül Ay’ında da Ardahan Valiliği öncülüğünde bir araya gelen Ardahan Kamu, Yerel, STK temsilcileri de aynı kararı alarak kaileri ret ederek Ardahan’ın kai adını taşıyan oluşumlara resmi olarak desteğini kestiğini ve resmi olarakta kaileri tanımadıklarını beyan etmişlerdi.

 

Basın açıklamasının sonunda Iğdır ve Kars’ta dernekleşme ve federasyonlaşma süreçlerini Ardahan gibi tamamladıktan sonra bu illerin federasyonları bir araya gelerek Serhat İlleri Konfederasyon çatısında birbiriyle buluşacaktır denildi. Bu anlamda Serka bölgesi olarak tabir edilen Ağrı ve Artvin illerinin de Serhat konfederasyonu çatısı altında yer alabileceğini ifade ettiler.

 

ARDAHAN VALİLİLİĞİ DE KAI, KAIFED, KAISİAD'LARI RET ETDİ.

 

2010 Yılında kurulduğundan beri Ardahan Dernekler federasyonunun ret ettiği, tanımadığı 'KAI, KAISİAD, KAİFED' adındaki oluşumları Ardahan Valiliği, Ardahan Belediyesi, Çıldır, Göle, Posof Belediyeleri, İlçe Kaymakamları, Vali Yardımcılarından, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası, Ardahan Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği, Ardahan Arıcılar Birliği, Ardahan Esnaf Odası ve Ardahan'da ki diğer dernek, stk, federasyonlar bir araya gelerek tanımadıklarını deklere ettiler. Eylül Ay’ı içinde Ardahan Valililiği öncülüğünde bir araya gelen Ardahan kamu kurum yöneticileri, yerel yönetimler STK’lar aldıkları ortak kararla kaileri tanımadıklarını remen açıkladılar. Bu anlamada destek isteyen Ankara KAI Federasyonun etkinliğine 'KAI'ler Ardahan'ın temsil etmiyor, Ardahan Federasyonları ve Dernekleri Ardahan'ın adını en iyi şekilde temsil etmekteler. Yapılacaksa onların olduğu, onların yapacağı etkinliklerde varız' diyerek Ankara KAIFED'in Ankara'da düzenlemek istediği etkinliğine katılmama kararı, aynı şekilde İstanbulda da kai adına düzenlenecek herhangi bir etkinliğe katılmama kararı aldılar.

 

 

Konu hakkında bir açıklama yapan Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliaoğlu ve Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Esfender Yılan Ankara'da bulunan KAI Federasyonun Ardahan İl Komisyonuna sunduğu etkinliğe Ardahan'ı, Ardahan Federasyonlarının onayını almadan yapılmasına karşıyız. Bu nedenle Ardahan İl Komisyonu olarak KAI Ankara Federasyonun Ankara'da ki organizasyonuna katılmama kararı aldıklarını belirttiler.

 

 

**Çıldır Belediye Başkanı:

 

Ardahan'ın kendi federasyon ve dernekleri var..

 

Öte yandan toplantıda söz alarak KAI, KAIFED, KAISİAD denen Ardahan ve Ardahanlılarla ilgi ve alakası olmayan oluşumların Ardahan'a hiç bir katkı sunmadıkları gibi Ardahan'ı gölgelediklerini bu nedenle biz önce kendi federasyonlarımız olan Ardahan Federasyonları ile hareket etmeliyiz. Gerekirse İstanbul yada Ankara'da geniş çaplı bir Ardahan etkinliği yapabiliriz. Bizim federasyonlarımızın bunu yapma gücü ve ekibi var.' diyerek KAI, KAIFED, KAISİAD denen oluşumlara Ardahanlıların sıcak bakmadığının altını önemle çizdiği de alınan bilgiler arasında olurken, aynı toplantıda AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay'ya da telefonla bağlanılarak, İl Komisyonu Kararının kendisine aktarıldığı, Milletvekili de çoğunluğun kararına saygılı olduğunu belirttiği alınan diğer bilgiler arasında oldu.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ...

 

 

Ardahanlılardan Sonra IĞDIRLILARDA KAI ve KAISİADLARI RET ETTİ!
 
1992 Yılında birlikte vilayet olmalarına karşın Ardahan'ın ve Iğdır’ın bir vilayet olarak tanınmasının önünde ki en büyük engellerden biri olarak görülen ve daha önce Ardahan Dernekler Federasyonu ile Ardahan Dernekleri tarafından ret edilen, ardından Ardahan Valisinin başkanlığında bir araya gelen Ardahan İl Komisyonu tarafından etkinliklerine katılmama kararı alınan Kars-Ardahan-Iğdır adlı oluşumları İstanbul’da ki Iğdır Dernekleri de ret ettiler.
 
 

 

Ardahanlılardan Sonra  IĞDIRLILARDA KAI ve KAISİADLARI RET ETTİ!

 

 

İstanbul Şişli’de bulunan Ardahan Dernekler Federasyonu Genel Merkezinde Ardahan'ı temsil eden federasyon yetkilileri ve Ardahan'ı temsil eden dernekleriyle bir araya gelen Iğdır Dernekleri burada yaptıkları açıklamada, Iğdır'ın da, Iğdırlıların da kısa adları KAI, KASİAD; KAIFED olan ancak içlerinde ya Karslı, ya Iğdırlı ya da Ardahanlının olmadığı Ardahan, Kars ve Iğdırlılarla alakası olmayan oluşumları ret ettikleri ve artık bireysel olarak hareket etme kararı aldıklarını belirttiler.

ARDAFED Yönetiminin ev sahipliği yaptığı İstanbul'da ki Iğdırlıları temsil eden 6 Iğdır derneğini temsil eden Güngören ve Kağıthane Iğdır Derneklerinin yöneticileri Ardahanlılarla birlikte altına imza attıkları basın açıklamasıyla KAI, KAISİAD denen oluşumları kesinlikle ret ettiklerini ve bundan sonra Ardahan'ın ayrı, Iğdır'ın ayrı ve Kars'ın da ayrı ve bireysel ve kendi dernekleri aracılığıyla tüm yurtta temsil edeceklerini kamuoyuna deklere ettiler.

İstanbul'da ki 6 Iğdır derneğini temsilen Güngören Iğdırlılar Dernek Başkanı Öztürk Altuntaş ve Kağıthane Iğdırlılar Dernek Başkan Yardımcısı Mustafa Çengel, Iğdır'ın İstanbul’da ki derneklerini temsilen Kemal Karasu, Perişan Özhal, Özer Öztürk, Ali Gültekin, İsa Kapçak, Yılmaz Alltuntaş, Ecevit Kaya'nın katıldılar.

KAI ve KAIFED, KAISİAD denen oluşumları ret ettikleri basın açıklamasının altına imza atarak, sanal ortamda da bu yönde hazırladıkları basın bildirisini okuyan Iğdırlılara, Ardahan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı/Gazeteci Fakir Yılmaz, bu toplantıyı organize eden ARDAFED Başkan Yardımcısı ve ARDAFED Derneklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Ardahan Meşedibi (Morofga) Dernek Başkanı Özcan Diğmeci, ARDAFED Kadın Örgütlenmesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Name Fidan Yılmaz, ARDAFED Başkan Yardımcısı ve İstanbul Güngören Ardahan İl Dernek Başkanı Yener Bayrakçı, ARDAFED Eğtimden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Bağdeşen (Kinzodamal) Derneğinin Kurucu Başkanı Şemsettin Şenel, ARDAFED Başkan Yardımcısı ve Denetleme Kurulu Başkanı Aytekin Akpınar, Hoçvan Samanbeyli (Sıxırpert) Dernek Eş Başkanı Ayhan Öztürk, ARDAFED Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Yusuf Şit ve İstanbul Şişli Ardahan İl Derneğini Kurma Komisyonu Başkanı Murat Özer ev sahipliği yaptılar.

Kahvaltılı toplantıdan sonra ev sahibi ARDAFED Ardahan Üniversitemsinin boydan bir posterini tablo olarak hediye ettiler.

Kahvaltılı toplantıdan sonra imza altına alınıp, sanal ortamda canlı olarak kamuoyuna yapılan açıklama şöyle;

**KAMUOYUN BASIN AÇIKLAMASIDIR..

08/!=/2017 Pazar Günü Ardahan Dernekler Federasyonu Merkezinde bir araya gelen Iğdır ve Ardahan Derneklerinin birlikte yaptıkları toplantı ardından alınan karar aşağıdaki gibidir.

1- Yapılan toplantıda; Ardahan ve Iğdırlıların birlikte aldıkları karar neticesinde (KAI) Kars-Ardahan-Iğdır Derneklerinin bundan sonra bireysel olarak hareket etme kararı almıştırlar.

Bu konuda Iğdır ve Ardahan dernekleri arasında görüşmeler devam etmektedir.

Yani başta İstanbul'da olmak üzere yurt genelinde k, Ardahanlıları Ardahan dernek ve federasyonları, Iğdırlıları Iğdır Dernek ve oluşacak federasyonları, temsil eder.

Bu Oluşumların dışında başta KAI, KAISİAD'lar olmak üzere tüm oluşumları kesinlikle RET ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz..

İmzalar;

Iğdır Derneklerini Temsilen

Güngören Iğdırlılar Dernek Başkanı

Öztürk Altuntaş,

Iğdırlılar Kağıthane Derneği Başkan yardımcısı Mustafa Çengel

ARDAFED Başkanı/Gazeteci Fakir Yılmaz

Iğdırlılarda KAI ve KAISİAD'ları RET Edecek..

*06/102017 Tarihli Haber

Ardahan'ı olduğu gibi Iğdır'ı da gölgeleyen KAI, KAISİAD gibi içi boş oluşumlara bir tepkide Iğdır Derneklerinden geldi.

Alınan bilgilere göre başta Ardahan Dernekler Federasyonu olmak üzere bir çok Ardahan Derneğinin katılmayıp, desteklemediği ve RET ettiği KAI ve KAISİAD gibi Ardahan ve Iğdır ile alakası olmayan oluşumların artık miadini bitirdiğini belirten İstanbul'da ki Iğdır Dernekleri yarın bir araya gelerek KAI ve KAISİAD gibi oluşumlarla Iğdır ve Iğdırlıları ilgisinin olmadığı gibi bu tip oluşumların Iğdır'ı ve batıda ki Iğdırlıları temsil etmediğini yapacakları basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuracakları öğrenildi.
**Ardahanlılar da Ret Ediyor..
İstanbul'da Iğdır Derneklerinin bir araya gelerek KAI ve KAISİAD'ların Iğdır Vilayetiyle ve Iğdırlılarla alakası olmadığını, Iğdır ve Iğdırlıları temsil etmediğini belirtecek olan Iğdırlılardan önce Ardahanlılar da bu tür oluşumlar içinde olmadıklarını belirtmiştiler.
Kendi dernek ve federasyonlarını kuran Ardahanlılar bu konuda defalarca basın açıklaması yapmış, toplantılar yaparak KAI ve KAISİAD denen oluşumları ret ettiklerini açıklamıştılar.
Kendi dernek ve federasyonlarını kuran Ardahanlılar bu konuda defalarca basın açıklaması yapmış, toplantılar yaparak KAI ve KAISİAD denen oluşumları ret ettiklerini açıklamıştılar.

Ardahan, İstanbul'da ki tanıtım günlerine hazırlanıyor

ARDAHAN, 21-27 Kasım tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 'tanıtım günleri' etkinliğine hazırlanıyor.
    Merkezi İstanbul'da olan Ardahan Dernekler Federasyonu'nun (ARDAFED) öncülüğünde Ardahan'ı temsil eden federasyon ve derneklerin de katılımı ile İstanbul Maltepe sahilinde ki organizasyon alanında 'tanıtım günleri' etkinliği düzenlenecek. 21-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan tanıtım günlerinde, Ardahan'ın doğal güzellikleri, tarihi, kültürü ve yerel yaşam tarzının tanıtımı yapılacak.
    ARDAFED Genel Başkanı Fakir Yılmaz, Ardahan'ın nüfusunun 4 katı kadar Ardahanlının İstanbul'da yaşadığını belirterek, şöyle dedi:
    “Ardahan dışında güçlü bir Ardahan lobisi oluşturma çalışmalarımızın sonucu bütün derneklerimizin de desteğiyle böyle bir etkinlik düzenleme kararı aldık. Ardahan, Doğu'nun uygar kenti olmasının yanından Gürcistan'a açılan iki sınır kapısıyla yurdumuzun sınır bekçisidir. Göç faktörüne bağlı olarak ilimizin nüfusu Batı'ya kaymış, buna bağlı olarak nüfusumuzun 4 katı kadar Ardahanlı İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlere yerleşmiştir. Büyük şehirlerde yaşam süren yaklaşık 400 bin Ardahanlı memleket özlemi içerisinde olduğunu düşünerek, Ardahan'ı İstanbul'a taşımaya karar verdik. Bu süreçte gerekli izinleri aldık ve Ardahan'ı temsil eden federasyonlar ve dernekler olarak ilimizin bütün güzelliklerini Maltepe sahilinde ki etkinlik alanında sergileyeceğiz. Bütün Ardahanlı hemşerilerimizi memleket özlemini gidermeleri için 21-27 Kasım tarihinde Ardahan günlerine davet ediyoruz."

**Ardahan Dernekleri Bir Kez Daha Ret Etti!

*24/09/2017 Tarihli Haber

Ardahan Valisi Başkanlığında bir araya gelen 'Ardahan İl Komisyonu'nun aldığı kararın bir örneği de İstanbul'da bulunan dernekler tarafından alındı.

Ardahan'ı Ardahan Dernekleri Temsil Eder..
Ardahan Valisi Başkanlığında bir araya gelen 'Ardahan İl Komisyonu'nun aldığı kararın bir örneği de İstanbul'da bulunan dernekler tarafından alındı.
'Ardahan'ı, Ardahanlıları Ardahan Dernekler Temsil Eder' diyen Ardahan Dernekleri en üst çatıları olan ARDAFED'de bir araya gelerek Ardahan'ın ismini kullanıp, Ardahan ve Ardahanlılarla alakalı olmayan ve Ardahan'ı temsil eden sivil toplum örgütlerini gölgeleyen kuruluşların yanında olmadıklarını ve bu tür kurum, kuruluşları ret ettiklerini bir kez daha ilan ettiler.
**Grup Toplantılarının 2. Hafta Sonu Yapılacak..
'Yurt Genelinde Güçlü Bir Ardahan Lobisi oluşumunu gerçekleştirme çabası içinde olan Ardahan Dernekler Federasyonu Yönetiminin aldığı kararla ilkini geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiği 'Ardahan Dernekleriyle Bir araya Gelme' toplantısına 22 Ardahan Dernek Yöneticisi katıldı.
İstanbul Şişli'de nulunan ARDAFED Genel Merkezinde kahvaltılı bir toplantı da bir araya gelen Ardahan Dernek Başkan ve Yöneticileri yaptıkları basın açıklaması ile 'Ardahan'ı Ardahan Dernekler Temsil Eder' başlıklı bir basın açıklamasını birlikte imzaladılar.
ARDAFED Başkanı/Gazeteci Fakir Yılmaz'ın başkanlık ettiği, ARDAFED Başkan Yardımcıları Özcan Diğmeci, Erdinç Koçak, Şemsettin Şenel Murat şenel, Selvi zengin, Aytekin Akpınar, Hafız Öztürk'ün ev sahipliğinde ARDAFED'de bir araya gelen ve kamuoyuna bir basın açıklaması yapan Kağıthane Ardahan İl Derneği Başkanı MUhammet Hanifi Gültekin, Göle Arpeşen Dernek Başkanı Harun Yıldırım, Ardahan İli Alagöz Köyü Dernek Başkanı Yılmaz Akçay, Ardahan Taşlıdere Köyü Dernek Başkanı Reis Sönmez, Damal Yukarı Gündeş Dernek Başkanı Güven İkto, Ardahan Yanlızçam Dernek Başkanı Erol Yılmaz, Ardahan Kartal İl Derneği Başkan Yardımcıları Musa Gök, İsrafil Cabak, Şenol Polat, Damal Yukarı Gündeş Dernek Başkan Yardımcısı Ali Evcil'in katıldığı toplantı ardından yapılan sözlü ve yazılı açıklama şöyle oldu.
**Ardahan'ı Ardahan Dernekleri Temsil Eder..
Ardahan Dernekler Federasyonu olarak yapılan toplantıda federasyon merkezinde bir araya gelen dernek başkanları Ardahan ile ilgili sosyal, siyasal ve toplumsal olarak alınan kararları Ardahan Dernekleri ve Ardahanlılar tarafından oluşturulması ve böylelikle daha güçlü bir Ardahan birlikteliği olacağı, bu tür toplantıların diğer Ardahan Dernekleri ile devam edilmesi ve bu grup toplantıların bitiminden sonra Ardahanlı siyasiler, Bürokratlar ve tüm sicil toplum örgütleriyle birlikte geniş katılımlı bir toplantının yapılarak güçlü bir Ardahan lobisinin oluşturulmasına karar verilip, imza altına alınmıştır.
Kamuoyuna Duyurulur
ETİKETLER : KAİ KOMEDİSİNE BİR DARBE DE IĞDIR STK’LARINDAN…
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA