ESENYURT’TA SİVİL BAŞKAN ADAYI...

Yıldız, Esenyurtta siyaset ve STK alanının geri olduğunu, toplumu ve şehri düşürdüğünü; bu anlamda Esenyurt halkının büyük bir arayış içinde olduğunu belirterek 2019’da Belediye başkanlığına aday olabileceğini açıkladı.
Bu haber 2017-08-03 07:04:01 eklenmiş ve 1842 kez görüntülenmiştir.

ESENYURT’TA SİVİL BAŞKAN ADAYI...

 

Son 50-60 yıldır Doğu Anadolu başta olmak üzere Türkiye’nin her bölgesinden yoğun nüfus göçünün olduğu, bunun yanı sıra Ortadoğu’da, İslam Dünyasında küresel katillerin, natonun... soykırım saldırısına uğrayan Türkiye dışı onbinlerce Müslümanın da  sığındığı İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri Esenyurt.  Günümüzde İstanbul’un en büyük mega  kentlerinden biri olmaya başladı.

 

İlçe son 10-15 yıllık tarihinde nüfusu giderek 1 milyona yaklaşırken, aynı zamanda bu son yıllarda plansız, programsız, beton yığınına dönüşen, insanı boğan, arge yapılamdan tamamen ranta yönelik yapılaşmasıyla giderek İstanbul’un en sorunlu ilçeleri arasınada da öne çıkmaya başladı. Mevcut imar durumu bilimsel açıdan ele alındığında tam bir felaket durumunun ortaya çıktığı ağır kronik sorunlarla kuşatılan bir mega kentle karşı karşıyayız. İlçede rant çeteleri gelecek kaygısı taşımadan ilçenin nüfusana, ekolojik, sosyolojik, sosyal yapısına büyük bir darbe vurmaktadırlar. Basit bir örnek verecek olursak  her evin bahçesi, her mahallenin parkları, yeşil alanları olmalı. Ama burada yerel yönetim, rant çeteleri insan sağlığı ve yaşamı hiçe sayarak ucube bir betonlaşma ile bu mega kenti boğdular. Siyaset-STK zübükleri toplumsal alanı istisnalar dışında tamamen ele geçirmişlerdir...

 

Esenyurttaki Siyasi partilerin, adlarının başında federasyon olan derneklerin giderek beton yığınına dönüşen, birilerinin rantı için giderek boğulan ilçe ve ilçe nüfusu için ne bir toplantı, ne bir çalışma; nede kıllarının kıpırdamaması Enseyurt halkını arayışa itmeye başladı. Ve bu anlamda ilk sivil çıkış iş adamı hemşerimiz Serhat Yıldızdan geldi...

 

SERHAT YILDIZ,  2019 YEREL YÖNETİM SEÇİMLERİNDE ADAY OLACAĞIM...

 

Serhat Yıldız, Silah Sanayi, Av Malzemeleri, İnşaat, Ulaşım alanlarında iş yapan 90’lı yıllarda Magnum Marka av tüfeklerini üreterek adını tüm Türkiye’ye duyuran, günümüzde ise İnşaat sektörü ve  av malzemeleri alanında iş yapmaktadır.

Yıldız, Esenyurtta siyaset ve STK alanının geri olduğunu, toplumu ve şehri düşürdüğünü; bu anlamda Esenyurt halkının büyük bir arayış içinde olduğunu belirterek 2019’da Belediye başkanlığına aday olabileceğini açıkladı.

 

Yıldız, artık ülkemizde şehirleri halkın kendisinin yönetmesi, yönetime katılmaları gerekmektedir. Demokrasi bilincinin geri olamsı, şehirciliği ve kendi-kendimizi yönetmeyi bilmeyişimiz mantar gibi rant çetelerinin bitmesini, bu çetelerin sağlığımızdan hayatımıza herşeyimizle oynamasını da beraberinde getirdi. 

 

Esenyurta Serhad Nüfusu 1. Nüfus ama Buradaki STK (Sivil toplum kurumları) Derneklerin geriliği yüzünden bu nüfus rant çetlerinin oyuncağına dönüştürülmüştür. Ardahan Kültür Evi denen derneğin kongresinde gördük. Bütün esenyurtluların da şahit olduğu gibi illerimiz adına  kim dernek başkanı olacaksa  buna  halk değil rant çeteleri karar  veriyor. Dernekçilik alanında utanılacak bir durum yaşıyoruz. Halkın ezici çoğunluğunun bunlardan haberi bile yok. Serhat nüfusu başta olmak üzere, Esenyurt nüfusu Esenyurtu sömüren rant odaklı çeteler tarafından hem çürütülmekte, hem de düşürülmektedirler. Şehir giderek betonlaşıyor, nefes alamaz insan sağlığına ters bir hale kaymaktadır. Son 8-10 yıldır şehrin meydan ve merkezleri betona dönüştürüldükleri gibi, her taraf adeta yap –boz tahtasına çevrilerek şehirde toz, pislik ve çamurdan geçilmedi. Son 10 yıldır esnaf kötü mağdur edildi.

 

ŞEHRİ HALKLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ...

 

Yıldız yerel anlamda siyasetin, siyasi partilerin giderek önemini yitirdiğini, sivil toplum ve  STK’ların öne çıktığını belirterek önümüzdeki yıllarda halk yaşadığı şehirlerde kendi örgütlenmeleriyle siyaset ve stk alanlarının müdahale etmeyeceği şekilde yerel yönettimlerini oluşturacak yetkinliğe doğru gitmektedir. Esenyurtta biz bu gelişmenin öncülüğünü yapacağız. Kapalı kapılar ardında halkı pazarlamayan ciddi tüm stk’larla bir araya geleceğiz ve birlikte bir yol haritası çıkaracağız. Halkı pazarlayan kullanan tüm siyaset-stk zübüklerini de deşifre ederek halka taşıyacağız, halkla birlikte şehirlerimizle oynama dönemini bitireceğiz. Rant yüzünden çetleşmelerin şehre verdiği zararlara yönelik çalışmalarda yapılarak geriye dönük davalarda açacağız. Halkla, ülkeyle, toplumla oynama kimsenin yanına kar kalmayacaktır. Geriye dönük hesap soracağımız gibi, Esenyurtu siyaset ve stk zübüklerinin, rant çetelerinin çürüttüğü,  düşürdüğü, bitirdiği atmosferden çıkararak 7’den 70’şe halkı temsil eden, halkın kendi kendisini yönettiği, güven, huzurun ön planda olduğu ötekilerin olmadığı bir yeniden yapılanmaya gideceğiz dediler.

 

Yıldız,  adaylık konusunda çalışmalarının halk, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, rant ve çeteciliğe bulaşmamış iş dünyasıyla istişareler sonucunda tamamen netleşeceğini belirti.

 

YILDIZ İNŞAAT, DOĞA İNŞAAT- YILDIZ AV BAYİ - DOĞA  AV BAYİ TIKLAYINIZ...

 

 

ETİKETLER : SERHAT YILDIZ 2019 YEREL YÖNETİM SEÇİMLERİNDE ADAY OLACAĞIM ESENYURT’TA SİVİL BAŞKAN ADAYI...
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA