İŞ DÜNYAMIZIN EN ÖNEMLİ TEMSİLCİLERİNDEN BİRİ NURETTİN YILMAZ…

Bölge STK yapılanmamızda, iş dünyamızın toparlanmasında büyük katkısı olan, bölgemizde eğitim alanına, sivil toplum alanına en önemli katkıları yapan bölgemizin en duyarlı iş adamlarından biri Nurettin Yılmaz.
Bu haber 2017-06-29 05:54:32 eklenmiş ve 926 kez görüntülenmiştir.

İŞ DÜNYAMIZIN EN ÖNEMLİ TEMSİLCİLERİNDEN BİRİ NURETTİN YILMAZ…

 

Bölge STK yapılanmamızda, iş dünyamızın toparlanmasında büyük katkısı olan, bölgemizde eğitim alanına, sivil toplum alanına en önemli katkıları yapan  bölgemizin en duyarlı iş adamlarından biri Nurettin Yılmaz.

 

Ardahan’a, Göleye  eğitim alanında 2012 Yıl’ında “Göle Nurettin Yılmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi” ile bölgemize eğitim alanında en büyük katkıyı yapan, hakeza yapıldığından beri Göle Kaşar festivaline de her yıl düzenli olarak en büyük katkıyı yapan, Yıllarca siyasi partilerde birçok görev yüklenen, aynı zamanda bölge STK yapılanmamızda, iş dünyamızın toparlanmasında büyük katkısıolan, en çok görev alan bölgemizin en duyarlı iş adamlarından biri Nurettin Yılmaz.

 

Bölge iş dünyamız içinde samimiyeti, dürüstlüğü, topluma ve toplumsal alana Eğitim, STK -Basın gibi alanlar başta olmak üzere, duyarlılığı ile önde gelen iş adamlarımızdan biri Yılmaz.  Bölge iş dünyamızın oturması, bölge lobiciliğimizin iş dünyası alanında rayaına oturması için, Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici İş Adamları  Derneği  (KAİSİAD) Kurucu üyesi, iki dönemde  derneğin yönetim kurulu üyeliği  yapan Nurettin yılmaz bunun dışında de bir çok STK’da aktif olarak görev aldı.

 

 

YILMAZ’IN KISA ÖZGEÇMİŞİ

 

Ardahan Göle Sürügüden Köyü’nde çiftçi bir babanın en büyük çocuğu olarak 1954 yılında dünyaya geldi. İlkokulu kendi köyünde tamamladıktan sonra, eğitimine devam etmek üzere İstanbul’a gitti. İstanbul’da sırasıyla orta okul, sanat meslek lisesini başarıyla bitirerek erken yaşta iş hayatına atıldı. Çeşitli ticari sektörlerde başarı ile faaliyet gösterdi. İş hayatındaki başarısının yanı sıra toplumsal konulara olan duyarlılığı ve katkı sağladığı sosyal sorumluluk projeleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından defalarca ödüle layık görüldü. Halen İstanbul’da enerji alanında faaliyet gösteren uluslararası büyük bir şirketin bölge bayisi olarak iş hayatını sürdürmektedir.

 

Eğitimimi devam ettirmek hem de çalışmak için 1966 yılında İstanbul’a geldi. Zeytinburnu Akşam Ortaokulu ve Şişli Motor Sanat Lisesi Elektrik bölümünü bitirdikten sonra Elektrik Teknisyeni olarak iş hayatına atıldı.

 

Atatürk Havalimanı İkram Müdürlüğü ve Yıldız Sarayı Müzesi başta olmak üzere birçok kurumun elektrik projelerini başarı ile tamamladı. Çeşitli ticari faaliyetlerde bulunduktan sonra 1996 yılından beri BP bayisi olarak merkezi İstanbul Kağıthanede bulunan “Yılmazlar Petrol İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti.” şirketiyle akaryakıt sektörüne girdi. Halen iş adamı olarak şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

 

 

YILMAZ, BÖLGE LOBİSİ İŞ ADAMLARININ ÖRGÜTLENMESİ İLE MÜMKÜN…

 

STK ve eğitim alanındaki katkıları ile bölge iş dünyamız içerisinde müstesna bir konumda olan Yılmaz’a bölge lobiciliğini sorduk. Yılmaz, bölgemiz bazında lobi oluşmasının tek yolu iş adamlarının örgütlenmesinde iş adamları derneğinin çatısı altında buluşmaları ile mümkün dediler. Bir bölgede iş adamları örgütlü değilse diğer alanlarda örgütlülük beklemek ham hayalden ibarettir.

 

KAİSİAD’ın tüm Kuzeydoğu Anadoluyu baz alarak çalışma yapması çok doğru ve gerekli bir çıkştı. Kars-Ardahan-Iğdır İller bazında iş dünyasını ele aldığımızda toplumsal alanı bilen, toplumsal alana duyarlı olan çok sınırlı sayıda iş adamı var.

Türkiye çapında önemli konumda olan bazı iş adamlarımızın KAİSİAD çatısı altında buluşalım yönündeki çıkışları çok anlamlı. Kendilerini tebrik ediyoruz.. İstifası ile üzüldüğümüz Sayın Süreyya Çinik’e bölge iş dünyamıza yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ediyor, Kendilerini tebrik ediyoruz. Bölge lobiciliğimiz oturmadığı için iş adamlarımız  yerel yönetimlerde, hangi siyasi parti olursa olsun siyasette belirleyici olamadığı gibi hallaç pamuğu gibi ezilmektedirler…

 

Ülkelerin  kaderlerini  iş adamları, firmalar  belirlerken, bakan başbakan çıkarırken biz bölge olarak daha kendimizi toparlayacak konuma gelmedik. Nüfusumuzun yoğun olduğu yerlerde onları temsil edecek temsilcileri çıkaramıyoruz. Bundan dolayı Lobi ve çatı açığımızı kısa zamanda kapatmalıyız.

 

YILMAZ, STK-MEDYA ALANINDAKİ ÇALIŞMALARIMIZDAN DOLAYI SİZİ TAKDİR EDİYORUZ

 

Yıllardır medya ve STK’lardaki çalışmalarınız, deneyiminiz, özverili çalışmanız taktire şayan. Bölge iş-stk dünyamızın toparlanmasında tarihi bir rol oynadınız. Sizin çalışmalarınızla STK’lar ve iş dünyamız birbiriyle buluşmaya başladı. Sizi takdir ediyoruz.  Doğu Medya olarak size kurum olarak KAİSİAD’a bölge iş dünyamızın toparlanmasında halen büyük görevler düşmektedir. Yapılan tüm çalışmalarda elimizden gelen katkıyı sunuyoruz, her zaman da sunmaya hazırız. İş-STK dünyamız diğer bölgeler seviyesine çıkana kadar herkesin özveri ile üzerine düşeni yapmasını istiyoruz. Bu anlamda samimi dürüst elini taşın altına koyacak insanlarımıza ihtiyacımız vardır. Onlara ulaşmak gerekiyor dediler…

 

 

Yılmaz’ın Görev Yaptığı STK’lar ( sivil toplum kuruluşları) :

 

*Ardahan-Iğdır Sanayici İş Adamları  Derneği  (KAİSİAD) Kurucu üyesi, iki dönemde  yönetim kurulu üyeliği.

 

• Ardahan Göle Derneği yönetim kurulu üyeliği

 

• Ardahan Göle Sürügüden Köyü Derneği Kurucu Başkanlığı

 

• 2004 Mart yerel seçimlerinde Arnavutköy ilçesi belediye başkan adaylığı

 

• 2005 yılından beri 4 dönem CHP Şişli İlçe yönetim kurulu üyeliği

 

• CHP Şişli ilçesi esnaf komisyon başkanlığı

 

• Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği Kurucu üyeliği

 

• En son Şişli ilçesi Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı’ndan

 

• Kars-Ardahan-Iğdır (KAİ) Vakfı yönetim kurulu üyeliği

 

 

Evli ve üç çocuk babası, iyi derecede İngilizce konuşmakta.

 

NURETTİN YILMAZ -  YILMAZLAR PETROL TIKLAYINIZ...

 

 

ETİKETLER : İŞ DÜNYAMIZIN EN ÖNEMLİ TEMSİLCİLERİNDEN BİRİ NURETTİN YILMAZ…
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA