KOMİ-KOMİSYON KOMEDİSİ TAHLİYELER ve HOÇ-FED...

Aralarında Hoç-Fed yöneticilerinin yer aldığı komi kmisyon davasının bir yıl sonra gerçekleşen ilk duruşmasında 9 kişi tahliye edilirken, 7 kişi ise tutuklu kaldı.
Bu haber 2017-06-26 09:24:02 eklenmiş ve 1943 kez görüntülenmiştir.

KOMİ-KOMİSYON KOMEDİSİ TAHLİYELER  ve HOÇ-FED...

 

Aralarında Hoç-Fed yöneticilerinin yer aldığı komi kmisyon davasının bir yıl sonra gerçekleşen ilk duruşmasında 9 kişi tahliye edilirken, 7 kişi ise tutuklu kaldı.

 

Türkiye genelinde olduğu gibi, Hoçvan’da da 2016 yılında başlayarak  Hoçvan Dernekler Federasyonu başta olmak üzere, Hoçvanlılar üzerinde büyük bir göz altı tutuklama ve terör furyası  başladı. Bu furya ise komi komisyon denilen bir çorbayla formule edilmiş.

 

Bu tutuklama furyasının iddianamedeki adı ise komi-komisyon. Bunun açılımı ise Hoçvan Federasyon ve derneklerini de işin içine katarak  pkk-kck kararlarını uygulayan bir yapı, bir oluşum şeklinde formüle ederek dernekçilik ve stk alanını bitirme üzerine kurgulanan bir kumpas.

 

Bu komi-komisyon çorbası operasyonu 2016 yılının ortalarında başladı. 28 kişilik bir iddianame hazırlandı. 28 kişiden 16’sı 2016 yılının altıncı ayından itibaren tutuklanmaya başladılar. Bu tutuklama furyası 2016 yılının 8-10 ve 12. Aylarına kadar sürdü. En son içinde Hoçvan Dernekler Federasyonu üyesi Nebioğlu Köyü Dernek başkanı Adil Mavzer’in de aralarında bulunduğu Hoç-Fed üye dernek ve yöneticilerine, Hoçvan Muhtarlarına  kadar uzanmıştı.

 

İLK MAHKEMEDEN 9 TAHLİYE KARARI ÇIKTI...

 

Bu tutuklama furyasında bir yıldan fazladır tutuklanan insanlar bu ayın 21’de (21 Haziran-2017) ilk kez hakim karşısına çıkarıldılar. Mahkeme sabah saat 10’dan gece yarılarına, 23-24.00’e kadar sürdü. Yüzlerce Hoçvanlı mahkemeyi takip ederken, binlerce insanında göz kulağı bu mahklemedeydi. Ama her ne hikmetse HDP’den ve derneklerden halkı basını bilgilendirecek bir tek haber ve belge yayınlanmadı. İş araştırma soruşturma yine Doğu Medya olarak bize kaldı.

 

İlk mahkemede aralarında Nebioğlu dernek başkanımız Adil Mavzer’in de olduğu tutuklu bulunan 16 kişiden 9’u tahliye edildiler. Tahliye edilenler:

 

Adil Mavzer, Bayramoğlu (Qora) Muhtarı Şahbender Yılan, Binbaşar (Murka) Muhtarı Vehbi Tağ, Akın Yılmaz, Hüseyin Atbaş, Evrim Yılmaz, Güner Yılmaz, Erdal Morkoç, Taha Gül.

 

Komi –komisyon çorbasından tahliye edilmeyenler ise:

 

Hoç-Fed yöneticisi Ayten Aktürk, çeşitli dönemlerde HDP Ardahan il başkanlığını yapan HDP yöneticisi Ergül Koç, Arzu Albayrak, Ramazan Yıdız, Hakan Demirbaş, Arayış Yılmaz  ve Kemal Morkoç.  Bu tutuklulukları devam eden insanların hiçbirisinin terör-şiddet vb. eylemleri yok. Muhalif ve siyasi düşünclerinden dolayı 1, HDP –Kürtler üzerinde dönen tutuklama, gözaltına alma sindirme, kısacası Kürt olamalrı 2. Bu tutuklama ve gözaltılar nedeniyle Akif Avşar gibi hayatlarında terör-şiddet vb. herhangi bir eylemi olmayan sırf HDP’de yönetici oldukları için birçok insanımızda ya kaçak konumunda, yada ülke dışına çıkmak-kaçmak zorunda kaldılar.

Bu iki nedenden binlerce Kürt halen Türkiye genelinde tutuklu...

 

KOMİ-KOMİSYON ÇORBASI STK ALANINI MI HEDEF ALIYOR...

 

Komi-Komisyon çorbasından Hoç-Fed’e geldiğimizde ise Ardahan ve bölge tarihinde ortaya çıkan en önemli STK’yı, dolayısıyla sivil toplum alanının, demokrasinin, insan hak-hukukunun ihlal eden örgütlenmeyi bitiremeye çalışan bir operasyonla  karşı karşıyayaız.

Bilindiği gibi 2000’li yıllardan sonra Ardahan merkezli Serhat bölgesinin ortaya çıkardığı en önemli STK  Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed).

2008 yılında resmi olarak kurulan Hoç-Fed, federasyon olmadan önce de Hoçvan dernekleri bölgede yayal festivalini başlatmışlardı. Derneklerin etkinliğini boşa çıkarmak için, halkın birbiriyle buluşmasını engellemek için çeşitli oyunlar, baskılar olmuştu ve hepsi boşa çıkarılmıştı.

Federasyon kurulduğundan sonra her yıl Temmuz ay’ında 5-10, 15 binin üzerinde insanın katıldığı Hoçvan Yayal Festivali düzenli olarak yapılmaya başlandı. Federasyon festivalden önce bir komisyon kurarak hem hoçvan muhtar ve stkları ile hemde valilik, belediye başta olmak üzere kamu kurumlarıyla kordineli bir şekilde festivali yapıyordu.  

 

Bu festivalde ilk defa bir stk kendi gücüyle muazzam bir etkinliğe, her yıl binlerce insanı Ardahan’a yönlendirerek ilin ekonomisine muazzam katkılar sunduğu gibi bir STK’nın ne demek olduğunu serhat bölgesi Hoç-Fed’le öğrenmeye başladı. Hoç-Fed’in başlattığı federasyonlaşma olgusu sayesinde Ardahan Dernekler Federasyonu doğdu, Göle, Çıldır, Damal gibi Ardahanın ilçeleri de federasyonlaşmaya başladı. Dernekleşme yüzyıla yakındır süren toplumsal çürümeyi tersine çevirdi. İnsanlar hem ülkelerine, hem yaşadıkları yerlere, hemde doğdukları topraklara karşı daha da duyarlı bir hale geldiler.

 

DOĞU MEDYA OLARAK DAVA AVUKATLARINA BELGE VERDİK ...

Federasyonun ve diğer Ardahan federasyon ve derneklerinin yaptığı etkinlikleri birebir izleyen, arşivini tutan serhat bölgesinin en önemli yayını  Doğu Medya.  Hoç-Fed’in validen belediye başkanına, siyasetçiden milletvekilne, halka yapılan etkinliklerin belgelerine bir flash diske koyarak dava avukatlarına ulaştırdık. Bu belgeler Hoç-Fed’e isnat edilmeye çalışan suçlamaları çürüten en önemli deliler  oldular. Bu anlamda birçok arkadaşımız tahliye edildiler. Hukukta hakın yerini bulmasında bir nebze de olsa katkı yaptığımızdan dolayı sevindik.

 

KÜRTLERE KARŞI GELİŞTİRİLEN TUTUKLAMA  FURYASI ve ÜLKE GENELİNDE HUKUKSUZLUK DEVLETİN DİBİNE DİNAMİT KOYUYOR...

 

Doğu Medya olarak, Ülkemizin duyarlı birer vatandaşları, aydınları olarak bu tutuklamalarla, hukuksuzluğa,  Türkiye’yi içine çektiği kumpaslara da değinmeden geçemeyeceğiz. 

 

KÜRTLERİN TUTUKLANMA FURYASI KÜRESEL BİR OPERASYONDUR...

 

Öncelikle Kürt halkının bimesi gereken bir gerçek var.  Batı (ABD-Avrupa Birliği ve bileşenleri, Nato...) kesinlikle Kürtlerinm dostu değil, yüzyıldan fazladır Kürtlerin en azılı düşmanları...

 

Türkiye’de HDP yöneticileri, vekiller, binlerce insanın tutuklanması Türkiye devleti derin yapılanması ile birlikte hayata geçirlen küresel bir operasyondur. Bu operasyonun patronu beyni- Batıdır. Kürtlerin dost diye bellediği batı isteseydi şu andaki mevcut hukuksuzlukalrın %90 yaşanmazdı. Bu hukusuzlukların yaygınlaştırılmasının ana nedeni ilerde devletin dibine dinamit koyma...

 

2.si Batı bu kumpas ve tutuklamalar nedeniyle ilerde Türkiye’yi kötü vurur. Davalar kısa zamanda sonuca ulaşmazsa inasanlar yıllarca süren mağduriyetlerle mağdur edildikçe 3-5 yıl sonra 10 binlerce insan TC devletinin aleyhine dava açmaya yöneleceklerdir. Bugünün yargılayanları yargılanalar konumuna geçeceklerdir. Milyarlarca tazminat davası devletin dibine dinamit koyacaktır, adalet ve hukuk kavramının içinin boşaltılması, devlete güvenin zedelenmesi bir devletin yıkımı için en önemli koşuldur ve Türkiye’de bu tehlike adım adım hayata geçiriliyor...

 

Sonuç olarak devlet ve vatandaş her alanda birbirine sıkı sıkıya bağlı olgulardır. Hukusuzluk, adaletsizlik hem ülkeyi hemde vatandaşı yıkıma götürecek en büyük tehlikedir. Bu anlamda siyasetin, stk’ların aydınların, gazetecilerin üzerinde dönen tüm hukuk oyunları bir an önce son bulmalıdır. Suç bireyseldir. Kanunlara göre suçu işleyen kimse işlediği suçla adil bir şekilde hızlı yargılanmalıdır. Hukuk çorbalarıyla halka ve ülkeye zarar verilmesinden, insanların mağdur edilmesinden, özellikle stk alanıan yönelmeden biran önce dönülmelidir...

Not: Yukarda habere kullandığımız fotoğraf 2009 yılında festival alanında çekilen bir fotoğraf. Ve 2018 yılında dernekler olarak bu çoşkuyu bu buluşmayı tekrardan hoç-fedden bakliyoruz. Bu beklenti tüm hoçvanlıların...

 

ETİKETLER : KOMİ-KOMİSYON KOMEDİSİ TAHLİYELER ve HOÇ-FED...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA