SURİYE KÜRDİSTANI (ROJEVA) ARTTIK AMERİKAN TOPRAĞI...

Osmanlının yıkımının ardından kurulan uydu uyduruk devlet ve diktatörlüklerin Kürtleri inkar, imha, soykırım oyunları Amerika’ya ve İsraile yaradı. Bu oyunlar Kürtleri Küresel kapitalin operasyonlarına açık bir hale getiriken, aynı zamanda yerel, ulusal, küresel tüm güç ve aktörleri de bölgeye taşıdı
Bu haber 2017-07-20 08:31:32 eklenmiş ve 839 kez görüntülenmiştir.

SURİYE KÜRDİSTANI (ROJEVA) ARTTIK AMERİKAN TOPRAĞI...

 

Osmanlının yıkımının ardından kurulan uydu uyduruk devlet ve diktatörlüklerin Kürtleri inkar, imha, soykırım oyunları Amerika’ya ve İsraile yaradı. Bu oyunlar Kürtleri Küresel kapitalin operasyonlarına açık bir hale getiriken, aynı zamanda yerel, ulusal, küresel tüm güç ve aktörleri de bölgeye taşıdı. Bir taraftan Amerika askeri üsler inşa edip alana iyice yerleşirken, Suriyenin büyük bölümünü Rusya, bir bölümünde İsrail işgal etmiş bulunmaktadır. Irak ise İngiltere ve İranın at oynattığı bir sömürgeye dönüşmüş bulunmaktadır. Bütün bu gelişmelere rağmen bölge ülkelerinin hala net bir Kürt-Kürdistan plan-politikalarının olmayışı Türkiye ve İran için giderek büyük bir tehdide dönüşüyor.

 

DÖRT DEVLET EYALETLER HALİNDE TEK DEVLET OLMASI GEREKMEKTEDİR...

 

Türkiye, İran, Irak, Suriye içinde bulundukları durumdan kurtulabilecekleri tek bir plan var o da Kürdistan eyaletleri dahil olmak üzere  birleşik bir demokratik cumhuriyete dönüşmeleriyle mümkün olacaktır.  Yerel Halk kendisine hangi adı, sanı ünvanı koyuyorsa o şekilde federasyonlaşmaları, devletlerin ve örgütlerin halk üzerinde kanun, şiddet vb. oyunlarına son vermeleri gerekmektedir. Türkiye,  İran Rusya ve Çin gibi devletleri ikna edip böyle bir projeyi hayata geçirmeyi başaramazlarsa,  ABD-NATO-Rusya; kısacası dünya Türkiye-İran Kürdistanı dahil Kürt bölgelerini bu devletlerden kopararak Kafalarındaki Kürdistanı kuracaklardır... Türkiye ve İran’da günümüzdeki ırak-suriye gibi büyük güçlerin her alanda kontrol ettikleri oyuncak diktatörlüklere dönüşeceklerdir...

 

100 yıldır süren Kürdistanın sahte suni sınırlarla parçalanması işgali sorunu şu anda çözümsüz bir soruna dönüştürüldüğü gibi en geç bu sorun 50 yıl içinde nükleer silahlarında kullanıldığı bir dünya savaşına neden olacaktır.

 

Çünkü Mezopotamya olmadan dünya yönetilemez...

 

Tarih boyunca dünyayı yönetmek isteyen güçlerin 1. Hedefi Mezopotamya , Kürdistan hakimiyeti olmuştur. Büyük İskenderden Osmanlıya bu böyledir. Günümüzde yerel, ulusal, küresel tüm güçlerin 1. Hedefleri Mezopotamya ya konuşlanmak... İranla Türkiye Kürtleri merkeze alan birleşik bir devlet –eyalet yapılanmasına gitmeyi başaramazlarsa bu iki devletin akibeti de bölgedeki diğer diktatörlükler gibi yıkılmak olacaktır... Ve dünyanın birbirine girmesini de hiç kimse engelleyemeyecektir. Çünkü yerli yabancı bütün güçler Kürdistana yerleşmek için büyük bir savaşın içindeler... Kürtler adına ortaya çıkarılan örgütler bu büyük fotoğrafı göremediklerinden Kürt çocuklarını,  gençlerini dünya savaşının yaşandığı coğrafyamızda  özellikle Türkiye’de kötü harcıyorlar, yem ediyorlar. Devlerin çarpıştığı bir arenada Kürt gençliğini ezilen karıncalara çevirmektedirler...

 

Türkiye-İran-Irak-Suriye, Rusya –Çin’nin onayını alarak Kürtlerin merkezde olduğu eyaletler halinde birleşik bir devlet ve cumhuriyete dönüşmeyi başaramazlarsa bölgedeki hiçbir ülkenin geleceği olmayacaktır. Tüm devletler ve halklar küresel katillerin istedikleri sömürgelere, kantoncuklara dönüşecektir...

 

 

ABD ROJEVA’DA ÜSLERİNİN İFŞA EDİLMESİNE KÖTÜ KIZDI...

 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Anadolu Ajansının yerel kaynaklardan elde ettiği bilgilerle hazırladığı "Suriye'de 10 noktada PKK/PYD'ye ABD desteği" başlıklı haberine yönelik açıklama yayınladı. Türkiye bu konuda biraz daha ileri giderse ABD, “Türkiye İş-İt’in bitmesini istemiyor gerekçesiyle” sınırlı bir şekilde Türkiye’yi vurabilir.

Yazılı açıklamada AA'nın haberi yalanlanmazken, ABD'nin veya DEAŞ karşıtı koalisyon kuvvetlerinin Suriye'de bulundukları bölgelerin "güvenlik gerekçesi ile açıklanmadığı" ifade edildi.

 

Açıklamada, "Hassas bilgilerin açıklanması Koalisyon kuvvetlerini gereksiz risklere maruz bırakıyor ve DEAŞ'ın yenilmesi için devam eden operasyonları akamete uğratma potansiyeli taşıyor." iddiasında bulunuldu.

 

DEAŞ'ın bölgenin istikrarına en büyük tehdit olduğu ve Suriye'deki tüm tarafların DEAŞ'ın yok edilmesine odaklanması gerektiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

 

"Bu habere katkı sağlayan kaynakları bağımsız olarak doğrulayamayız, ancak bir NATO üyesinin yetkilileri hassas bilgileri açıklamak suretiyle kasten kuvvetlerimizi tehlikeye atmışsa bundan büyük kaygı duyarız. Bu kaygılarımızı Türk Hükümetine ilettik."

 

SAHADAKİ KAYNAKLARA DAYALI ÇALIŞMA

AA muhabirlerinin yerel kaynaklardan derlediği bilgilere dayanarak hazırladığı haberde, ABD'nin iki hava üssü dışında Suriye'de PKK/PYD kontrolündeki bölgelerde 8 askeri noktaya sahip olduğu belirtilmişti. Bu 8 noktada top atışı, hava saldırısı için irtibat görevlisi, askeri danışman, eğitim sorumlusu, operasyon planlama sorumlusu ve aktif çatışma içinde yer alan birliklerin konuşlu bulunduğu kaydedilmişti.

 

 

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca doğuda Haseke, Rakka ilinin kuzeyi ve Halep'in doğusundaki Münbiç ile kuzeybatısındaki Afrin ve Tel Rıfat ilçelerini işgal ediyor. ABD'nin Suriye'de müttefik olarak nitelediği PKK/PYD mensupları, ülke genelinde Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adını kullanıyor.

ETİKETLER : SURİYE KÜRDİSTANI (ROJEVA) ARTTIK AMERİKAN TOPRAĞI...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA