BEYKOZ ARDAHANLILAR YENİ YÖNETİMİ KAHVALTI’DA BULUŞTU...

Beykoz Ardahanlılar Boğaza Nazır manzaralı dernek merkezlerinde mükemmel bir kahvaltıya imza attılar.
Bu haber 2017-07-08 16:09:05 eklenmiş ve 885 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ ARDAHANLILAR YENİ YÖNETİMİ KAHVALTI’DA BULUŞTU...

 

Beykoz Ardahanlılar Boğaza Nazır manzaralı dernek merkezlerinde mükemmel bir kahvaltıya imza attılar.

 

Haziran Ay’ının ilk haftasında İnan Aktürk’ün başkanlığında seçilen Beykoz Ardahanlılar Derneği yeni yönetimi bir STK’ya yaraşır etkinliklere imza atmaya başladı.  Ramazan Ay’ı boyunca Ramazan etkinliklerin yapıldığı alanda en çok kitle toparlayan dernekin standında her akşam onlarca, yüzlerce Ardahanlı birbiriyle buluştu.

 

Yaz aylarında çoğu dernek yönetimleri 2-3 ay gibi sürelerde bir araya gelirken Beykoz Ardahanlılar 2 haftada bir yönetim kurulu toplantılarını yaptılar. Yapılan toplantılarda önemli kararlar alındı.

 

Dernek Merkezi Beykoz Yalıköy’e boğaza nazır harika bir yere taşındı. Geçen hafta derneğin yeni merkezinde yapılan toplantının haberini yapmıştık. Bu toplantının ardından Beykoz Ardahanlılar iki toplantı daha yaptılar. Biri deniz kenarındaki büyüleyici manzarası ile Beykozlulara hizmet veren Mangalhane’de diğeri ise Beykoz Panigliler derneğinde Panik Derneği ile birlikte yapıldı. Ardından bu hafta sonu Cumartesi günü saat 10’da yönetim ve davetlilerin katıldığı harika bir kahvaltıya imza atıldı.

 

Beykoz Ardahanlılar Derneğinin merkezinde yapılan kahvaltılı toplantıya uyerel ve ulusal basından dan da katılım oldu. Basından Doğu Medya İmtiyaz Sahibi Yusuf Yasin Sit, Türkiye’nin en önemli Haber Portallarından Haberler.Com’u temsilen Olgun Kızıltepe, Flash Haber çalışanları, Beykoz Yerel basınından da Beykoz Doğuştan Ozan Devriş katıldılar.

 

Yeni yönetim Beykoz basının bilinen çoğu temsilcisinin de davet edildiğini ama Beykoz Basınından Beykoz Doğuş  dışında katılımın olmaması espirelere neden oldu.  Her semte yapılan benzer espirler burada da  yapıldı. Bazen sıklıkla dile getirdiğimiz her semte rant çetelerinin oluştuğu, bu çetelerin dernekleri, yerel- ulusal basını ablukaya alma durumuna değinildi.  Katılımcılar ülkemizin en büyük yarasına dönüşen çeteleşmeye vurgu yaparken katılımcılardan “Galiba Beykoz Yerel Basını çetlerden korktuğu için Ardahan Derneğinin kahvaltısına katılamadılar” diye espiri yapıldı.

 

Kahvaltılı toplantıya dernek yönetimi, Panik Ardahan Başkanı Memet Yıldız, Hoç-Fed Federasyon Temsilcisi Naim Ateş, Lehimli, Korgeli gibi, Yeni Mah. Dernek Başkanı Kemal Sanin gibi  dernek başkan ve temsilcileri ile bazı üyeler katılırken, Karadenizli Beykozlu hemşerilerimizden Tokat Dernek Başkanı Bülent Kılıç, Recep Halil Gültekin, Ragıp Şişman, Hasan Likoğlu gibi dernek Başkan ve temsilcilerinden de de katılım gösterenler oldu. 

 

YENİ YÖNETİMİN KADIN TEMSİLCİLERİ ON NUMARA

 Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, iç mekan

Beykoz Ardahanlılar Derneğinde yönetim bütün etkinliklerde hizmet, katılım, kalite, temizlik ve güzellik açısından tek kelime ile on numara. Bu gelişmenin mimarı bütün yönetim olurken, en önemli mimarları ise kadın yöneticiler. Derneğin her etkinliğine mükemmel bir güzellik katmaktadırlar.

 

YENİ YÖNETİM ve KATILIMCILAR BEYKOZ’DA STK OLGUSUNU KONUŞTU...

 

Beykoz Ardahanlılar Dernek Başkanı İnan Aktürk’ün açılış konuşması yaptığı toplantıda hem yerel hemde genel anlamda ülkemizi ilgilendiren önemli sorunlar masaya yatırıldı.

 

Sorunlu her ülkede iktidar ve muhalefetin düzgün siyaset yapamamaları, demokrasinin sağlıklı oturmayışı neticesinde birçok ülkenin yıkılma dahil çok ağır sorunlar yaşadığını belirten katılımcılar Türkiye’de de ötekileşme sorunu giderek büyümektedir dediler. Eğer bu sorun doğru teşhis edilip tedavi edilemezse ülkeyi yıkıma kadar götürebilir görüşünü dile getirdiler.

 

Gerek semt-semt meydana gelen çeteleşmeler, gerekse dürüst stk-basının ablukaya alınması, hukukun yara alması, sürekli partili-yandaş vb. firma vb. ihaleler verilmesi, işe alınmalarda işin ehli değilde, bir şekilde iktidar yada çıkar odaklarının tezgahından geçilmesi, işin ehline verilmemesi, torpil ülkemizin yarısını ötekileştirmiş bulunmaktadır. Bu gelişmeler Ak Partiye dışardan destek veren on milyonları büyük bir endişeye sevk etmiş bulunmaktadır. Ak Parti tüm ülkeyi kapsayacak şekilde yönetimleri yeniden yapılandırmazsa ülkemizi çok sıkıntılı günler beklemektedir. Bu durum  Türkiye’nin yumuşak karnı. AKP bu kansere bir çözüm geliştirip ötekileştirmeyi bitirmeyi başaramazsa ülkemizi büyük sıkıntıların beklediği dile getirildi. 

 

Bu sıkıntıları aşacak tek merci de STK’lardır. Artık STK’ların yerelde, genelde ağırlıklarını ortaya koyup Belediye başkanından vekile semt-semt, il-il, bölge-bölge halkın ülkeyi yönetecek bir pozisyona geçmesini sağlayacak bir evreye geçmeleri gerekmektedir. Buradan Beykoz’a geldiğimizde hangi ilin derneği olursa olsun halkı seçimden seçime pazarlayan, düşüren, kullandıran, halkın STK olgusunu kavramasını engelleyenlerin deşifre edilip halka taşınması artık her il derneğinin yetkin, donanımlı, demokrasi kültürüne vakıf  yönetimlere kavuşması halkı kene gibi sömüren,  geri bırakanların deşifre edilip halka taşınamsı, alandan uzaklaştırılmaları gerekmektedir dediler. Bu anlamda Beykoz Dernekler Birliğindeki tüm dernekler Beykoz halkı tarafından artık mercek altına alınmalıdırlar. 

 

Türkiye genelinde dernekçilik STK alanı boğulmaya çalışılırken, yerel basının durumu da içler acısı. Suya sabuna dokunmayan, donanımlı olmayan,  ekmek parası modunda binleri aşan bir zavallılar ordusu oluşmuştur. Bu anlamda STK’ların istisnalar dışında yerel-ulusal basını kaale alma gibi bir durumun karşılığı yoktur. İstanbulun her semtinde profesyonel satıcılarla, haber yapmayı dahi bilmeyen bir zavallılar ordusu oluşmuştur. Bu zavallıların halka hizmet etme durumları yoktur. STK’lar,  halka demokrasi kültürünü, kendi kendisini, bulunduğu ili-bölgeyi buradan yaşadığı ülkeyi yönetebilecek her alanda donanımlı vatandaşların, basının, stkların çoğalması ve gelişmesinin önünü açmalıdırlar.

 

Bu olgular çerçevesinde yaklaştığımızda Beykoz’da dernekçiliğin oturması, değişimi, dönüşümü, demokrasi kültürünün oturmasında Beykoz Ardahanlılar yerel çetelerin tüm oyunlarını bozarak derneği halkın derneği yaptılar. Bu Beykoz için çok büyük bir başarıdır. Diğer derneklerin de Beykoz Ardahanlıları örnek alcakları bir döneme geçmiş bulunmaktayız. Artık ülke genelinde her geçen gün halk derneklere akmaktadır. Siyaset ve STK zübüklerinin, yerel, ulusal çetelerin halkla oynama dönemi hızla bitmektedir. Burada önemli olan halkın bu ihtiyaçlarına cevap verecek yönetimlerin ortaya çıkması, yetiştirilmesi; önlerinin açılmasıdır.

 

BEYOZ ARDAHANLILAR KAHVAKLTI FOTO GALERİ...

 

  

ETİKETLER : BEYKOZ ARDAHANLILAR YENİ YÖNETİMİ KAHVALTI’DA BULUŞTU...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA