12 BİN YILLIK TARİHİ DİNAMİTLERLE PATLATIYORLAR…

Bir taraftan yüzyıllardır katil küresel firmalar diktatörlükler, terör örgütleriyle, işgal ve yıkımlarla, diğer yandan Mezopotamya da hüküm süren gerizekalı devletler tarihi ve doğayı dinamitlerle yok ediyorlar.
Bu haber 2017-09-30 09:52:46 eklenmiş ve 654 kez görüntülenmiştir.

12 BİN YILLIK TARİHİ DİNAMİTLERLE PATLATIYORLAR…

 

Bir taraftan yüzyıllardır katil küresel firmalar diktatörlükler, terör örgütleriyle, işgal ve yıkımlarla, diğer yandan Mezopotamya da hüküm süren gerizekalı devletler  tarihi ve doğayı  dinamitlerle yok  ediyorlar. Katil firmalar,  Siyonizm, nato katilleri…  daiş vb adındaki terör örgütleri, diktatörlükler, uyduruk devletlerle,  Kürdistanda baştan başa yıkım yaparken, Türkiye gibi geri zekalı devletler ise 12 bin yıllık Hasakenyfi  daişten daha beter yıkmaya; dinatmitlerle patlatmaya başladılar…

 

Mezopotamyada hüküm süren gerizekalı devletler  bindikleri dalı kesip kendi yıkımlarını ve sonlarını hazırlarken, küresel katil firmalar bu firmaların terör ve lejyon orduları ise yüzyıllardır Mezopotamyada taş üstüne taş bırakmamak için insanlık tarihinin en büyük saldırısını başlatmış bulunmaktadırlar…

 

Bir başka deyişle yerli gerizekalılarla, işgalci-soykırımcı küresel-katil sürüleri el ele vererek İnsanlığın kalbi-beyni olan mezopotamyayı-Kürdistanı patlatmaya, yıkmaya… İnsanlık açısından kıyameti hızlanmdırmaya el birliği ile birlikte çalışıyorlar…

 

Hasankeyf’te yıkım sürüyor

 

Hasankeyf (Rûdaw) - 12 bin yıllık tarihi Hasankeyf’te Ilısu Barajı nedeniyle dinamitler ve iş makineleriyle başlatılan yıkım sürüyor.

 

Batman’ın 12 bin yıllık tarihi Hasankeyf ilçesinde baraj yapımı çalışmaları nedeniyle dinamitle patlamalar yapılıyor.

 

2005’te Amerika'dan Türkiye okumak için gelen John Crofoot, 5 yıldır Hasankeyf’te yaşıyor.

 

Rûdaw’a konuşan John Crofoot, “Hasankeyf’siz olmaz. Burası hem bölgenin hem Türkiye’nin hem de dünya tarihi açısından önemli bir yer. Dünyanın ilk düzenli şehri. Bu bakımdan oldukça önemli” dedi.

 

Mardin’den Hasankeyf’e gelen Fikret Aygün isimli vatandaş ise, Hasankeyf’i sular altında kalmadan son kez görmek için geldiğini belirtiyor.

 

Fikret Aygün, “Gördüğünüz gibi her yeri dinamitlerle patlatmışlar. Bir tarihi, bir medeniyeti dinamitlerle yok ediyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise şunları söyledi:

 

“Normal şartlarda tarihi bir alanda çivi çakamazken bunlar burayı dinamitlerle patlatıyor. Amaçları bu tarihi yok etmek. Kapadokya’ya neden en ufak bir müdahale olmuyor? Çünkü orası onlara ait. Ama burası bizim, bize ait.”

 

Kente gelen son turistler ise Kürdistan kentlerinden.

 

 

Tarihi kenti, sulara gömülmeden son kez görmek istiyorlar.

ETİKETLER : Bir taraftan yüzyıllardır katil küresel firmalar diktatörlükler terör örgütleriyle işgal ve yıkımlarla diğer yandan Mezopotamya da hüküm süren gerizekalı devletler tarihi ve doğayı dinamitlerle yok ediyorlar.
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA