İRAN’DA BİR KÜRT HAMALI ÖLDÜRMEYE 50-100 DOLAR ÖDÜL...

Türkiye’de 90’lı yıllarda terör örgütleri ve devlet-özel tim öldürdüğü kürt başına nasıl ödül aldıysa benzeri bir uygulamada İran’da hayata geçti. İslam devrimi diye İranı işgal eden, iran halkına esaret, kölelelik dayatarak rehin alan rejmin askerleri Kürtleri öldürmeyi iddia, kumar ve hobi haline getirdi.
Bu haber 2017-07-05 06:32:36 eklenmiş ve 870 kez görüntülenmiştir.

İRAN’DA BİR KÜRT HAMALI ÖLDÜRMEYE  50-100 DOLAR ÖDÜL...

 

Türkiye’de 90’lı yıllarda terör örgütleri ve devlet-özel tim  öldürdüğü kürt başına nasıl ödül aldıysa benzeri bir uygulamada İran’da hayata geçti. İslam devrimi diye İranı işgal eden, iran halkına  esaret, kölelelik dayatarak rehin alan rejmin askerleri Kürtleri öldürmeyi iddia, kumar ve hobi haline getirdi.   İran devletinin Kürt nefreti bitmiyor! Faşist İran rejminin Kürt nefreti Kürt hamlları, sınır işçilerini (Kolber) av hayvanları gibi öldürmeye kadar uzandı.  Her yıl yüzlerce Kürdi sırf suni mezhebinden oldukları için idam eden rejim, 2017 yılında ise Kürt nefretini ve ırkçılığını Kürt hamalları öldürerek dindiriyor. 2017 yılının ilk 6 ayı içinde hasta-ırkçı-faşist İran rejminin askerleri  50-100 dolar iddialrıyla 39 kolber öldürdükleri açıklandı...

 

2017 yılının ilk altı ayında 39 Kürt kolber İran güçlerince öldürüldü, 83 kolber de yaralandı.

 

Doğu Kürdistan’da (Rojhelat) faaliyet yürüten insan hakları izleme örgütü Hengaw, 2017 yılının ilk altı ayında 39 Kürt kolberinin (sınır işçileri) İran güçlerince öldürüldüğünü ve 83’ünün de ağır yaralandığını açıkladı.

 

39 kolberden 17’sinin doğrudan İran ordusunun açtığı ateşle, 8’inin ise orduya bağlı sınır birliklerinin müdahaleleri sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

 

 

Hengaw’da yer alan rapora göre öldürülen kolberlerin büyük çoğunluğu, Doğu Kürdistan’ın Urmiye, Sine ve Kırmaşan şehirleri nüfusuna kayıtlı.

ETİKETLER : İRAN’DA BİR KÜRT HAMALI ÖLDÜRMEYE 50-100 DOLAR ÖDÜL...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA