ZABITA TERÖRÜ KARAKÖY TURİZMİNE BÜYÜK DARBE VURDU...

Bu yıl Karaköyde yapıaln bira festivali fikri kimin aklından çıktıysa adeta esnafa tuzak gibi bir fikir olduğu ortaya çıktı. Bu festivalden sonra yaptığımız araştırmada enafın işi %60’ın üstünde düştü. Adını vermek istemeyen Karaköy esnafı isyan içinde.
Bu haber 2017-08-24 17:28:17 eklenmiş ve 1210 kez görüntülenmiştir.

ZABITA TERÖRÜ KARAKÖY TURİZMİNE BÜYÜK DARBE VURDU...

 

Son yıllarda İstanbul genelinde ençok işi düşen,yaptıkları işlerde zarara uğrayan esnaf Beyoğlu esnafı. Geçen yıllarda İstiklal Caddesindeki belediye uygulamaları sonucu ulusal basın yaında tümTürkiye’nin gördüğü gibi yüzlerce esnaf iflas etmiş,kepenk kapatmıştı.

 

2017 yılında ise 4-5-6 Agustos tarihlerinde Karaköy merkezde bir bira festivalidüzenlenmişti, festivale yoğun bir katılımolduğu gibi, festival sonucu Cami Duvarlaına bira şişelerinin fırlatıldığı ortaya hiçte hoş olmayan görüntüler çıkmıştı.

 

İstiklalCaddesi gibi, Karaköy gibi tarihle turizmin iç içe geçtiği İstanbulun kalbibu ilçede belediye ne tarihle, ne turizmle, nede esnafla barışık bir yönetimsergiliyemedi.

 

İSTANBULDA GECE HAYATININ CAZİBE MERKEZİ KARAKÖY...

 

Karaköy, dar sokaklarında her geçen gün açılan yeni mekanları ile son zamanlarda herkesin gözdesi. Yerliden yabancıya binlerce insanın en çok severek gittiği, akın ettiği yerlerin başında Karaköydeki mekanlar geliyor. Gece hayatının durmadığı bambaşka bir dünya...

 

ZABITA TERÖRÜ KARAKÖY TURİZMİNE BÜYÜK DARBE VURDU...

 

Bu yıl Karaköyde yapıaln bira festivali fikri kimin aklından çıktıysa adeta esnafa tuzak gibi bir fikir olduğu ortaya çıktı. Bu festivalden sonra yaptığımız araştırmada enafın işi %60’ın üstünde düştü. Adını vermek istemeyen Karaköy esnafı isyan içinde. Bira festivali diye bir festivale ihtiyaçlarının olmadığını beyan ederlerken, bu festivalin ardından gelişen zabıta terörü nedeniyle Karkaöyün simgelerinden olan Naci Korkmaz’ı kayb etmelerinin üzüntüsünü yaşamalrı bir yana işlerinin büyükoranda düştüğünü ifade ettiler.

 

Festivalden sonra şikayetler üzerine Karaköy’e dadanan zabıtalar Esnafın astığı lambadan dışarıya koyduğu masaya saldırıp kırarken, 70 yıldan fazladır Karaköy’ün simgelerinden birihaline gelen Kalp Hastası Naci Korkmaz’a hakerete varan uygulamalar neticesinde Korkmaz’ın bu gelişmelere karşı kalbi fazla dayanmadı. Bu olaylardan bir-iki hafta sonra bu  ayın 20’sinde hakkın rahmetine kavuştuğunu öğreniyoruz.

 

Korkmaz,  70 yaşında Küçüklüğünde Rizeden İstanbula gelmiş,  Manavcılık, lokantacılık, otel işletmeciliği alanlarında esnaflık yaparken,  2010 yılında ise  1-2 meterlik bir dükanda pilavcılık yapmaya başlamış. Hayatı Karaköy Halil Paşa Mahallesinde geçmiş, hayatı bu mahalleyle bu sokaklarla özdeşleşmiş bir isimdi. Kalp hastası Korkmaz zabıtalarla girdiğitartışmadan sonra girdiği stresi kalbi kaldıramadı. Ve 1-2 hafta sonra vefat etdi...

 

 pilavcı naci amca yerine ölüm haberi sizikarşılıyor...

haberin foto galerisi tıklayınız...

Otomatik alternatif metin yok.


Tarihle turizmin içiçe geçtiği, her dinden,dilden,  ırktan, renkten binlerin ziyaret ettiği, giderkturizmin ve gece hayatının geliştiği, bir arada yaşadığı Beyoğlunun tarihi-turistik kimliğinden bihaber, kaba saba bir yönetim yıllardır dengeyi oturtamadığı gibi ya esnafı iflas ettiriyor, yada ölümüne sebep oluyor,  yada provaksiyon kokan “ Cami duvarlarına bira şişelerinin atılmasına” neden olacak bir acziyet içinde debelendikçe debeleniyorlar. Bu yönetememe Beyoğluna, İstanbul’a; belediyecilik alanında profesyonel olan Ak Partiye zarar veren, partiye yakışmayan bir yönetimdir.

 

Beyoğluna, Beyoğlunun tarihi-turistik, kültürel kimliğini bilen, sezarın hakkını sezara veren bir yönetim gerekiyor. Karköy’ün esnafın halkın istemediği bir festival ardından % 60’ları geçen iş kaybı. Ak Parti bu provaksiyon kokan uygulamaları mercek altına almalı. İstanbulluların bu ülkenin en politik insanları, politik kültürü en üstdüzeyde olan vatandaşlar olduğunu unutmadan bütün inançalara saygılı, tarihe, turizme,kültüre vakıf yeniden bir yapılanmayla Beyoğluna el atmalıdır.

 

Tarih ve turizmin içiçe geçtiği kentlerde kimsenin ne yiyeceğine, ne içeceğine, ne giyeceğine istisnalar dışında karışılmaz. İbadethanelere bira şişesi atılamaz. Esnaf-vatandaş çökertilemez...  Alkollu mekanlarabüyükbaskı iddiaları... Yerli yabancı turist bu tür şehirlere su içmek için gelmez... Bizden uyarması... Ak Parti Beyoğlunda vatandaşı korkutmaycak uygulamalar, ve sorunları yerinde tesbit-çözüm için araştırma yapmalıdır...

 

ETİKETLER : BEYOĞLU BELEDİYESİ ZABITA TERÖRÜ KARAKÖYDE CAN ALDI ZABITA TERÖRÜ KARAKÖY TURİZMİNE BÜYÜK DARBE VURDU...
Diğer İstanbul haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA