KATARLA TÜRKİYE'NİN YAKINLAŞMASI ÇILDIRTTI...

Katarın Türkiye ile yakınlaşması, El Cezire gibi güçlü bir yayın kuruluşu, ekonomik anlamda güçlü bir ülke olması, batının, natonun oyuncağına dönüşen kapalı arap rejimlerine mükemmel bir demokrasi modeli sunması çağın gerisinde seyr eden arap ülkelerini, körfez diktatörlüklerini müthiş bir paniğe sürükledi...
Bu haber 2017-07-04 19:06:39 eklenmiş ve 798 kez görüntülenmiştir.

KATARLA TÜRKİYE’NİN YAKINLAŞMASI ÇILDIRTTI...

 

Katarın Türkiye ile yakınlaşması, El Cezire gibi güçlü bir yayın kuruluşu, ekonomik anlamda güçlü bir ülke olması, batının, natonun oyuncağına dönüşen kapalı arap rejimlerine mükemmel bir demokrasi modeli sunması çağın gerisinde seyr eden arap ülkelerini, körfez diktatörlüklerini müthiş bir paniğe sürükledi...

 

Batılı devletler, israil, nato nasıl Mısır’a saldırıp meşru hükümeti devirip idama mahküm ettiyseler... aynı akıbeti Katara dayatmak için bayat oyunlarla katara yöneldiler. Ama bu oyunu ne Rusya, ne Çin; Nede Türkiye ve İran yemedikleri için Körfezin geri diktatörlükleri çatırdıyor. Yakın bir gelecekte Katara saldıran tüm diktatörlükler o ülkelerin halkları tarafından yıkılacak, Katar Körfezin en güçlü, toparlayıcı ülkesi, Arapların Birleşik Amerikası olacaktır...

 

Ortadoğu ve İslam coğrafyasıyla oynayan işgalci güçler bir taraftan Katar Kriziyle, diğer yandan Almanyanın esir aldığı Yunanistanla bölgede savaşı nasıl yükseltir ve yayarız politikasını güderlerken, Katar,  savaşa hazırız açıklamasını yaparak Arap halklarının kullanılabilir sürü olmadığını ispatlayarak katil-soykırımcı kapitalizme ve onun uşaklarına tokat gibi bir cevap verdi...

 

Katar Tehditlere Papuç Bırakmadı, Savaşa Hazırız dedi. Katar Dışişleri'nden sert açıklama

 

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed: Ambargo uygulayan ülkelerin taleplerine, devletlerin egemenliğine yönelik saygıyı muhafaza kapsamında ve uluslararası kanunlar çerçevesinde cevap verdik. Katar hiçbir devletin kendisi üzerinde vesayet kurmasını kabul etmez. Bir krizin müzakere masası dışında başka çözümü yok.

 

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ülkesinin vesayeti reddettiğini ifade ederek, krizlerin çözümünün sadece müzakereyle olacağını belirtti.

 

Körfez turu kapsamında başkent Doha'da bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile bir araya gelen Bakan Muhammed, Alman mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenledi.

 

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed, ambargo uygulayan dört ülkenin ilettiği 13 maddelik talep listesine, "Ambargo uygulayan ülkelerin taleplerine, devletlerin egemenliğine yönelik saygıyı muhafaza kapsamında ve uluslararası kanunlar çerçevesinde cevap verdik." dedi.

 

Söz konusu talepleri "gerçek dışı ve uygulanamaz" şeklinde nitelendirmesini yineleyen Muhammed, bu taleplerin bir ülkenin egemenliğini ihlal ettiğini ve iç işlerine müdahale olduğunu söyledi.

 

"VESAYET KABUL EDİLEMEZ"

 

"Katar hiçbir devletin kendisi üzerinde vesayet kurmasını kabul etmez." diyen Muhammed, şunları dile getirdi:

 

"Tehdide değil de devletler arasındaki eşitlik temeline dayanan diyalog imkanı olursa bu ülkelerin tüm şikayetlerini tartışmaya hazırız. Bir krizin müzakere masası dışında başka çözümü yok."

 

Bakan Muhammed, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan'ın bugün yaptığı açıklamalara ilişkin ise Katar'a yöneltilen iftiralar ve itibarını hedef alan karalamalara artık bir son verilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

Ambargo uygulayan ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımıyla yarın düzenlenmesi beklenen toplantı hakkındaki soruyu ise "Ambargo uygulayan ülkelerin tutumlarına ilişkin bir tahminde bulunamıyoruz. Bu ülkeler, Katar'a yasa dışı ambargo uygularken uluslararası hukuk ilkelerinin çoğunu ihlal etti. Dolayısıyla toplantının sonuçlarına ilişkin de bir tahmin yürütemiyoruz." şeklinde cevapladı.

 

"ÇÖZÜM ÇABALARINI DESTEKLİYORUZ"

 

Dışişleri Bakanı Gabriel ise krizin çözümü kapsamında Kuveyt ile ABD'nin sarf ettiği çabaları desteklediklerini ifade ederek, ülkesinin, ara bulucu rolü oynamadığını ancak çözüme ulaşılması konusunda yardımcı olacağını dile getirdi.

 

Almanya'nın Körfez krizinde herhangi bir tarafın yanında yer almadığını vurgulayan Gabriel, sorunun özünü anlamaya ve çözüme ulaşma konusunda yardım etmeye çalışacaklarını ifade etti.

 

Katar krizini görüşmek üzere 3 günlük Körfez turuna, dün Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği ziyaretle başlayan Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in BAE ve Katar'ın ardından Kuveyt'i ziyaret etmesi bekleniyor.

 

 

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ülkesinin, ambargo uygulayan Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır'ın daha önce kendilerine ilettiği 13 maddelik talep listesine yönelik cevabını dün Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'a teslim etmişti.

 

KATARLA İLGİLİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ...

ETİKETLER : KATARLA TÜRKİYE’NİN YAKINLAŞMASI ÇILDIRTTI...
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA