HOCVAN-PANİG ANLATILMAZ ANCAK YAŞANIR BİR PİKNİK ETKİNLİĞİNE İMZA ATTILAR...

Ardahan ve Serhat bölgesinin 2000’li yıllardan sonra kurulan ilk federasyonu olan Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) ve Federasyon üyesi Panig Derneğinin birlikte Beykoz Kaymak Donduranda icra ettikleri piknik şöleni anlatılmaz ancak yaşanır cinsinden bir etkinlik oldu. Etkinlik, piknikten ziyade bir kültür festivali gibi geçti.
Bu haber 2017-07-10 06:53:54 eklenmiş ve 2636 kez görüntülenmiştir.

HOCVAN-PANİG ANLATILMAZ ANCAK YAŞANIR BİR PİKNİK ETKİNLİĞİNE  İMZA ATTILAR...

 

Ardahan ve Serhat bölgesinin 2000’li yıllardan sonra kurulan ilk federasyonu olan Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) ve Federasyon üyesi Panig Derneğinin birlikte Beykoz Kaymak Donduranda icra ettikleri piknik şöleni anlatılmaz ancak yaşanır cinsinden bir etkinlik oldu. Etkinlik, piknikten ziyade bir kültür festivali gibi geçti. Etkinliğe katılan herkesin  işte STK, işte Dernek dediğin böyle olur babında bir etkinlik oldu ki Hoç-Fed ve üyesi derneklerin etkinlikleri STK bakımından her alanda örnek etkinlikler olmaktadırlar.

 

Halkı pazarlamak için hertür maymunluğu yapan,  yalaka ve yağcılık, çürümüşlük, kokuşmuşluk, toplumsal çürümeden nemalanma, halkı yanıltma-kandırma... vb.  oyunların hiçbiri Hoç-Fed ve üye hiçbir derneğinde yoktur. Bu anlamda siyasete, yerele,  genele söz hakkı ya yoktur, yada varsa herkese eşittir. Halkla oynayacak bir zemin asla yoktur. Pazar günü yapılan etkinlikte de Federasyon ve federasyona üye dernekler dışında kimseye söz hakkı verilmedi. Sadece katılımcılar anons edildi.

 Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ağaç, kalabalık, gökyüzü, açık hava ve doğa

Sabahın erken saatlerinde başlayan piknik şöleni akşam saat 18-19.00’a kadar sürdü. Etkinlik  başlamadan önce Federasyona üye20 den fazla dernek başkan ve yönetimleri toplantı yapıp görev dağılımı yaptılar.

 

ETKİNLİK DUA İLE BAŞLADI, AÇILIŞ KONUŞMASINI BAŞKAN LATİF YILMAZ YAPTI...

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Etkinlik bu yıl vefat eden federasyon yöneticisi Abddurrahman Kılıç’ın  (Abdurrahman Hoca) anılması ve geçmişten günümüze toplumsal alanda mücadele eden tüm Hoçvanlılara dua okunması  Fatiha süresinin ve bazı surelerin hem dernek başkanı hemde imam olan bir yönetici  tarafından okunmasıyla başladı.  Ardından yönetim ve dernek başkanları birlikte sahneye çıkıp halkı selamladılar.

 

Hoç-Fed başkanı Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında bütün yönetime, üye derneklere ve etkinliğe katılan binlere teşekkür etdi. Harcanan yoğun emeğin ve çabaların karşılığını bulduğunu ifade ettiler. Hoçvan Federasyonuyla ülke geneline örnek olacak, örnek alınan bir STK olgusunun hayat bulduğunu ifade ettiler.

 

Ülkemizin sancılı bir süreçten geçtiğini, iktidar ve muhalefetiyle siyasetin ülke sorunlarına cevap vermede yetersiz kaldığını bu anlmada STK’ların yükünün çok ağır olduğuna değinildi. Federasyon olarak  tutuklu bulunan eşbaşkanı Ayten Aktürkün biran önce özgürlüğüne kavuşması, ülkemizde her alanda bir an önce adaletin tecelli etmesini istediler. Yılmaz Federasyonun etkinliklerinde kısa kısa değindikten sonra STK’ların en önemli işlevlerinin Kültürü yayma ve yaşatma olduğunu ifade ederek önümüzdeki zaman diliminde öykü ve şiir yarışması düzenleyeceklerini kültür-sanat ve edebiyata ağırılık veren etkinlikleri öne çıkaracaklarlarını söylediler.

 

2018 YAYALA FESTİVALİ ONBİNLERİN KATILIMI İLE YAPILACAKTIR...

 

Yılmaz, 2 yıldır olağanüstü hasl gibi çeşitli nedenlerden dolayı geleneksel hale getirdikleri festivali yapamadıklarını ama 2018 de olgunlaşan şartlar nedeniyle onbinlerin katılımıyla Hoçvan Yayla Festivalini icra edeceklerini belirterek, onbinlerce insanın yılda birkezde olsa doğdukları topraklara yönelmesi ekonomik ve kültürel anlamda bölgemiz ve ülkemiz için önemli olduğunu belirttiler. Festyivaller bölgeye kan ve can taşıyan damarlardır dedi.

 

YILMAZ’IN ARDINDAN PANİG DERNEK BAŞKANI MEMET YILDIZ  DA HALKI SELAMLAMA KONUŞMASI YAPTI...

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Yılmazın ardından her yıl aynı yerde piknik organizasyonunu icra eden ve piknik şölenini geleneksel hale getiren aynı zamanda federasyonunda üyesi olan Panig Dernek Başkanı Memet Yıldız’da halkı selamlama konuşması yaptı. Yıldız yoğun ilgi ve katılımdan dolayı tüm katılımcılara teşekkür etdi. İşte Hoçvan, işte Panig bu dedi. Herzaman kendimize yakışan etkinliklere imza atdık, bundan sonra daha iyi, daha güzel etkinliklere hep birlikte imza atacaklarını ifade ettiler.

 

Yıldız ayrıca Doğu Medya’ya verdiği özel röportajda da halkın, erdemli, dürüst, ahlaklı, namuslu, demokrasi kültürüne vakıf, hiçbir koşulda halkı kandırmayan, satamayan, pazarlamayan, ahlaki-etik, kültürel değerlerine, aidiyetine vakıf yönetimlerin önünü açması gerekmektedir.  STK’larda katılım, denetim, yönetim ayaklarının sağlam oturtulması STK’ların en önemli görevi olmalıdır. Vatandaşın demokrasi bilinci, insan hak-hukuk bilinci, kendi kendisini yönetme bilinci, politik kültürü tam oturtulamazsa siyaset-stk zübükleri her zaman toplumu kullanacakları gibi, hırsızlık, yolsuzluk-yoksulluk, namussuzluk, rant çeteleri başta olmak üzere çeteleşme, ötekileştirme  yaygınlaşmaktadır. Toplumsal alandaki bu çürüme ise ülkelerin yıkımıyla sonuçlanmaktadır. Bu anlamda Hoçvan Federasyonu ve Üye Dernekleri 2000’li yıllardan sonra ortaya çıkan en önemli STK yapılanmaları olarak hem yerelde, hemde genelde ülkemize örnek olacak STK yapılanmaları olmaya başladılar. Hoç-Fed özelinde  Serhat Bölgesi STK misyonunu en iyi yerine getiren bir yapılanma olarak giderek tüm ülkeyi etkilemeye başladı ve Türkiye genelinde Hoç-Fed’e benzer STK’lar giderek alanı kaplayacaklardır dediler.

 

PİKNİK ŞÖLENİ TAM BİR KÜLTÜREL ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ...

 

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, ayakta duran insanlar 

 

Tikoşlu Aysel Yıldızın 1. olduğu, Qımıli'li Öztürkün 2. olduğu Harikuılade iki şirin videosu için TIKLAYINIZ

Usta sunucu Turgay Zorbanın sunum yaptığı etkinlikte, Hoçvan sanat camiasının ezici çoğunluğu onlarca sanatçı bu büyük etkinlikte yer aldı. Yer-gök Kurdi-Tırki inledi. Sanatçılar söyledikleri parçalarla mükemmel bir müzik ziyafeti çektiler. Yüzlerce insan, 7’den 70’şe herkes halaya durdu.

 

ŞİİR YARIŞMASINDA 1. OLAN ŞİİR YOĞUN İSTEK ÜZERİNE TEKRAR  OKUNDU...

 

Federasyon vefat eden yöneticileri adına şiir yarışması düzenledi. Dereceye giren şiirler tekrar tekrar okutuldular. Dereceye girenlere ödül ve plaket verildi...

 

PİKNİĞİN EN BÜYÜK SPONSORU VOLKAN KAYA OLDU...

Hoç-Fed ve üyesi derneklerde siyasi partiler dahil olmak üzere kimseye söz hakkı verilmediği gibi toplumsal alana hizmeti olamayan hiç kimse de onure edilmez. Federasyona sponsorluk yapan Saffet Balıkçılık, Arslan Tekstil vb. firmalar anons edilirken, sponsor firmalar için alanda pankartta açılmıştı. Pikniğin en büyük sponsorlarından biride STK alanına duyarlılığı ve yardımlarıyla öne çıkan Dörtel Et, Kayalar Yapı İnşaatın sahibi, Dörtel Döner'in işletmecilerinden iş adamı Volkan Kaya oldu. Kaya 2016 yılında Hoçvan Spora araç alırken, bu yıl yapılan piknikte de yine ağalığını ortaya koydu. Kaya etkinliğe katılan tüm sanatçıların ücretlerini üstlendiği gibi her zaman federasyona önemli katkılarda da bulunan bir iş adamı olarak halkatan da büyük takdir aldı.

Federasyonun etkinliğine Beykoz Ardahanlılar Derneği başkan ve yönetimi, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri de katıldılar.

 

HOÇ-FED PANİG PİKNİĞİ FOTO GALERİ -1

HOÇ-FED PANİG PİKNİĞİ FOTO GALERİ -2

HOÇ-FED PANİG PİKNİĞİ FOTO GALERİ -3

HOÇ-FED PANİG PİKNİĞİ FOTO GALERİ -4

HOÇ-FED PANİG PİKNİĞİ FOTO GALERİ -5

 

ETİKETLER : HOCVAN-PANİG ANLATILMAZ ANCAK YAŞANIR BİR PİKNİK ETKİNLİĞİNE İMZA ATTILAR...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA