MOROFKA DERNEĞİ 2017 PİKNİK ŞÖLENİ ARNAVUTKÖY’DE YAPILDI

Ardahan Dernekler Federasyonu (Arda-Fed) üyesi Ardahan-Göle Meşedibi (Morofka) Kültür ve Dayanışma Derneği geleneksel hale getirdiği bu yılın piknik şölenini Arnavutköy Balaban Köyü Mesire alanında icra etti.
Bu haber 2017-07-17 10:32:46 eklenmiş ve 908 kez görüntülenmiştir.

MOROFKA DERNEĞİ 2017 PİKNİK ŞÖLENİ ARNAVUTKÖY’DE YAPILDI

 

Ardahan Dernekler Federasyonu (Arda-Fed) üyesi Ardahan-Göle Meşedibi (Morofka) Kültür ve Dayanışma Derneği geleneksel hale getirdiği bu yılın piknik şölenini Arnavutköy Balaban Köyü Mesire alanında  icra etti.

 

Morofkalıların pikniğine Arda-Fed’den Yener Bayrakçı, Erdal Karasansar, Sultangazi Ardahanlılar Derneğinden Başkan Yavuz Uzunkaya, YK Üyeleri Alican Demir, Atif Gökçe, Dinçel Kızılkaya, Beykoz Ardahanlılar Derneğinden Yusuf Yasin Sit, Çakıldere Köyü Dernek Başkanı Baran Çelik ve Çakıldere Kurucu başkanı Sedat Yılmaz gibi STK’lar ve STK temsilcilerinden yoğun bir katılım oldu. Çalınan Kürtçe-Türkçe müzik eşliğine yüzlerce insan beraber halay çektiler. Mangal ziyafeti harikaydı.

 

MOROFKA PROTOKOLU ARDA-FED ve ARDAHAN DERNEKÇİLİĞİNİ KONUŞTU...

 

Etkinlikte açılış konuşmasını Morofka Dernek Başkanı Özcan Düğmeci yaptı. Düğmeci, etkinliklerine katılan STK, Dernek, Başkan ve yönetimlerine, basına, etkinliğe sponsor olan iş adamlarına ve Morofka halkına teşekkür etdi.

Düğmeci, bir taraftan kendi derneğimizin alt yapısını oturturken, diğer yandan Ardahan Lobisini oturtmak zorundayız. Bu büyük metropolde açık bıraktığımız her nokta bize bir darbe olarak dönmektedir. Arda-Fed’in de bir yöneticisi olarak Arda-Fed’i de Ardahanlıların özlediği kurumsal bir yönetime hep birlikte kavuşturacağız dediler.

 

UZUNKAYA, ALTYAPIMIZI MUHTARLAR ve MECLİS ÜYELERİ İLE DONATMALIYIZ...

 

Avrupa Yakası Sultangazi Ardahanlılar Derneği Başkanı Yavuz Uzunkaya önemli belirlemelerde bulundu. ,  Uzunkaya, halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir gelenek ve inançtan geliyoruz. Bu anlamda haka ve halka hizmeti esas alan tüm derneklerimizi canı gönülden kutluyoruz.

Uzunkaya, bulunduğumuz bölgelerde güçlü çıkmak istiyorsak kitlemizi tam anlamıyla temsiletmek istiyorsak iki açığı sağlambir şekilde kapatmalıyız.

1.     Bizim için köy dernekleri çok önemlidir. Bulunduğumuz her ilçede, İl dernekleri yönetimleri muhakak köy -ilçe dernek yönetimleriyle ortak yönetim oluşturmalıdırlar. Bu ortak yönetime gelemeyenlerde art niyet aranmalıdır, art niyet yoksa stk-dernek bilincinden yoksundurlar.

 

2.     Bir ilçede güç olmak istiyorsak bunun bir diğer ayağı ise Muhtarlar ve Meclis üyeleridirler. Muhtarlardan başlayarak meclis üyeleriyle bulunduğumuz semtlerde altyapımızı güçlendirmeliyiz. Kendi muhtarlarımızı, meclis üyelerimizi dernekler belirlemeli, hemşerilerimizin birbiriyle yarışıp birbirlerini yıpratmalarının önünü tıkamalıyız.

 

BAYRAKÇI, OLAĞANÜSTÜ KONGRE DAHİL HER ŞIKKA AÇIĞIZ. KİMSE BAHANELERİN ARKASINA SIĞINMASIN...

 

Bölge basınından Doğu Medya İmt.Sahibi Yusuf Yasin Sit, Yerel Gazete Sahibi Erdal Karasansar, Arnavutköy ve Sultangazi basının da temsilcilerin katıldığı piknik şöleninde Arda-Fed’le ilgili sorular Yener bayrakçıyı kötü kızdırdı.

 

OLAĞANÜSTÜ KONGRE DAHİL HER ŞIKKA AÇIĞIZ...

 

Bayrakçı, Ardafed’in Mayıs Ayında yapılan 2017  kongresi sonucu zayıf bir yönetimle, içinde üye Ardahan Derneklerin ezici çoğunluğunun olmadığı zayıf bir yönetimle ortaya çıktığını kabul ediyoruz. Şu andaki mevcut yönetimin mevcut haliyle Ardahan’a bir gram yara sağlayamayacağını da biliyoruz. Olağanüstü kongre dahil bütün seçeneklere açık olduğumuzu da açık açık ifade ediyorum. Ama 50-55 üye dernek yöneticileri ve delegeleri nerede. Neden bir araya gelip çalışma yapmıyorlar. Ardahan federasyonu ve dernekleri operasyon yiyiyorsa bunun temel nedeni dernek yönetimleri ve delegeleridir. Suçu Fakir Yılmaz’a atıp kaçan zavallılara dönüşmek Ardahanlılara, Ardahan Derneklerine  yakışmıyor...

 

HOÇ-FED, SULTANGAZİ ve BEYKOZ ARDAHANLILARI KUTLUYORUZ...

 

Bayrakçı, Hoçvan Dernekler Federasyonu, üye dernekleri geçen günlerde yaptıkları piknikle mükkemmel bir örnek ortaya koydular. Hiçbir stk-siyaset zübüğünün oyun yapamaycağı ciddi bir stk olduklarını ispat ettiler. Hepsini tebrik ediyoruz.  

 

Sultangazi Ardahanlılar Dernek Başkanımız Yavuz Uzunkaya ve yönetimini, Beykoz Ardahanlılar Derneği yönetimini, Morofka Derneği ve Yönetimini  tebrik ediyoruz, kendileriyle gurur duyuyoruz, Beykoz Ardahanlılar Derneği üzerinde dönen oyunları ve bölge dernekleri, derneklerimiz üzerinde dönen oyunları bozduğu ve deşifre ettiği için Yusuf Yasin Sit’i ve şu anda yönetimi alan o güzel yönetimi de canı gönülden kutluyoruz.

 

Bazı istisnalar dışında federasyonlarımız ve derneklerimiz rezil durumda. Rant çetlerinin kullandıkları, nüfusumuzun çürütüldüğü kullanıldığı çiftliklere dönüşmüş durumda. Esenyurta bakın, istisnalar dışında derneklerimiz-federasyonlarımız  siyaset-stk zübüklerinin kullandığı çiftliklere dönüşmüş. Utanılacak birdurumdayız. Buradan birkez daha açık –açık söylüyorum Ardahan STK’ları  ğırlıklarını ortaya koyup Arda-Fed’i kurumsal bir yönetime kavuşturmadıkça Ardahan dernekleriyle oynamayı kimse durduramaz. Kıyıda köşede oturup kahve edebiyatı, kocakarı edebiyatı ile dernekçilik olmaz. Ardahan lobisine oynamayan federasyon, köy, il-ilçe derneklerinin tüm yönetimlerin Ardahanlılar tarafından al aşağı edilmesi zamanı çoktan geldi geçiyor.  Arda-Fed yönetiminden gazeteci Karasansar protokolde dile getirilen görüşlere katıldığını, Ardahan Lobisi adına tüm derneklerin içinde yer aldığı kurumsal bir ARDA-FED yönetiminin ortaya çıkması gerekmektedir. Sorun arkadaşlarımızın da ifade ettiği gibi dernek yönetimlerinde. Ne ili nede halkı doğru-dürüst temsil etmeyi başaramıyorlar. Ardahanlıların Ardahan Lobisi için yönetimlerini değiştirme ve dernekler üzerinde  baskı geliştirmeleri acil bir ihtiyaçtır dedi...

 

 

 

MOROFKA PİKNİK FOTO GALERİ TIKLAYINIZ...

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, açık hava ve yakın çekim

 

 

ETİKETLER : MOROFKA DERNEĞİ 2017 PİKNİK ŞÖLENİ ARNAVUTKÖY’DE YAPILDI
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA