Iğdır’da Kanal Suyu Kesilince Binlerce Balık telef Oldu

Iğdır’a Bağlı Aralık ilçesinde balık katliamı yaşanıyor. Aralık ilçesinde Adetli köyü, Hıdırlı Mezrası ve Kolikent köyü istikametinde akan D1, D2 ve D3 kanallarının suyu kesilince balıklar bir bir ölmeye başladılar
Bu haber 2017-09-13 18:07:25 eklenmiş ve 1237 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Sulama kanalının suyu kesilince kanaldaki binlerce balık telef oldu.

Iğdır’a Bağlı Aralık ilçesinde balık katliamı yaşanıyor. Aralık ilçesinde Adetli köyü, Hıdırlı Mezrası ve Kolikent köyü istikametinde akan D1, D2 ve D3 kanallarının suyu kesilince balıklar bir bir ölmeye başladılar.

Köylülerin verdiği bilgiye göre Aralık sulama birliğinin bu kanalların suyunu keserek Aralık merkezine yönlendirmesi sonucu balık katliamı başladı. Binlerce balığın öldüğü kanalda durum içler acısı.

Köylüler herkesi aradıklarını ancak kimsenin bu acil durum ile ilgilenmediğini söylediler. Su kanallarında telef olan balıklar çevreye de kötü koku yayarak rahatsızlık veriyorlar. Vatandaşlar Devlet Su işlerine ait bu kanallardaki balık katliamına dur diyecek bir yetkili veya yetkilileri arıyor. 

Köylüler, “Sayın valimize sesleniyoruz. Lütfen duruma müdahale ediniz. Binlerce balık telef oldu. Bu suları kesmesinler. Makul bir çare bulunsun. Bu görüntü Iğdır’ımıza yakışmıyor” diye çağrıda bulundular.

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA