TALABANİ LAİK, BARZANİ MUHAFAZAKAR…

Celal Talabaninin hakkın rahmetine kavuştu. Bu vesile ile Kürt Siyasetinin İki Ucu: Talabani ve Barzani! Hakkında kısa –kısa bilgi verelim.
Bu haber 2017-10-04 03:03:41 eklenmiş ve 1055 kez görüntülenmiştir.

TALABANİ LAİK, BARZANİ MUHAFAZAKAR…

 

Celal Talabaninin hakkın rahmetine kavuştu. Bu vesile ile Kürt Siyasetinin İki Ucu: Talabani ve Barzani! Hakkında kısa –kısa bilgi verelim.

 

 

Celal Talabani ve Mesut Barzani Türkiye'den bakıldığında aynı çizgide yer alan iki isim gibi görünse de gerçek çok farklı. Talabani Türkiye’deki sahte Kurtuluşçu  Batı hayranı balon Beyaz Turkleri andırırken,  kendisi ve aile yapısının Kürtlerle fazla ilgi-alakası olmayan  "Beyaz Kürt" tanımına giriyordu. 

 

Barzani tam bir Muhafazakar, Dindar, Yerli, Milli ve  Şahin bir İsim. Bu anlamda Erdoğana benzeyen bir çizgide. Kürt-kürdistan gelenek ve göreneklerine sıkı sıkıya bağlı, milli ve muhafazakar bir çizgide. Bu anlamda dünyadaki tüm Kürtlerin desteğini alan deyim yerindeyse Kürtlerin Kraliyet ailesi konumundalar.

 

Molla Mustafa Barzani o kadar dindar ve halkla iç içe bir yaşamı vardı ki çocuklarına vasiyetinde “Mezarım peşmerge mezarından üstün olursa, anıt yaparsanız hakkımı helal etmem”  derecesinde halkına, ülkesine, dinine… bağlı bir liderdi.

 

Bugün hayatını kaybeden Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Mesut Barzani genellikle birbirileriyle aynı düzlemde iki siyasetçi olarak algılanıyor. Ancak gerçek Türkiye'den bakıldığı gibi değil.

 

TALABANİ VE BARZANİ İKİ AYRI KUTBU TEMSİL EDİYOR

 

Irak'taki Kürt siyasi hareketi içerisinde Barzani ve Talabani iki ayrı kutbu temsil ediyor. Ayrıca yaşam tarzları ve siyasi tavır olarak da iki lider birbirine çok uzak konumdalar.

TALABANİ İRAN'A, BARZANİ TÜRKİYE'YE YAKIN

 

Talabani Irak'taki Kürt siyasi hareketi içerisinde sol - sosyalist bloğun önemli isimlerinden. Barzani ise muhafazakar kanadın tartışmasız tek lideri.

Talabani İran'a yakın politikaları savunurken, Barzani Türkiye'yle daha samimi ilişkilerden yana.

 

TALABANİ SEKÜLER, BARZANİ DİNDAR

 

Talabani, siyasette seküler tavır sergilerken, Barzani daha dindar politikalarla dikkat çekiyor.

Talabani yumuşak üslubu ve müzakereci tavrıyla Kürt siyasetinde "güvercin" olarak tanımlanıyordu, Barzani ise daha keskin ve sert söylemleriyle şahin sınıfına giriyor.

TALABANİ AİLESİ BATILI, BARZANİ AİLESİ MUHAFAZAKAR

 

 

Aile yapılarına baktığımızda ise Talabani ailesi batılı aile portresi çizerken, Barzani ailesi muhafazakar yapılarıyla tanınıyor.

ETİKETLER : Celal Talabaninin hakkın rahmetine kavuştu. Bu vesile ile Kürt Siyasetinin İki Ucu: Talabani ve Barzani! Hakkında kısa –kısa bilgi verelim.
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA