BÖLGE DERNEKÇİLİĞİMİZDE ÖNEMLİ BİR AKTÖR AŞKIN ŞİT...

2014 yılından itibaren Hoçvan Dernekler Federasyonu (HOÇ-FED) Otbiçen (Qımıli) Derneğinin başkanlığını yürüten dernek başkanlarımızdan Aşkın Şit gerek dernekçilikteki başarısı, gerekse Ataşehir Belediyesi gibi yerel yönetimlerin derneklerimizle iletişim ve bağ kurmalarının sağlamasında en önemli aktörlerden biri oldu.
Bu haber 2017-07-19 07:06:39 eklenmiş ve 1435 kez görüntülenmiştir.

BÖLGE DERNEKÇİLİĞİMİZDE ÖNEMLİ BİR AKTÖR AŞKIN ŞİT...

 

2014 yılından itibaren Hoçvan Dernekler Federasyonu (HOÇ-FED) Otbiçen (Qımıli) Derneğinin başkanlığını yürüten dernek başkanlarımızdan Aşkın Şit gerek dernekçilikteki başarısı, gerekse Ataşehir Belediyesi gibi yerel yönetimlerin derneklerimizle iletişim ve bağ kurmalarının sağlamasında en önemli aktörlerden biri oldu.

 

1995’ten beri CHP’de aktif siyasetin içinde yer alan, 2009 yılından beri Serhat nüfusunun Battal İlgezdiyle tanışmasını, hemşeri camiamızı örgütleyerek, Ataşehir ilçesinde seçim çalışmalarında o günden bugüne Ataşehir’in Bld. Bşk. İlgezdinin yanında yer almalarını sağlayan, Ataşehirin bugünkü kimliğini kazanmasında bölgemiz açısından  en önemli  aktörlerinden biri Aşkın Şit. 2009 yılından beri İlgezdinin hem yanında hemde çalışmalarında birebir yer aldı. Ataşehir belediyesinde çeşitli görevlerde bulunan, ihtiyaç olduğunda başkanın koruma müdürlüğü dahil olmak üzere birçok kritik görevde rol alan bir aktör.

 

Günümüzde bölge STK (Sivil Toplum Kurumları) yapılanması içinde bir aktör olarak yer alırken, Ataşehir belediyesi ile hemşeri camiamız arasındaki bağı kuran en önemli aktörlerden, en önemli STK başkanlarından biri olmaya başladı. Hemşeri camiamızın sorunlarının çözüldüğü çözüm merkezi olmaya başladı.

 

Günümüzde Ataşehir, Kadıköy vb. ilçelerde yerel anlamda sorunu olan hemserilerimizin muraacaat ettiği, sorunların çözüm merkezi haline geldi. Halkın sorun ve sıkıntılarını çözen kişiliği ile de halk tarafından takdir edilen sevilip sayılan bir başkan, bir kanaat önderi.

 

Seçim sürecinin ardından günümüze kadar Serhat stk-iş dünyasıyla Ataşehir Belediyesi arasında en önemli iletişim köprüsü, en önemli temsilcilerinden biri olmaya başladı. Derneklerimiz Şit aracılığıyla hem İlgezdiyi, hemde Ataşehir belediyesini , hemde CHP’yi tanımaya başladılar. ŞİT,  CHP ile STK’larımız arasında köprü görevini görürüken, kendisi sayesinde CHP’nin derneklere yaklaşımını da görmeye başladık. Ve bu konuda kendisiyle kısa bir sohbet yaptık, sorular sorduk, cevaplarını aldık. CHP’nin demokrasiyi en iyi özümseyen parti olduğunu, yerel yönetimlerde dernekleri dizayn etmeye çalışan rant çetlerinin, siyaset-stk zübüklerinin aksine CHP, STK’ların emrinde ve hizmetinde bir partidir. Ataşehirde, Sarıyerde... CHP’nin olduğu her yerde halkla stk’larla birlikte hareket etme vardır. 

 

 

ŞİTE, ATAŞEHİR BELEDİYESİNİ ve İLGEZDİYİ SORDUK:

 

İLGEZDİ, ATAŞEHİR KÖY’ÜNÜ ATAŞEHİR GÖKDELENLER KENTİNE DÖNÜŞTÜRDÜ

 

Şit, Batal İlgezdinin 2009’da ilçe vasfı dahi olmayan birşehri Ataşehri günümüzde İstanbulun en büyük gökdelenlerinin yükseldiği mega bir  şehre dönüştürdüğünü,  İstanbulun  bütün gücüyle halkın hizmetinde olan bir belediye başkanı kazandığını, bu başkanın her alanda stk’larımıza, bölge nüfusumuza  karşı en duyarlı başkanlardan biri olduğunu zaten bölge dernekleri içinde yaptığımız etkinliklerle de görmektesiniz dediler.  Bu anlamda Serhat nüfusu olarak bizler İlgezdiyle deyim yerindeyse kader birliği yaptık. İlgezdi önümüzdeki yerel yönetim seçimleri başta olmak üzere aday olduğu müdetçe bizler amasız kendisine her alanda desteğimizi sürdüreceğiz dediler.

 

 

ŞİT’İN BAŞKANLIĞI İLE QIMILİ DERNEĞİ ÖNCÜ ve ÖRNEK BİR DERNEĞE DÖNÜŞTÜ...

 

Başarılı çalışmaları neticesinde Şit kısa zamanda STK’larımızın dikkatini çekti. Bölgemizin en önemli federasyonu olan Hoçvan Dernekler Federasyonu üyeliğinin yanı sıra 2014 yılından beri de Federasyonun üyesi Qımıli Derneğinin başkanlığına halkın isteği önerisi ve oy birliği ile başkan seçildi.

 

Derneğin  2017  genel kurulunda ise yine rakipsiz bir şekilde kendisi ve yönetim kurulu üyeleri oy birliği ile  başkanlığa  seçildi.

 

Derneklerimiz içinde 9 kadın yönetici ile bir rekora imza attığı gibi, dernekçiliğimizin modern öncü yüzü ve örneği oldu. Derneklerimiz içinde en fazla kadın yöneticinin bulunduğu örnek bir dernek oldu.

 

SİT, günümzde, İstanbul Metropolunde,  iş adamları örgütleri- dernekleri, bölge ve Ardahan federasyonları içinde en çok sevilip sayılan stk-kanaat önderlerinden biri, STK’lardan görev aldığı günden bugüne hiçbir zaman siyasi kimliğini öne çıkarmayan bölgemizin önde gellen halkın takdir ettiği stk- kanaat önderlerinden biri.

 

 

QIMILİ DERNEĞİ TÜM DETAYLAR TIKLAYINIZ...

AŞKIN ŞİT KİMDİR...

 

1979 Ardahan doğumlu olan Aşkın Şit, 1989 yılında İstanbula geldi.  ilk-Orta Öğrenimini Ardahanda, Liseyi ise İstanbulda bitirdi.  90’larda Ataşehire yerleşen Şit, 1995’ten 2002-03 yıllarına kadar da kesintisiz bir şekilde 10 yıla yakın CHP Kadıköy gençlik kollarında çalıştı.

 

2009 yılından günümüze Ataşehir belediyesinde çeşitli kademelerde görev aldı. CHP ile, Ataşehir Belediyesi ile hemşeri camiamız arasında bir elçi bir köprü görevi gördü. Dernekçilik alanına yaptığı katkılarıyla bölgemizin en iyi dernek başkanlarından biri oldu. Hiçbir zaman siyasi kimliğini derneklerde asla öne çıkarmadı. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gören hemşeri camiamız içinde örnek bir başkan.

 

 

 

ETİKETLER : BÖLGE DERNEKÇİLİĞİMİZDE ÖNEMLİ BİR AKTÖR AŞKIN ŞİT...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA