ARDAHAN’I, RESMİ OLARAK ARDAHAN FEDERASYONU TANITACAK…

İstanbul’da Ardahanlılar devrim niteliğinde bir ilke imza atmaya hazırlanıyorlar. Artık Ardahan’ı resmi olarak ta Ardahan STK’ları temsil edecek süreç resmen başladı.
Bu haber 2017-10-05 06:19:49 eklenmiş ve 855 kez görüntülenmiştir.

ARDAHAN’I, RESMİ OLARAK ARDAHAN FEDERASYONU TANITACAK…

 

İstanbul’da Ardahanlılar devrim niteliğinde bir ilke imza atmaya hazırlanıyorlar. Artık Ardahan’ı resmi olarak ta Ardahan STK’ları temsil edecek süreç resmen başladı. 21-27 Kasım Günleri arasında İstanbul Maltepe’de Maltepe Belediyesi tarafından organize edilen tanıtım günleri çerçevesinde  Maltepe sahilinde bulunan dev etkinlik alanında Ardahanı resmi olarak Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDA-FED) ve Tüm Ardahan STK’ları temsil edecek.

 

ARDA-FED Ardahan’ı resmi olarak tanıtmak için başta Ardahan Valiliği olmak üzere gerekli kamu kurum ve kuruluşlarıyla da resmi tüm yazışma ve görüşmeleri de bitirerek işin resmi tarafını da bitirdi.

Otomatik alternatif metin yok. 

Federasyon bu etkinliği diğer Ardahan dernek ve federasyonlarını da katarak birlikte icra edeceği gibi İstanbul genelinde de bir ilke imza atıyor. İlk defa Ardahanlılar il, ilçe, köy ve federasyonlar olarak İstanbulda Ardahan adına bir etkinliğe imza atacakları gibi ve yine bir ilke daha imza atmaya başladılar. KAİ, kasiad, kaifed vb. sahte oluşumları tanımadıklarını bu anlamda bu tür yapılar tarafından Ardahanının adının kullanılmasına resmi olarakta geçit vermeyeceklerini deklere ettiler. Ardafed kai adını taşıyan oluşumların Ardahan adını kullanmaması içinde resmi olarak valilikler nezdinde de girişimlerde bulunacak.

 

ARDA-FED KAİ ADINI KULLANAN OLUŞUMLARA ARDAHAN STK’LARININ KATILIMINI YASAKLADI, ARDAHAN BASINI DA KARARI KABUL EDEREK FEDERASYONA DESTEK SUNDU…

 

Arda-Fed, gerek üye derneklerle, gerekse yönetim olarak yaptığı toplantılarda 2010 yılından beri gündemde olan kai vb. oluşumları tanımadığını deklere ettiği gibi, bu adları taşıyan oluşumlarda katılım gösterecek olan Ardahan İl, İlçe, köy dernekleri ve federasyonlarının teşhir edileceğini, kai oluşumlarının etkinliklerine katılan, destek sunan olursa ardahan STK yapılanmasıyla ilgi-alaklarının olmadığını, Ardahanı pazarladıklarını, kullandıklarını da kamuoyuna taşıyacak, Ardahan basını ve Ardahanlı gazeteciler ise bu konuda Ardahanla oynayan kim olursa olsun kamuoyu nezdinde teşhir edeceklerini federasyonda yapılan toplantıda karara bağladılar.

  

KAİ’LERİN BİTİŞ SÜRECİ,  ARDAFED’İN KURULDUĞU 2010 YILINDA BAŞLLADI…

 

Ardahan Dernekler Federasyonun Kurulmasıyla hükmü biten kai oluşumları her ne kadar ayak diretsede artık İstanbulun her semtinde Kars –Ardahan dernekleri ayrışmaya başladılar. Kailer hükümlerini kayb etmeye başladılar. Arda-Fed’in kurulmasıyla da kai oluşumları  resmi olarak ta sona erdi. Gelişen bu süreci bölge STK yapılanması doğru okuyamadığı içinde sıkıntılar devam ede geldi. Peki bundan sonra ne olacak…?

 

KARS-ARDAHAN-IĞDIR-AĞRI-ARTVİN SERHAT ÜST ÇATISINDA BULUŞACAK…

 

Şimdi haklı olarak birçok hemşerimizin kafası karışacak. Aynı kültürü, aynı coğrafyayı, aynı gelenek ve görenekleri yaşayan, birbiriyle paylaşan serhat yada Serka illerinin durumu ne olacak. Bunlar birçatı altında bir araya gelmeyecekler mi sorusu herkesin kafasını kurcalıyor. Ardada-Fed olarak bizler bu olayı 2010 yılında çözüme kavuşturduk. Fakat federasyonların, derneklerin zayıflığı, bölge basınının, aydınlarının… olaylara, olgulara hakim olamayışı… gibi nedenlerden  bu olgular tam kamuoyuna taşınamadı...

 

Kai oluşumlarının Ardahan adını kullanmamaları 2010 yılından beri Ardahan Federasyonun ana gündem maddelerinden biri. Bu konuda Arda-Fed öncülüğünde onlarca toplantı yapıldı. Birçok toplantıda bu konular gündeme getirildi.

 

Kars ve Iğdırlıların, Serhat İlleri katagorisine giren Ağrı ve Artvin illeri de dahil olmak üzere SERKA illerinin Ardahan gibi kendi federasyonlarını oluşturarak, dernekleşme süreçlerini tamamlayarak;  il federasyonlarının Serhat illeri konfederasyonu şeklinde buluşmaları fikri Doğu Medya İmt. Sahibi ve derneklerde uzamanlığı ile tanına Yusuf Yasin Sit tarafından 2010 yılında formule edilerek sürekli gündeme taşındı. Sit'in,  "Serhat illerinin federasyonlaşma, dernekleşme süreçlerini tamamlayrak üst çatılarda buluşma fikri", Güven Doğruyolun başkanı olduğu Ardahan Federasyonu-yönetimi, Kars-ardahan-Iğdır İş adamlarını birçatı altında toparlayan ve Serhat bölgesine ilk kez lobi kelimesini kazandıran Süreyya Çinik tarafından da benimsenerek, bu sürece Artvinin dahil edeilmesi fikrinin benimsenmesi de kabul edilmişti. Bu fikrin somut olarak hayata geçmesi ise 2010’dan sonra adım adım hayata geçmeye başladı.

 

Fakir Yılmazın başkanlığında Arda-Fed yönetiminin bu konuda kai ve kai adını taşıyan oluşumları tanımıyoruz yönünde ki çıkışları, girişimleri tam bir sıçrama tahtası görevini gördü. Arda-Fed başta olmak üzere Ardahan STK’larının  Resmi olarak Ardahan tanıtım günlerini resmiyete dökmeleri ile de süreç başarıya ulaştı. Bu gelişmeler  kai-kaifed, kai oluşumlarını tamamen tarihe gömdüğü gibi Serhat illerinin kendi federasyonlarını oluşturarak bu illere ait stkların daha üst çatılarda buluşmalarının da yolu açılmış oldu.

 

SERHAT STK'LARIYLA KOORDİNASYON SÜRECİNİ DÜĞÜMECİ YÖNETECEK...

 

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi

Arda-Fed Serhat illerinin federasyonlaşma ve dernekleşme sürecinde üst çatılarda buluşma projesini de eş zamanlı olarak hayata geçiriyor. Bu anlamda federasyonun örgütlenmeden sorumlu başkan yardımcısı Özcan Düğmeci Serhat illerinin STK'larıyla görüşmelere başladığı gibi, federasyon bünyesinde bu süreci sağlıklı yürümesi içinde Yusuf yasin Sit gibi, Süreyya Çinik gibi  dernekçilik alanında uzman yöneticiler, bireyler, gazetecilerde görev alarak hem Ardahan hemde bölge lobisinin sağlıklı bir şekilde rayına oturması için federasyon bünyesinde görev alarak destek sunacaklarını ifade ettiler...

 

AREV’DEN TAM DESTEK...

 

 

Ardahan Eğitim Vakfı  (Arev) Başkanı İlter Avşar'da 2010 yılıdan beri devam eden Ardahan adının kullanılmaması, Ardahanın lobileşme süreci yönünde ki gelişmlerin Ardahan açısından büyük bir gelişme olduğunu bu süreci sonuna kadar desteklediklerini ifade ederek Federasyonun yaptığı tüm etkinliklerde federsayonun yanında yer alacaklarını beyan ettiler. 

 

 

STK’LARI ERDOĞAN KURTARDI…

 

Konuyu dağıtmamak için şu kadarını söyleyelim: Artık Serhat bölgesi konfederasyon çatısı altında toplanma sürecine girdi.  Ardahan başta olmak üzere 2017-18 yılları derneklerin içlerinin temizlenmesi, denetim, yönetim, katılım ayaklarının işlenmesi, siyaset-stk zübüklerinin, rant çetelerinin derneklerle oynama döneminin bittiği bir döneme geçiyoruz. Bilindiği gibi yerel yönetimler başta olmak üzere rant çeteleri derneklerin ezici çoğunluğunu yan ceplerine koyup, dernekleri kullanılan oyuncak ve piyonlara dönüştürdüler. Derneklerin ezici çoğunluğu, dernekleri pazarlayan siyaset –stk zübüklerinin arka bahçelerine dönüşmüştü.

 

 

Şayet Erdoğanın Ak Partide ki iç temizlik hareketi başlamasaydı Türkiye STK yapılanması tamamen etki ajanlarının at oynattığı, stk’ların ülkenin yıkımına hizmet eden bir konuma evrilmişti. Maalesef bu süreci tersine çevirecek bir STK yapılanması da yoktu. Bu anlamda Türkiye STK yapılanmasının önünü açan, ülkenin can damarının kesilmesini de önleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Nasıl ABD-İsrail uyduruk Arap rejimlerini, ortadoğu rejimlerini  fino … gibi tasma takıp kullanıyorsa,  İstanbulda da, Türkiyenin birçok ilinde de başını iktidar-muhalefet belediye başkanlarının çektiği rant çeteleri yönetim-denetim-katılım ayaklarını sıfırlayarak dernek başkanlarını kullanılan piyonlara..., siyaset-stk zübükleri de dernekleri aynı şekilde kullanmaya ve pazarlamaya başladılar. STK’lar ülke genelinde rant çeteleri tarafından düşürülürken, teslim alınırken, stkları kullanan çeteler darbeyi STK’lardan, sahte solcu, devrimcilerden, muhaleffetten değil… Erdoğandan aldılar, Erdoğanın  ülkemiz  için ne kadar önemli bir aktör olduğunu bu gelişmeyle birkez daha tanıklık etttik, gördük …

ETİKETLER : ARDAHAN’I RESMİ OLARAK ARDAHAN FEDERASYONU TANITACAK…
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA