Göl Ardahan'ın Reklamı Kars'ın!

Kars Valiliği Çıldır Gölü'nde Yelken Yarışları Düzenlenecek. Kars Valisi Rahmi Doğan, 2 Temmuz'da, 40 sporcunun katılımıyla Çıldır Gölü'nde yelken yarışları düzenleneceğini bildirdi.
Bu haber 2017-06-26 05:52:11 eklenmiş ve 1038 kez görüntülenmiştir.

Göl Ardahan'ın ama Reklamı Kars'ın!

 

Kars Valiliği Çıldır Gölü'nde Yelken Yarışları Düzenlenecek. Kars Valisi Rahmi Doğan, 2 Temmuz'da, 40 sporcunun katılımıyla Çıldır Gölü'nde yelken yarışları düzenleneceğini bildirdi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, Çıldır Gölü'nde 2 Temmuz'da, 40 sporcunun katılımıyla ilk kez yelken yarışları düzenleneceğini ayrıca deniz sporu etkinlikleri gerçekleştirileceğini söyledi.

Vali Doğan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdür (DTGM) Vekili Cemalettin Şevli, Çıldır Gölü üzerinde yapımı devam eden iskele ile kütük evde incelemelerde bulunarak, ilgililerden bilgi aldı.

Doğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın Çıldır Gölü'nde bir etkinlik yapılmasını ön gördüğünü ve bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Alanda incelemelerde bulunduklarını belirten Doğan, "Genel Müdürümüzle alana geldik. Alanda bir takım incelemeler yapıp ondan sonra da hazırlığımızı tamamlayacağız. 2 Temmuz Pazar günü buraya 40 yelkenci gelecek ve yelken yarışları olacak. Ve yine kanolar gelecek. Deniz sporları anlamında bir etkinlik faaliyetimiz olacak. Sosyal amaçlı belki bir konser düzenlemeyi planlıyoruz. Bunlarla birlikte hem Çıldır hem Kars'ın uluslararası arenada tanıtılması adına bir çalışma olacak." dedi.

Çıldır Gölün'de ilk defa yelken sporlarının yapılacağını hatırlatan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii öncelikle Ulaştırma Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Kars'ta olmayan, Çıldır'da yapılmayan bir etkinliği ilimizde de yaparak, hem Çıldır Gölü'nün hem Kars'ın duyurulması sağlanacak. İnşallah biz de onun hazırlıklarını yapacağız. Daha öncesinden başlattığımız çalışmalar devam ediyor. İskele bitme aşamasına geldi. Birtakım eksikliklerimiz var, onları tamamlayacağız."

 

**Çıldır Gölü'nde Balık Yok!

 

Çıldır Gölü Balık Potansiyelini Kaybediyor! 

Ardahan ili Çıldır ilçesi sınırları içerisinde bulunan kış turizminin vazgeçilmez destinasyonuna sahip olan Çıldır Gölü, bölge halkının bilinçsiz avlanması nedeniyle sahip olduğu balık potansiyelini de kaybediyor.

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasında yerini alan Çıldır Gölü, buzlu zemin üzerinde atlı kızak seferleri ve doyumsuz balık ziyafetleriyle mevsim boyunca misafirlerini ağırlıyor. Çıldır Gölü’ne av mevsiminde balık avlamak için giden vatandaşlar, duyarsız balık avcılarından şikayetçi.

Çıldır Gölü üzerindeki metrelerce kalınlıktaki buz kütlesini oyarak içerisine ağ sallayan balıkçılar, ağa takılmayan balıklardan duyarsız ve bilinçsiz avlanan balıkçıları sorumlu tuttular.

Balıkçılar çıldır gölündeki balığın az olmasının nedeninin köylüler olduğunu dile getirerek, Haziran ayının 10’u ila 20’si arasında havyar (yumurta) bırakmak için gölde bulunan balıkların özellikle civar köylerde balıkçılık yapan vatandaşlar tarafından avlandığını ve havyar yapmasına engel olduğunu söylediler.

Avlanma yasağı olduğu dönemde bilinçsiz vatandaşların yaptığı bu davranışı örneklendirmeyle anlatan balıkçılar, ‘Kanatlı bir av hayvanını kuluçkaya yattığı dönemde avladığında yavrularının var olma veya büyüme şansı var mıdır. Tabi ki yoktur, bu durum da aynıdır.” Cümleleriyle özetlediler.

 

 

 

ETİKETLER : Göl Ardahan'ın ama Reklamı Kars'ın!
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA